JasmineMede

Where The Wild Roses Grow

Kategori: Älska?

- Nick Cave & Kylie

Jag har kommit överfund med den hemska sanningen att mitt självförtoende inte längre är på topp. Långt därifrån ibland. Och för tillfället känns det bra att få ur sig det, så man kan släppa det sen. Det är därför jag kommer sitta och gno in mig i selfpity ett tag...

Förut, för inte alls så längesen, så kunde jag känna mig riktigt snygg vissa dagar. Sen kom ju alltid dom dagarna då man inte kände sig på topp, men det kunde man ändå leva med. På senaste tiden, och jag vet inte riktigt varför, har jag tappat det helt. Även när jag försöker intala mig själv att jag är het så finns inte övertygelsen där. Inte länge i alla fall. Kanske är det denna solen som drar med sig bara ben och tajta kläder eller mitt tillfälliga brejk från internetragg som tjatar om hur snygg jag är som gör skillnaden så påtaglig - jag vet inte. 

Jag tittar tillbaka på studentbilden och ser hur jävla snygg jag var då. Helt perfekt. Att man inte insåg det då. Nu är det försent och jag har inte hittat den där triggern som får mig att jobba på att gå ner alla dom oändliga kilon som har tillkommit. Och mitt ansikte ser ut som aldrig förr. I smyg föraktar jag alla er som gnäller över en enda liten finne. Ja, stackars dig. Tänk om du skulle gå runt med sådana där över hela ansiktet och inte veta varför? Vara röd och bli tvungen att ha ett halvt kilo smink varje dag? Nu ska jag i alla fall snart börja med en megakur av antibiotika med diverse otäcka biverkningar så det är bara att hoppas. Men jag vet inte om jag är så bra på att hoppas just nu.

Visst är 2009 ett bra år. Det kan jag inte klaga på, det har hänt alldeles för många bra saker. Så på nått sätt är det väl dags att må lite dåligt också. Droppen var väl när jag skulle vara med som satist på Så ja, min älskling som badbrud och riktigt bävade för att gå runt i bikini. Förut var det ändå tveksamt, men okej. Bada is the shit. Nu är det bara illamående och ångest. Jag kommer nog tyvärr inte att bada så mycket i sommar. Och det leder i sin tur till nästa stora problem. Kommande eventuella närkontakter med det manliga könet. Förut har det inte spelat så stor roll, jag har valt mina offer och tagit dom som har bett om det, där behövde jag inte ta i så mycket. Men om det nu blir något med denna pojk som jag småhoppas på så vet jag inte vad jag ska ta mig till. Jag har ingen aning om vad han tycker egentligen. Det finns säkerligen andra som är så mycket snyggare som man kan flirta med istället. Så varför mig? Eller kan det vara så att nån faktiskt vill ha mig?

Nej, som sagt. Jag tror inte på sånt längre. Men jag har ändå inte tillräckligt mycket trigger till att göra något åt det. Apati is the shit. Så. Nu är det eran tur att säga hur snygg jag är. Eller nej fressten. Försök inte pressa fram någon lögn nu. Låt bara bli.

<3

A Modern Myth

Kategori: Älska

- 30 Seconds To Mars

"A secret is out"

Yes. My secret. Jag har nu en alldeles egen Secret. En LG Secret till och med. Tihii* Dröm-mobilen nummer ett! Har glömt bort varför jag ville ha den så mycket. Först verkade den bara lite halvjobbig, inte lika fin detaljrikedom som min kära gamla w880i (som nu ska säljas btw!) och inga smileys-gubbar i sms:en! Bara de gamla hederliga :-) Trist som fan.. Men inget problem egentligen. Man får ju inte vara petig. Touchskärmen är helt gudomlig och kameran också. Den där mobilen ska vi ha mycket kul med.

Annars så har jag varit ledig idag och städat och plockat och haft mig, blir lätt så när mamma inte är hemma. Då tar jag över ansvaret och bossar över Kim istället stackarn. (Shit jag känner att jag skriver som Linda Rosing, varför läser jag hennes blogg så himla slaviskt för!?) Hade ju semester idag men det vart en hel del jobb i alla fall när rapporter skulle in och flyersen skulle in till tryckeriet. Men men, mindre imorn!

Snart lördag*

Breathe Me

Kategori: Älska

- Sia

Åh jag som var på så bra humör. Sen kommer ett litet ord från en liten person som drar ner mig. Tillbaka. Nu måste jag läsa lite sms för att bli glad...

Såå ja. Nu ler jag fånigt igen. Känns bra att få söta sms. Sen om det leder nån vart eller inte är ju en annan sak. Jag ska nu totalskita i såna fåniga detaljer som (jag vill inte skriva för mycket, vet inte vilka som läser), som, som "petitesser"... iaf. Klickar det så klickar det. 

Saknar redan sminkgruppen. Alla andra söta människor från Nils. Längtar tills nästa helg!


Be my friend
Hold me

Wrap me up
Unfold me
I am small and needy
 Warm me up and breathe me

Enclave

Kategori: Älska

- Sonic Syndicate

Och så var det torsdag igen. Min Spotify fungerar inte men jag är glad. Som Pisoni skulle ha sagt. Nu är jag sådär löjligt lycklig och sitter och ler mest. Borde fixa saker men jag orkar faktiskt inte. Det ordnar sig. Tänker jag. Man borde faktiskt inte få jobba om man ska ha semester ända fram till tisdag. Fast dom där jäkla foldrarna måste ju bli klara i tid. Och därför måste jag sitta och pilla i PS ikväll. Inatt. Och imorgon upp tidigt och vara statist klockan nio. Yeey. Men men, allt för min stora förebilds skull.

Sen blir det Nils igen. Hjärta till det. Nog för att jag inte gjorde så mycket idag men det jag gjorde var trevligt. Hihihi på tal om det så kommer här dagens skämt. Om ni är lättretade så läs inte.
- Vad säger man när teven börjar flyga iväg mitt i natten?
- Drop it Nigger!
Ooh under bältet där. Men det är sånt vi gillar. I dubbel bemärkelse. Bad boy. Nej. Så himla strukturerad är jag inte idag. Men orka. Jag håller med Tamina. Det här är fan den bästa sommaren. Det händer så himla mycket, ja menar hej, bil, jobb, vänner som faktiskt tar initiativ att träffas... Kan inte be om så mycket mer. Jo. En sak till. Och den saken skulle kunna gå bra. Eller inte alls. Orkar inte hoppas nu. Fast innerst inne hoppas jag ju för fullt, det vet du ju om du känner mig. Och det tänker jag fortsätta med. Nog för att det är ännu en av de sakerna jag har sagt att jag aldrig ska göra. Men 2009 är ju överraskningarnas år - så varför inte?

- Dream it, Do it -

I Like It Rough

Kategori: Älska

- Lady Gaga

Ja. Det gick över. Såklart. Fick veta av Kim idag att när jag blir sur så blir jag en helt annan människa. Det handlar inte om kort stubin längre det handlar om själsutbyte då en ond varelse tar över min kropp. Men nu är jag glad. Efter en trevlig dag på jobbet så inser jag hur soft det kommer bli att jobba. Jag har helt kontroll på mitt eget schema, jag har en megabudget som jag själv ansvarar för så när det gäller marknadsföring och liknande kostnader så är det bara mig själv som jag måste förhandla med.

Och efter ett litet prat med min älskade kusin så inser jag vad som spelar roll och vad som inte är lika viktigt. Så play on Karin, det tänker jag också göra. Nu över till sötare saker; 

 


The Mess Age

Kategori: Allmänt

- Backyard Babies

Jag fick helt plötsligt en släng av dåligt humör. Vet inte riktigt vad som triggade igång det, men once you pop - you can't stop liksom. Har man börjat gå ner sig så stör man sig på allt. Så ja, jag är lite sur. Var väll vissa saker ute i Riseberga som inte gick riktigt som jag hade hoppats på. Alla hade en halvdann föreställning och inget var på topp helt enkelt. Plus att jag överdriver allt, såklart. Men å andra sidan så är jag också lite sur just på grund av att jag inte får träffa alla Nils-people igen förrens på torsdag! Det känns ju som en evighet. Där uppe står allt still. "Hur ska jag klara mig utan dig?" Har ett flertal people sagt idag. Och det värmer mitt lilla hjärta. Det gör det. Kramas är bra.

Sen har vi också massa andra småsaker som bidrar till mitt nuvarande bajshumör.
 • Bristen på en viss sak
 • Patetiska människor
 • Ex
 • Ett jobb som är jättefritt
 • Folk som är på semester
 • En mamma som tjatar
 • Bristen på mat imorn
 • Trötthet
 • Fulhet
 • Obekväma kläder
 • Ont i huvudet
 • Saknaden av vissa personer
 • osv...

Men jag ska snart äta och sen duscha av mig alla dumma tankar och känslor. Ingen sympati för mig tack.

What's Under My Bed

Kategori: Älska

- Horrorpops

Nyduschad, nystädat, nybäddat och.. rent, helt enkelt. Ska bli görskönt att krypa ner bland alla svampbobar i sängen om en liten stund. Någonstans härikring sitter säkert ett litet barn och saknar sitt svambob-täcke, men det lilla barnet ska skylla på sina föräldrar som är slarviga och glömska och tänka på att ett annat litet barn är väldigt glad ikväll.

Jag har kommit på, under "djupa" samtal med maskgruppen, att jag är en sån person som väldigt lätt "förälskar" sig i nya personer. Det spelar inte så stor roll vilken ålder eller personlighet det gäller utan vissa nya människor faller man bara för. Det felet jag gör sen är att jag tror att det automatiskt kan gå över till äkta kärlek om jag bara står och tittar på. Så vad jag har lärt mig nu är, för det första, man får bli lite kär i vemsomhelst, hursomhelst, det behöver inte betyda att man vill se den människan som sin partner. Och för det andra, vill jag verkligen ha nån så får jag ju gå och ta honom. Jag kan inte titta på och hålla inne diverse känslor och bara vänta. Varför skulle den motsatta personen råflörta med någon som inte ger något tillbaka? - Nej precis. Tamina är ju allas våran förebild, så nu ska jag bli lite mer Tamina.

Kärlek till er <3

La la la love

Kategori: Älska

- Maja Gullstrand

Ja, det är allt jag kan säga. Man mår bra idag. Jag hjärtar massa folk idag =)

Det kom en bebis idag. En Nora =)
Jag ska köpa bil på fredag =)
Jag flörtar vilt med tre söta pojkar som flörtar lika vilt tillbaka =)
Mitt jobb är skitsoft denna vecka =)
Jag hjärtar sminkgruppen en massa - Äkta vänner där =)

Poker Face

Kategori: Älska

- Lady Gaga

*Kom på att Lady Gaga nog har förtjänat sin fame after all. Hennes sångröst är grym till ett enkelt piano*

Men det var inte det jag skulle skriva om. Vet inte riktigt vad jag skulle skriva om, kände bara för det. Jag är så himla skriv-mysig just nu. Åter igen en himla bra dag har passerat, även fast det inte alls kändes bra vid flera tillfällen under dagen...
 
Som typ när jag får schemat över mina introduktionsdagar och får reda på att jag ska jobba till fem både tisdag och onsdag. Jag ska vara i Riseberga klockan fyra! Jag ska sminka Calle! Jag måste sluta tre!! Och nej det sa jag såklart inte till Katarina. Jag sa inte att vi just dessa dagar kommer vara fem (utan mig fyra) sminköser som ska sminka 63 amatörer. Jag började bara tänka. Väldigt febrilt. Och nu är det ganska ordnat. Typ. Jag orkar inte tänka så mycket på det. Vet bara att jag kommer sakna de där 2 timmarna som jag missar ute i ingenstans nått så otroligt mycket. Bara sju föreställningar kvar och jag vill faktiskt inte tänka på det. Borde inte ens tänka på det. Borde fokusera på jobbet.

Men sånt tar vi på torsdag. ^^,

Personal Jesus

Kategori: Älska

- Depeche Mode

Flickorna som svarade på förra inlägget; Uppmuntrande men inte tillräckligt. Jag står inför lite av ett vägskäl nu. Men jag orkar inte bry mig så mycket. Jag kör på bara sen får vi se vad som händer.

Btw så har jag kanske en lägenhet på gång. Känns riktigt bra. Nog för att jag glömde att påminna Gorgo att ringa Gio. Men om inte Gio ville ha den så kanske ja skulle få den. Coolt. Nog för att den ligger på ett himla osmidigt ställe på Rynningegatan (HAHA) men med trevliga grannar som Gorgo så går det nog. *Hoppas*

Hoppas också att det fixar sig med pengarna denna månad. Allt jag behöver är att få min lön då jag egentligen ska ha den, så det borde ju inte vara något problem. Men det är det ju. Jaja, vi får se. Jag håller tummarna på tåget till storstan imorn. Vill ha min bil ju! ^^,

See ya!

To Be Alone With You

Kategori: Allmänt

- Sufjan Stevens

En liten fundering har jag så här på kvällskvisten som jag gärna vill ha hjälp med. I alla dessa år har jag varit väldigt bestämd när det gäller åldrar och förhålanden eller potentiella förhållanden. Killen ska vara äldre än mig. Gärna ett par år äldre.

Men på "äldre dar" har jag börjat fundera, efter att ha umgåtts med flera (tillochmed) yngre killar så har jag kommit på att åldern kanske inte spelar nån roll. Att det kanske är personligheten och mognadsgraden och annat som bestämmer om han är lämplig eller inte.

dagens fråga är; Hur mycket yngre än dig kan killen vara?

Love Story

Kategori: Älska

- Taylor Swift

Ja shit vad tiden går och jag har så himla roligt. Jag hinner liksom inte med nånting och alla mina pengar går till bensin och mat och nu tänker jag till och med på Karlskogamål, men det gör inget! För det är så roligt att hänga med alla galna människor ute i Riseberga.

Idag var det premiärfest. Det var coolt. Sören blev full på en cider och sa dirty things om Daniels mamma. Han kommer skämmas stenhårt imorn. HAHA!

Later lovers - jag har ett party att gå på.

Yes Yes

Kategori: Älska

- Operator Please

Hjälp!
Vad fullt upp jag har haft de senaste dagarna. Allt jag ser är gäss och allt jag tänker på är fetsmink och hårnålar. Jag har till och med börjat prata med Karlskoga dialekt.

Det är alltså produktionsdags!  Ni gamla teaterrävar vet ju vad jag pratar om. Man har repeterat i några månader, nu är det veckan innan (idag dagen innan) premiär och då äter, lever och sover man teater, eller i mitt fall smink. För alla er stackare som inte har koll så är det Nils Holgerssons underbara resa som sätts upp på Riseberga amfieteater. Där är alltså jag med i den smått galna maskgruppen tillsammans med några störtsköna individer. Igår var det rep 16-23 typ, idag 10-18 så dagen har bjudit på en väldigt låg humornivå där det högsta var clowner som hoppar ur byrålådan (fortfarande fruktansvärt kul). Emellan skrattattackerna sminkade vi de över 60 personerna som står på scen och retade några av dom, ja det är dumt med flott-Gorgo ÄR ju kul!

Så jobbigt har det vara - men kul är det! Teatermänniskor är ju underbara människor. Imorn blir det premiärfest!

Welcome To The Machine

Kategori: Älska?

- Mötley Crüe

Nu ska jag bli vuxen. Jag ska fanimej skaffa bil! Inte för att det är helt 100 än, men det lutar jäkligt mycket åt ett håll. En liten söt golf. Precis en sån bil som jag har velat ha i flera år. Den perfekta "ungkarls"bilen. Nu har jag ju klippt mig (och färgat håret), skaffat jobb, snart köpt bil, och letar lägenhet. 2009 är ett bra år. Nu är det bara sambo och barn kvar men det är väl ingen brådska egentligen. Hela min släkt är en enda stor bäbismaskin så jag kan gott vänta ett tag.

Nu har jag också rensat en del på bilddagboken. Dom som aldrig laddar upp något eller kommenterar är väl inget kul att ha kvar? Borde kanske rensa på msn:en eller byta ut den helt men så vuxen har jag inte blivit än (eller så driftig). Ska ta tag i sånt mer sen nästa vecka när jag börjar jobba. De senaste veckorna har jag inte suttit mycket vid datorn - vilket är grymt skönt faktiskt. Jag har seriöst inte haft tid. Riseberga tar upp halva veckorna och där är det full rulle och iskallt så när man kommer hem är man helt slut och sängen ropar. Men jag klagar inte. =)

All I Have

Kategori: Älska

- The Veronicas

Ja då var studenten avslutad. Har varit två fullsmockade dagar med massa god mat och träffar med släktingar. Igår var det ju Lisses dag
  bland tusentals (typ) andra Örebro studenter, så det var skapligt fullt med folk och bilar i stan. Men en trevlig dag var det ända fram till kvällen då lilltjejen blir halvt misshandlad av Varbergagettots moppeligister. Det var sparkar och gängdiskussioner och polissirener. Men det är inte så farligt som det verkar. Men nu har man helt plötsligt blivit lite rädd att gå ensam genom centrum på grund av diverse hämndaktioner...

    

 Sen idag var det Kims tur att springa ut från skolan med betygen i ena handen och en öl i andra. Han var påverkad och lycklig när han kom ut, trots regn och kyla. Medans han åkte runt på ett flak och stal champagneflaskor från förbiåkande flak så åkte vi hem och åt massa god mat. Shit vad det är bra med studenten. Sen kom lillpojken hem och öppnade sina presenter och gullade lite med sötepöte Leon.

         

Thats that. Nu blir det film!

Goodbye To You

Kategori: Allmänt

- The Veronicas

Usch vilken megasuris jag är idag. Jag bara varnar, så den som läser gör det på egen risk.

För det första - Fan vad vissa människor är patetiska. Jag fattar verkligen inte varför jag fortsätter att läsa men jag vill väll försöka att må bra själv. Thats why.
För det andra  - Vad fan har jag gjort henne som har gjort henne så kall mot mig?! Karin nu får du hjälpa mig.
Sen är det också bajsjobbigt att ha pmsfylla. Det suger gånger två.
För det sista - fan vad trött jag är på honom. Jag skiter i vad som har hänt. Nu ska jag vara en bitch. If you don't wanna deal with it, then fine don't bother anymore.

Do It Or Die

Kategori: Allmänt

- Die Mannequin

Waow vad dålig jag är på att blogga. Men hejhej det verkar inte vara så många som läser så då spelar det väl ingen roll (den som inte kommenterar läser inte!). Och jag vet ju vad som pågår i mitt liv så whattheheck.

Men jag fundrar på att ändra lite i bloggen. Ändra lite inrikting, nu när jag faktiskt har en inrikting att rikta in mig på. Det skulle betyda att jag måste göra den lite mer "professionell" och ändra om designen litegrann vilket kommer suga för jag gillart som det är. Men men, kan ju vara skönt med omväxling också. Den förnöjer som vi säger.

Idag var det några timmar i garderoben som gällde. Men det var himlans trevligt. Tack vare bra sällskap. Ringde en massa i måndags så nu är några bollar satta i rullning sotospeak. Behöver boka in ett möte med Frida bara så är det ännu mer på gång. Nu ska Wicked få jobba!

Dagens tips är; Chansa. Om du står i valet och kvalet - ska jag våga eller ska jag låta bli - så gör det bara! Vad kan hända? Kan någon dö?! Nej dåså! Satsa istället. Vi svenskar är alldeles för fega. Väntar på att någon annan ska ta för sig. Oroa dig inte för att killen ska tycka att du är för på eller chefen ska tycka att du är en belastning, oftast sitter det bara i ens egna huvud. Så om du någon gång undrar över om du ska "göra nått" eller bara vänta, så tänk på vad Care Failure säger.. Do It Or Die.


 

My Aim Is You

Kategori: Allmänt

- Nikola Sarcevic

Imorgon är en annan dag. Och det blir nog en bra dag. har fullt upp och ska äntligen få träffa min kusin igen. Ska försöka få tag i den där himlans tanten på hälsokontoret också men hon verkar vara väldigt upptagen. Sen ska jag försöka reda ut begreppet A-kassa och hur sjutton det funkar. Vuxenpoäng till mig, nu med projektanställning och allt.


Och åh nej! Nu måste jag göra den här utmaningen efter att Karin har tjatat så mycket på mig... ;o)
Berätta 7 sanningar om dig själv (Utmana 7 personer)

1. De senaste åren har jag inte förändrats - jag har förbättrats.
2. Just nu vill jag verkligen ha en egen lägenhet, men jag vill samtidigt spara pengar till att resa. *Tricky*
3. Just nu saknar jag en person. Den enda personen som jag känner mig riktigt trygg med.
4. Jag blir extramt irriterad när folk inte svarar på mina sms/msn right away.
5.Jag är extremt avundsjuk på alla lyckliga (och halvlyckliga) par.
6. Jag har gjort saker de senaste året som jag aldrig trodde att jag skulle göra.
7. I just wanna feel some love