JasmineMede

Another Year Has Gone By

Kategori: Allmänt

- Celine

Dan före dan som det är så får man väl göra en klassisk lista och sammanfatta året lite...

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Hell yeah. Det gör man väl alltid? Jag arrangerade Yeahfestivalen, träffade mina stora idoler i Millen, köpte hund, åkte till Luleå.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Säkerligen inte.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Min kusin och min halvbror.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nope.

5. Vilka länder besökte du?
Tyskland och Danmark en snabbis. Och Skara SommarLAND.

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Lite löööve in the air. Och självdisciplin. En himla massa sånt tack.

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
26 maj - 1 juni.

8. Vad var din största framgång 2010?
Att gå från newbie till högsta höns i Schack London. 

9. Största misstaget?
Att dela fel filer. Damn you tekniken. Men aja, ingen skada skedd.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inte märkbart.

11. Bästa köpet?
Systemkamera!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Alkohol och mat ute. Damn you krogen!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Har många glada minnen från året.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Men hur kommer man komma ihåg vilket år det var en låt var känd om typ 10 år? Men "Åh jag jag är kär" med Sista Skriket kommer kanske få mig att minnas 2010.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Lyckligare, framför allt.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat!

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Gnällt över småsaker.

18. Var tillbringade du julen?
Hos pappa, för en gångs skull. 

19. Blev du kär i år?
Ja. 

20. Hur många one night stands?
Ehm.. Låt mig tänka. Tre.

21. Favoritprogram på TV?
2010 var det Gossip Girl och the OC som jag båda upptäckte detta år.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nä, ogillar jag någon så brukar jag bara låta bli att tänka på den personen. Blir smidigast så.

23. Bästa boken du läste i år?
Andreas Carlssons biografi Live to Win. Stört läsvärd.

24. Största musikaliska upptäckten?
The Hives!

25. Något du önskade dig och fick?
Ett gäng underbara vänner.

26. Något du önskade dig men inte fick?
Heltidstjänst.

27. Årets bästa film?
Inception!

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Oj, jag vet inte riktigt. Jo, jag var till Ritz med Nina och kolla på Moneybrother.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja säkert, men varför fokusera på det?

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Mjukisbyxor - på gott och ont. Mest ont antar jag.

31. Vad fick dig att må bra?
Att skaffa mig ett hem där det oftast är massa folk som jag gillar i.

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Shane Dawson! (fast han är mest söt). Annars Ed Westwick!

33. De bästa nya människorna du träffade?
Sofie och Frida tror jag minsann! De andra gobitarna träffade jag redan -09. Eller träffade jag Sara i år? I så fall säger jag Sara. Lätt! Och ZANNA! Jösses vad långt detta år har vart.

Fix You

Kategori: Allmänt

- Coldplay
When you try your best, but you don't succeed
When you get what you want, but not what you need
When you love someone, but it goes to waste
Stuck in reverse

Jag önskar att jag var nykär. Eller småkär Eller megaförälskad. På sistone har jag inte varit något av dessa och det skrämmer mig lite. Tänk om man glömmer bort hur man gör? Om man inte hittar nån så lär man sig att leva utan och så blir man mer och mer kräsen och till slut har man glömt bort allt som har med kärleken att göra? Thats mathafackin sacks!

Jag pratade med Moa igår. Vi hade ett av våra förtroliga snack då vi låg och skedade i min säng, då blev hon av någon anledning förvånad över att jag inte är så himla kaxig och självgod som jag kanske verkar. Jag minns inte vad det var men jag minns att Moa blev överraskad, och om hon blev det - ja då är det stort. Det kanske är dumt att låtsas ha bättre självkänsla än vad man egentligen har. Eller ska man låtsas att den är bra och sen hoppas på att den intalar sig själv att bli så bra?

Ingen vill ju umgås med en whineare liksom.

Baby Lou Tattoo

Kategori: Allmänt

- Horrorpops

Hur coolt är det inte att ha sin alldeles egna tavla upp hängd på väggen? Att printa ut massa bilder på sig själv och rama in kan ju lätt kännas lite egoistiskt/narcissistiskt. Så därför har jag inte hängt upp alla mina tavlor... Men att få en specialritad tavla på sig själv - det skulle ju inte vara helt fel va? Nej men precis. Därför ska jag nu böna och be till den underbara Mia bakom bloggen Bokkei som nu lottar ut sina egna färdigheter.

Man lägger alltså upp en bild på sig själv och sen hoppas man att Mia väljer just den att rita av. Och hon är så stört duktig så en tavla ritad av henne, det är något som alla skulle vilja. För inte så länge sen så var jag faktiskt väldigt nära att åka iväg och tatuera in en fet jäkla pinuppa (ja alltså tatueringen är fet, inte pinuppan) hos henne eftersom hon gör dem i precis den stilen jag vill ha. Men det har inte riktigt blivit av ännu. Kanske inom en snar framtid - vem vet?

Ja här är bilden i alla fall (eller ja, okej, två bilder. Jag kunde inte välja) och ta en titt på Bokkeis blogg vetja!

Pitiful

Kategori: Älska?

- Blindside

Jag påbörjade värsta neggoinlägget nyss. Skrev om hur allt kanske inte är perfekt en dag som denna då allt borde vara det, sen sudda jag ut allt och tänkte "Fack it!" (med a, ja), jag skiter i allt det negativa och fokuserar på nått positivt istället. Och nu känns det bättre. Lite.

Då kom jag på att jag inte har skrivit om hur mycket jag älskar min nya kärlek. Vi träffades ganska nyligen men det var kärlek vid första ögonkastet, i alla fall från min sida. Sedan dess har det bara klickat och klickat, visst har vi haft en del kommunikationssvårigheter, jag har ju bytit sida liksom. Men jag tror vi kommer över dom så småningom.

Jasmine <3 Mac

Ja, just nu vill jag bara hylla min kära MacBook Pro. Den startar på tre sekunder, stänger av sig på tre sekunder, safari är äckligt snabbt och den kan plocka upp trådlösa nätverk som ligger så stört långt bort att en PC bara kan ligga och drömma om att kunna plocka upp sådana godingar.

Så ja, nu ska jag och Macen gå och lägga oss. Imorgon blir det jul hos mamma.

White Christmas

Kategori: Älska

- B Crosby

Dan före dan. Klapparna är klara och julstöket är över. Just nu sitter jag och Kim hos fader vår i Eskilstuna. Idag har vi gjort knäck, rullat köttbullar (Kim inte jag) och julpyntat lite. Snart är det dags att provsmaka skinkan. Igår sov jag hos mamma så då var det pynt och lite förberedelser där. Det är hårt förstår ni, att vara skilsmässobarn. Men mer jul till mig liksom, så jag klagar egentligen inte. Bara synd att man inte kan vara med alla man vill på själva julafton.

Men i år är det pappas tur. Jag och Kim brukar aldrig vara här på självaste julafton så det var väl dags. Imorgon är det bara vi här på dagen så desto mer uppmärksamhet till oss som då fortfarande kan räkna oss själva som barn. Det blir najs. Lite uppmärksamhet är aldrig fel.

Sen på juldagen blir det tillbaka till Örebro för att fira med mamma, morbror och kanske moster med familj. Där hemma hos mamma står också denna vackra gran och bara glänser (japp, tack vare mig som klädde den helt själv).

Klockrent kort va?

All Of Us

Kategori: Älska

- Blindside

Hehe, diggar bilden:
Jag och mina favoritkillar - Niklas och George.

NA fotografen tyckte att vi skulle hoppa lite i snön, ja då hoppade vi i snön! Vad gör man inte för att få se sig själv på en stor fet bild i den lokala tidningen?

99 Times

Kategori: Allmänt

- Kate Voegele

Nej nu är det bannemig dags att uppdatera designen här på bloggen. Men jag har ett stort problem - i headern brukar man ha en bild på sig själv. Åtminstone 99.79% har det. Men jag har så stört svårt att hitta en bra bild som jag är nöjd med och som jag sen kan stå ut att titta på dag ut och dag in då jag ska uppdatera bloggen. Detsamma gäller på facebook. Jag har svårt att hitta en bild som jag står ut med att se på längre än en vecka. Det är skitjobbigt. Att inte kunna kolla på sig själv liksom. Kanske ska jag försöka trotsa mina egna nojjor och göra en header med sju mig själv?

Ena gammal header.

Plug In Baby

Kategori: Älska

- Muse

Jag är väldigt barnkär. Innerst inne. Jag vill så himla gärna bara börja producera bäbisar och sen stå hemma i ett villakök för att utfodra dem resten av livet. Men ja. Det ska man helst vara två för. Och jag är inte två. Och jag vet att tiden är på min sida, så det är ganska chill.

Men ibland får jag en sån impulslust att gå och skaffa barn med i stort sett vemsomhelst bara för att kunna gulla och gosa med avkomman. Känna att man har något att leva för resten av livet liksom. Men ja. För tillfället tror jag det vore bättre i att investera i något annat. Typ en bäbiskatt. Dem är ju nästan lika söta.

vs.

Double Nature

Kategori: Allmänt

- Mustasch

Det är allt för sent för att vara så pigg och sällskaplig som jag är nu. Snart midnatt och jag har nått mitt esse. Kan ju bero på den långa sovmorgonen och att jag inte har gjort så mycket annat idag (skönt som fan) men faktum kvarstår - jag kommer inte ens försöka sova än på ett par timmar för det är ingen idé. Men vet ni vad - det gör inget! För jag är ledig imorn, så himla gött.

Kan till och med bli så att jag börjar med en ny design till bloggen. Känner att denna är lite gjord nu och är sugen på nått nytt. Kanske till och med en ny bloggportal, men vettefan. Behöver något nytt bara. I allmänhet. En ny hårfärg vill jag också ha. Rött. Ganska väldigt rött. Det skulle vara awesome men tror jag måste gå till en frisör för att få det tillräckligt rött. Orka!

The Worst Is Over

Kategori: Allmänt

- Laura Izibor

Ojoj vad trött jag är. Imorgon ska jag göra absolut ingenting och det förtjänar jag fett med mycket!

Nu är i alla fall galan avklarad (med tillhörande NA-intervju och tvärsnytt inslag) och MMP känns under kontroll (mer eller mindre) och idag slog jag in alla julklapparna så check på det med. Julledigheterna börjar och så även min. Med eller utan ett projekt att fortsätta med efter nyår så är jag i alla fall ledig nu. Ska ta en sväng förbi jobbet på måndag och bråka lite med Robin och hämta min Mac så jag kan leka med den över jul. Men annars är jag ledig. Och imorn är det chilldag som sagt. Hell yeah!

Nu ska ja kolla på Johan Falk filmerna. Kom på att den där Joel Kinnaman är riktigt het faktiskt. Och i dessa filmer spelar han ju en good guy som låtsas vara the bad guy. Kan det bli bättre?

Bleed It Out

Kategori: Allmänt

- Linkin Park


Nämen, vad är detta?

Har Jasmine fått en invärtes blödning som någon punkterat?
blivit knivhuggen i låret? halkat i någon annans blodpöl?
blivit blödig (höhö, fattar ni?)??

Nej då, jag har bara varit och självplågat mig lite. Två timmars kvidande under tatueringsnålen och tusen kronor fattigare men ack så fin Monkey blev! Här har ni en liten sneak peak.

DontTrustMe

Kategori: Allmänt

- 3OH!3

Skulle ni sakna mig om jag drog till Stockholm?

Min kära chef ska nämligen vara mammaledig ett år och därför behövs en vikarierande till hennes jobb som förbundssekreterare. Ett jobb som jag är ganska säker på att jag skulle få om jag skulle söka. Men det jobbet är positionerat i Stockholm. Lite jobbigt är det såklart men jag har på senaste tiden känt mig lite trött på Örebro. Samma sak om och om igen och inte hittar man någon att dela allt med. Världen är liten som man säger, och Örebro likaså.

Stockholm skulle iofs innebära ännu mindre vänner och ingen förening. Vänner kan man säkert få eftersom jag känner en del Vi Unga-folk som bor i Sthlm. Men Schack London. Känns liksom lite taskigt att lämna allt nu. Känns lite oplanerat. Men lite kliar det i fingrarna, fötterna och allt möjligt. Det skulle ju vara ganska najs att komma bort lite.

Och nu kanske ni säger "Äh vaddå du har ju värsta jobbet?" Nej. Jag har ju inte det. Jag fick idag veta att vi fick avslag på ena projektet (alltså 50% jobb) och kvar har jag en halvtidsjobb som knappt täcker mina utgifter varje månad. Skoj! Så ja, lite motigt är det idag. Lite sur kommer jag vara och lite godis ska jag gå och köpa för att bli ännu mer motbjudande.

Ajjö.

Teenage Dream

Kategori: Älska?

- Katy P

Ibland förstår jag inte riktigt varför Gud vill jävlas med mig så jävla mycket. Varför karma reglerna tycks upphöra när det gäller mig och varför "the law of attraction" inte tycks funka inom vissa för mig prioriterade områden. Ja, jag drar åter igen upp det faktum att jag är singel. Jag har varit singel i hela mitt liv om man bortser en månads "vara ihop" i sjuan och ett års "förhållande" med en man som inte en gång kallade mig "sin tjej". Jag har dejtat många, raggat mycket och knullat runt lite lagom. Jag har blivit kallad "den perfekta flickvännen", "inte som alla andra" och "du är speciell". Men inte ett enda fungerande försök till ett förhållande. Jag fattar verkligen inte vart problemet ligger nånstans.

Jag har, som alla har tipsat om, försökt att inte tänka på det. Och jag har lyckats enligt mig själv. Jag har hittat det sköna med att vara singel och jag är nöjd med livet som det är. Men ibland lyser det igenom. Just nu gör det det och det är lika bra att jag skriver av mig så jag får ut det ur skallen där det annars kommer ligga och fräta hål nånstans. Jag har försökt att ta första steget (och inte alltid lyckats, vissa relationer är det lika bra att hålla på en vänskaplig nivå och inte ens försöka blanda in något annat) och ofta lyckats, men lika ofta blir jag rådissad som svar.
Senast nu ganska nyligen då jag spenderar en natt med en kille som gjorde den till extra minnesvärd. Dagen efter frågar HAN om jag vill ha hans nummer. Najs tänker jag och ser det som en självklarhet att han vill träffas igen. Vi smsar lite här och där (efter att jag alltid börjar) och sen... händer det inget! Vad fan är det för fel på er män!? Efter ett gruppsamtal igår så får jag tipset att höra av mig igen. Jag gör så. Får ett halvljummet svar tillbaka och tänker att nej, nu får det fan räcka. Hur många gånger ska man behöva humiliate oneself innan man ger upp liksom?

Så ja, jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag har bara en stark önskan, och har haft det så stört länge, att få kunna krypa ihop med någon på soffan, dela säng med någon och känna sig ständigt trygg hos denne person. Är det för mycket begärt?

Och här tänkte jag ta in en bild på mig och mitt "ex" men jag klarade inte av
att kolla på dem bilderna (inte av längtan utan av något helt annat)
så istället valde jag en bild tagen av en annan man, en av alla dessa dissare.

Tusen Bitar

Kategori: Allmänt

- Maia Hirasawa

Fan. Två veckor kvar och så sjukt mycket att göra innan dess. Ja själva julen skiter jag i. Jag har handlat alla julklappar jag behöver och bestämt hur firandet ska gå till. Men i och med jul så kommer alla bli lediga och sen är det nyårsafton och sen är det ett helt nytt år! Då ska typ hela MMP-galan vara färdigplanerad och det är en lång väg dit vill jag lova! Innan jul ska en stor stödgala arrangeras (nästa fredag), till den är i stort sett allt planerat men det är nu det verkliga arrangörsjobbet börjar! Sen ska jag också hämta lite skit som jag har kvar i min gamla lägenhet, betala en stor försenad räkning från KH samt komma på massa bra planer för Schack Londons julkort och därefter detta års nyårsfirande.

Ja det kändes inte så mycket (tro det eller ej) nu när jag skrev ned allt. Man kanske har vant sig vid att ha sjutton bollar i luften samtidigt? Nu kom jag i och för sig på att jag har glömt att ta upp mitt jobb och hela Yeah!jobbet. Innan jul ska helst alla sponsordealar vara klara och en halv mille vara inne... Mycket blir det och sena kvällar framför datorn kommer det bli. Och inte fan får man nått för det. Det är för lite uppskattning här i världen! Och vad ska jag göra åt det? Jo jag ska skita i allt och gå och lägga mig. Godnatt!

Längesen

Kategori: Allmänt

- P

Ibland behöver man en liten ego-boost. Fina ord (som jag tackar för), en enkel gest eller bara påminna sig själv hur snygg man är/var.


Tänk om man bara hade den här boosten och slapp påminna sig själv och andra om den? Varför kan inget komma naturligt?

Friends 'Til The End

Kategori: Allmänt

- Millencolin


Jag har kommit på vad det är. Vad det är som saknas i mitt annars ganska så underbara liv, vad det är som gör att jag kan komma på mig själv med att sitta och deppa över ingenting - Jag behöver en bästis! En världens bästa vän att luta sig mot, hitta på dumheter och klaga tillsammans med. Någon som alltid kan prioritera dig och tvärtom.

Jag hade en bästis förut. I sexton år var det vi, vi kunde ha kul närsomhelst och muntra upp varandra, meningar behövdes inte när man hade ögonkontakt. Men någonstans tog det slut, hon hittade "en annan" som hon passade bättre ihop med. Under samma tid hade jag hittat Karolinska skolan och min estetklass där. Jag och Erica vart nära vänner under våra gymnasieår men växte sedan snabbt isär, Eva och jag hittade varandra efter gymnasiet och reste världen runt ett tag. Under den tiden var nog Eva det närmaste en bästa vän man kan ha. Henne kan jag alltid lita på, hon säger sanningen även fast man kanske inte vill höra den, det är jag tacksam för. Men hon flyttade och kilar nu stadigt. Med en pojkvän i bilden fylls "bästis"kvoten antar jag. Har man en partner behöver man inte en bästa vän för det har man redan…

Sen hittade jag Schack London och systrarna Birgersson. Jag och Nina umgicks effektivt ett tag och det var jäkligt trevligt. Träffades vi inte så skrev vi till varandra på msn. Jag träffade Zanna som också blev en nära vän. Vi flyttade ju till och med ihop! Sen träffade Nina sin flicka och samma sak där, kvoten är fylld. Zanna hittade också andra vänner som hon föredrar. Kanske för att jag är en äcklig bitch som gnäller om kattmat och disk så fort jag kommer hem, kanske för att dem är mer kompatibla med varandra.

I alla fall så står jag här, lite övergiven men med många bra vänner runtomkring mig. Jag har Therese och Amanda (båda i varsitt hållbart förhållande), Karin (som redan har en bästis) och Moa (som är en väldigt nära vän men som samtidigt har alldeles för många vänner att bolla mellan) och alla andra som inte har nämnts redan. Men ja, varje människa borde ha en bästa/närmsta vän. Oavsett om det är en vän eller en partner. Och i brist på kärleksrelationer så får jag väl nöja mig med en god vän. Frågan är bara vem.


Seize The Day

Kategori: Älska?

- Avenged Sevenfold

En gammal vän till mig var gravid. Hon skulle föda sin andra son den 31:a december. Hon födde honom den andra. Han dog den första.

Alltså hela situatuionen är så tragisk och irriterande så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Ja, jag kan väl inte göra nånting och behöver väl inte bry mig heller egentligen, men hela händelsen har fastnat i mitt medvetande. Min gamla vän hade haft en besvärlig graviditet och jag vet att både hon och hennes nya kille var så otroligt glada över denna lilla killen som skulle komma. Sen åker hon in på sjukhuset. CTGet ser inge bra ut och ett sista ultraljud ska tas men flyttas fram nån timme. Under den tiden dör ungen. Känner läkaren som beslutade det skam och ånger tro?

Bara vetskapen att ett litet kejsarsnitt någon timme tidigare hade gjort så att bebisen hade levt idag stör mig nått så infernaliskt. Men vad tusan kan man göra åt det?

Mmm...

Kategori: Allmänt

- Laura Izibor

Sovmorgon! Så stört skönt efter att man har jobbat 6 dagar. Och så här dan efter kan jag säga att jag är jävligt nöjd med att inte ha gått ut igår. Det var fest då förstår ni. Värsta förferren som gjorde alla stupfulla vid åtta. Sen var det dags att gå ut vid halv tolv men jag såg verkligen ingen anledning till att göra det. Så jag sket i det! Trots påtryckningar av diverse håll. Det tycker jag var starkt gjort. Tråkigt kanske ni säger, men va fan, har jag ingen lust med det ska jag väl låta bli? Ja just det. Jag och min säng hade en väldigt trevlig natt i alla fall!

Shine

Kategori: Allmänt

- Laura Izibor

Det är kallt ute! Nästan så kallt så man vill gå i ide eller enbart jobba från sängen. Men imorn är det jobb som gäller! Då kommer nämligen (hoppeligen) min nya jobbdator, skitans vad najs den kommer vara! Då kan jag äntligen börja på riktigt.

Idag kom också det nya OTH avsnittet och efter det har jag snöat in lite på en sångerska därifrån, Laura Izibor. Lite cheesy musik som jag inte alls skulle ha lyssnat på annars, men det finns några guldkorn på skivan. Stört bra sångerska i alla fall. Och när vi ändå är inne på OTH så kan jag ju erkänna att den typ snyggaste kvinnan som finns är med där. Jana Kramer, skitans åter igen, vad skulle jag inte ge för att se ut som henne?