JasmineMede

Champagne Showers

Kategori: Allmänt

Som förra året så är det väl dags att sammanfatta året som gått...

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Tja, det gör man väl alltid? Typ, hälsar på hos gitarristen i The Hives, skriver blogg åt lokaltidningen, arrangerar en stor ungdomsträff (one of it's kind), flyttar till en egen lägenhet (officiellt). 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Japp! Mitt enda nyårslöfte festdagboken (att skriva ner alla gånger jag har supit) har jag bannemig hållit. 

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Storebror. Andra halvbekanta.
4. Dog någon som stod dig nära?
Som tur var, nej. 

5. Vilka länder besökte du?
Alldeles för få! Bara Danmark. 
6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Någon att sova bredvid. Och att få resa till främmande länder.

7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
27-29 maj. 11-13 nov. 

8. Vad var din största framgång 2011?
Jag har flyttat till en alldeles egen lägenhet och börjat ta tag i mitt eget liv. 

9. Största misstaget?
Att jag har fokuserat så mycket på jobb och Yeah! så jag inte har haft så mycket tid över till annat.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Knappt inte alls. Lite ryggproblem som jag tog tag i för en gångs skull. 

11. Bästa köpet?
Bilen <3

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Grejer till nya plejset. Och snabbmat. 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja. Säkert... En del framgångar inom jobbet. 

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Typ allt med LMFAO och Blindside.   

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Lite ensammare, men lite nöjdare.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Träffat vänner.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig. 

18. Var tillbringade du julen?
Hos mamma och moster.

19. Blev du kär i år?
Blir inte jag alltid kär?

20. Hur många one night stands?
Typ tre. 

21. Favoritprogram på TV?
Dexter! 

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nope. Inte min grej att hata folk. Bara i allmänhet.

23. Bästa boken du läste i år?
Gejm med Anders de la Motte ligger jävligt bra till. Men har inte läst ut den än.

24. Största musikaliska upptäckten?
LMFAO

25. Något du önskade dig och fick?
Heltidstjänst. 

26. Något du önskade dig men inte fick?
Ett ekonomiskt lyckat Yeah.

27. Årets bästa film?
Harry Potter!

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Jag fick pannkaksfrukost av mina goda vänner Niklas, Henrik och Maria. Sen hade jag geeks and nerds party.
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja. Jag skulle ha kunnat vinna några miljoner på lotto.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Föränderlig.

31. Vad fick dig att må bra?
Att hitta lugnet i mig själv. 

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Howlin' Pelle i pressume. 

33. De bästa nya människorna du träffade?
Har jag träffat några nya vänner i år? Guldgossarna i Bad Karma kanske.

Festdagboken 47

Kategori: Festdagboken

Igår var det dags! Jasmine gav sig ut i fylleÖrebro för första gången på nästan två månader! Taggad till tusen begav jag mig till Zanna och Fridas crib vid 7-tiden. Där blev det fyllespel deluxe och ack så många klunkar. Kenan, Anton, Natha, Kajsa.. vi var ett gäng. Senare kom också George, Robert och lite annat löst folk. Fyllan rullade in ganska tidigt med tanke på mitt tidigare uppehåll så man fick till en go känsla ganska snabbt. Till slut fick vi tummen ur röva och började röra oss mot Satin. Tangerin och Criminals skulle spela så det verkade bli en bra utgång och bra med folk.

Väl där gled vi in utan någon större kö och jag träffade pöjkarna i Criminals, goa pojkar, och fick mig en öl som Natha var skyldig mig. Gled väl runt där ett tag, vet inte om jag dansade direkt eller vad jag nu gjorde men Tangerin spelade och jag kommer ihåg att Criminals började spela. Sen tyckte jag tydligen att det var dags att gå hem. Folk trängdes, jag hade en svag förnmmelse av illamående och ljudet från scenen var alldeles för högt (kan ju bero på att man stod en halvmeter ifrån högtalaren). Så jag tackade för mig och var hemma i min snurrande säng vid ett-tiden. Allt som allt väldigt trevligt att träffa mina vänner. Helt okej utgång och bakfyllan var nästintill obefintlig. Gött!

All I Want For Christmas...

Kategori: Älska

Double Vision

Kategori: Allmänt

Dagens filmtips

Inglorious Basterds. Sjukt bra. Gillar skarpt att språket är både tyska, franska och engelska. Det översätts, tolkas och byts efter överrenskommelse. INTE som i många andra filmer där man pratar engelska med tysk accent och är SS-officer. Utöver det har vi en stark dialog, bra manus och en skön humor här och var. Börjar uppskatta Tarantino mer och mer inser jag.

Sen då? Friends With Benefits. BRA skådespelare. Mila Kunis är lite av en favorit, kanske från den dagen då Anton i gymnasiet tyckte att jag var lik henne, till rösten i alla fall. Det är bara att tacka och ta emot anser jag. Jag känner mig hedrad. En film som man tror är en enda stor klysché om det klassiska hej vi ska BARA ha sex, oj då vi blev visst kära, vem kunde ha anat det?! Men den känns ändå modern. Den tar upp en del (annars i Hollywood) tabulagda ämnen och den har en skön humor i sig. Speciellt när de refererar till Dharma och Greg samtidigt som Dharma (från Dharma och Greg) sitter och spelar huvudrollens syster. Kul helt enkelt!

Sist ut idag är Grave Encounters. En skräckfilm om ett gäng som ska filma en natt i ett mentalsjukhus i hopp om att finna något övernaturligt á la Hounted House eller vad nu alla de där serierna heter. Själva handlingen spårar ju ur så filmmässigt är det ingen höjdare. MEN JÄVLAR vad rädd man blev ibland. Jag är inte den som brukar sitta och vara rädd när jag kollar på skräckfilm, men när jag och Tess kollar tillsammans lyckas vi visst skrämma upp varandra. Skriker jag till så skriker hon, och då skriker jag för att hon skriker, and so on. Det fanns i alla fall en del sekvenser som kan få vemsomhelst att skita ner sig. Det vill jag påstå.

Ja, jag har sett en del film på sistonde. Eftersom jag har fått min efterlängtade julledighet så har jag liksom fått tid till det. Och det tackar vi för. Mycket. Nu väntar några dagars julfirande och sen är det bara att försöka planera nyår. Tills dess ser jag fram emot att få se en hel del fler filmer och hinna slappa arslet av mig (eller ja, jag är ganska nöjd med mitt arsle som det är, men ja, slappa skiten ur mig då. När jag sitter på toan i alla fall).

Nothing But The Beat

Kategori: Älska?

Jag vet inte om jag har något att skriva längre. Jag vill inte skriva om mitt jobb, man vet aldrig vad som kan hända då. Jag vill inte skriva för mycket av mina innersta tankar, man vet aldrig vem som läser, och jag har inte så mycket till fritid att skriva om. Jag har inte varit ute/supit på snart två månader och när jag försöker dra ihop trevliga myskvällar med mina vänner så ljuger de och super tillsammans istället. Jag försöker! Men jag är så oerhört trött på att alltid vara den som bestämmer, den som drar ihop folk och den som ringer. Kan inte bara någon höra av sig och säga "Hej, jag vill umgås?". Det skulle värma så mycket i mitt lilla, ganska kalla och osäkra hjärta.

Leva Nu

Kategori: Allmänt

Jag skulle vilja peppa mig själv. Men jag vet inte med vad. Jag vet inte vilka ord som skulle bevisa att jag har allt under kontroll igen. Vet inte vilka ord som kan leda till flera ringar på vattnet.


All This Way

Kategori: Älska?

Och så var det gjort. Mitt ideella engegemang minskade avsevärt tack vare ett endaste litet styrelsemöte. Jag vet inte än om det känns skönt för det är fortfarande så mycket kvar att göra och jag tror inte jag kommer inse hur mycket mer tid och mindre ångest jag kommer få. Plus att nya projekt redan har börjat formats i mitt huvud. Goddamn! Nu ska jag bara försöka fokusera på mitt jobb och på fritiden umgås en massa med mina närmsta vänner och bara ta det lugnt.


So This Is Christmas

Kategori: Allmänt

Om det är någon dag på året då jag absolut hatar att vara ett skilsmässobarn - då är det på julafton. Ni andra, som antingen har föräldrar som fortfarande älskar varandra eller alternativt bara en förälder som älskar er kan inte på långa vägar FÖRSTÅ vilken enorm äcklig ångest och hat jag känner inför denna dag.

Julen handlar om att umgås. Vara med sina nära och kära och att ge varandra roliga eller fina små presenter. När jag var liten var julen det bästa på hela året. Bättre än min födelsedag god damn it. Det var hela släkten, massa massa paket, småtjaffs, stora julbord och en känsla av samhörighet.

Och nu? För det första så vill jag fira jul med min lillebror, oavsett hur våra liv kommer se ut i framtiden så har vi lovat varandra att alltid fira jul på samma ställe. Vi har gått igenom all skit tillsammans. Den ungen är den enda personen på jorden som jag kan säga att jag faktiskt älskar. För det andra så kommer det klassiska "hos mamma eller pappa?". Nånstans där har mamma alltid lite förkörsrätt eftersom hon är ensam. Oavsett om morbror och moster jämt är med på julen så är det mamma som är ensam. Det enda hon vill på julen är att fira med sina barn. Angående min far så vet jag inte riktigt vad han vill. Han säger inte sånt. Detta år har han inte ens ringt och frågat om vi vill komma och fira jul där. Jag antar att han har fullt upp med att vaxa båten och hitta julklappar till alla sina barnbarn nuförtiden.

När det valet är klart så ska man försöka fira med mamma hos hennes syskon samtidigt som mina kusiner firar med sin mamma, alltså moster. Dessa kusiner är också skilsmässobarn. Min farbror och min mosters barn som förut jämt firade med oss och som vi jämt umgicks med när vi var små. Nu prioriterar dem jämt sin far och hans nya familj medans vi prioriterar min mor och moster vilket innebär att vi sällan firar med varandra, och det gör ont i mitt hjärta, det är som att tappa två syskon på vägen.

Utöver alla val och pussel och den ständiga insikten att man aldrig får lika många julklappar som när man var liten så ska man nånstans försöka att vara nöjd själv. Vara nöjd med sina val. Men jag kan inte det, för jag vet att vilket val jag än gör så sviker jag någon, inte minst mig själv eftersom jularna aldrig kan vara så fulla med glädje (bråk) och folk som det var när man var liten och jag kan aldrig fira med alla jag önskar.

Sist, men inte minst, vill jag erkänna hur lång tid det har tagit att skriva detta inlägg. Alla tårar har gjort tangenterna svåra att se och ibland har jag behövt ta en paus för att hitta andan igen. Men jag kan erkänna det, trots att det går emot mina principer att visa mig blödig, och trots att jag kommer ångra att mina innersta tankar kommer ut till allmänheten. Men nån gång ska man väl börja.

First Date

Kategori: Älska

Dream On

Kategori: Allmänt

Låt mig återge ett samtal med min chef på Örebrokontoret. Alltså inte den chef jag rapporterar till i vanliga fall, utan chefen över SV-kontoret i stan.

Jag: Kan du skriva under här, det är ett intyg på att SV medfinansierar mitt projekt med en kontorsplats.
B, läser, muttrar lite: Vet jag om det här?
J: Ja. Du har skrivit på ett liknande intyg förut.
B: Mjaha.. Dream it, do it. Vad är det för nått?
J: Det är namnet på mitt projekt.
B: Jahaja. Har du gjort något då?
J: Ja jag har *räknar upp några av sakerna jag faktiskt har åstadkommit.*
B: Jaha, ja men det var ju jättebra! Jag.. Vad fan har du i munnen?!
J: Eh, en piercing.
B: Men varför har du den där? I tungan!
J: Eh.. För att vara lite smyg-rockig..?
B: Men vafan, så du sitter med tungan ute om du är med dina vänner?
J: Ehm. Nej... Men ja. Dagens ungdom du vet...
B: Jaja, här har du intyget.

Ja, det var roligare irl.. Ni skulle ha vart där, helt enkelt.

Win

Kategori: Älska

Denna fröken är nyklippt idag.

Jag besökte Virginskas elevsalong.

1. Jättebilligt.
2. Ung tjej som fortfarande har lite passion för frisöryrket klipper mig.
3. Duktig erfaren lärare kollar igenom slutresultatet.

Win-Win-Win I say.

Plus Minus Noll

Kategori: Allmänt

Att gå från halvt arbetslös till heltidsanställd i minst 6 månader, troligtvis 6 till: *Win*
Att vara tvungen att jobba heltid istället för att slappa hela januari *not win*
Att inse att det är 8 december och att den sista tiden har gått ganska fort *Win*
Att bli lite extra nervös när man inser att tiden går väldigt fort *not win*
Att få ett andra inställt möte på två dagar *not win*
Att få tid över till annat *Win*

Dream Me

Kategori: Allmänt

Jag gjorde det! Jag har f*ing gjort det. Jag genomförde ett mål jag satt upp för mig själv. Well done Jasmine! Eftersom jag, som vissa av er vet ganska bra, har otroligt dålig självdisciplin så trodde jag att det var dödsdömt. Men nej då, nu har jag avklarat ett 30 dagars hårt träningprogram. Det har krävts disciplin, omprioriteringar, svett och en hel del vilja men jag gjorde det. Sen att jag på köpet har gått upp ett kilo eller nått väljer jag att ignorera, jag har hittat muskler jag inte trodde att jag hade. Inte fan är jag nöjd än, men jag gjorde't, jag klarade av mitt mål!

Det förtjänar en egobild (och lite pepp, tack):


All Of Us

Kategori: Älska?

Idag saknar jag sena sommarnätter, mina vänner och känslan av att vara helt fri. 
Därför lägger jag upp bilder på mig själv som jag är oerhört inte nöjd med. Men men, om sanningen ska fram...
Someone New

Kategori: Älska?

Jag drömde en massa saker inatt. Som vanligt. Delvis så drömde jag att kommunen hade möte och beslutade om pengar till Yeah. De var på bra humör så vi "råkade" få 50 papp mer än vad vi hade trott. Alltså tillräckligt mycket pengar så vi ska kunna gå +-0. Det var ju trevligt. Sen drömde jag att jag hittade en hund. En fin liten hund som jag tog mig an, trots att jag har sagt till mig själv att inte skaffa en till hund så länge jag bor ensam. Men det lyssnade inte drömmen på så sen fick jag gå runt i resten av drömmen med pressen att gå ut med hunden. Den ständigt tryckande pressen om att alltid se till så att hunden var nöjd och motionerad. Sjukt jobbigt.

Så nu sitter jag här och tänker. På att man ibland måste ge upp saker. Är det inget roligt längre kanske man ska ge upp? Känner man ett tryck och en press kanske man ska ge sig iväg när man fortfarande har chansen? Eller ska man kämpa sig igenom långa möten man känner att man längre inte vill vara med om? Är det schysst att lämna alla andra i sticket? När är det okej att säga nej? Ja, jag vet faktiskt inte. Min moral och mina värderingar har varit fuckade länge. Allt jag vet är att jag vill göra roliga saker, sådant som får mig att vilja jobba dag och natt oavsett betalningen.

I need some bloody help here!


Fredagsmys

Kategori: Älska

Nu är det fredagsmyyyys! Och jag vet att föräldrarna kommer störa.. för jag är hos mammaaa. Det var dagens lilla introtrudelutt. Jag sitter nytränad, nyduschad och nyäten i mammas soffa, idol är på och överallt så är det mysiga julsaker och tända ljus. Mamma står i köket och knäckdoften sprider sig och i sovrummet ligger tre väldigt mysiga kattungar och jäser. Vilken lyxkväll.

Bäbisarna för några dagar sedan

Someone Like You

Kategori: Allmänt

Jag hoppas...

... att jag inte blir en sån där som kallar min partner för "älsko".
... att jag inte blir en toffel som slutar gå ut på krogen med mina kompisar bara för att jag har ett säkert ligg därhemma.
... att jag inte blir en sån där som folk säger "ni" åt instället för du.
... att jag inte börjar bråka med min partner så fort vi blir fulla.
... att jag inte blir en sån som skickar en massa hjärtan till personen i fråga över facebook (sms ffs!)
... att jag faktiskt hittar en partner så jag kan försöka hålla mig till ovanstående påståenden.


(Sen tänkte jag lägga in en liten kul bild som nån av mina facebookvänner la upp för någon dag sedan. Men efter 20 minuters letande utan resultat så skiter jag i det.) (Men det var en kul bild. Jag lovar.)

Who Knew

Kategori: Allmänt

1. Två killar jag litar på
2. Två tjejer jag litar på
3. Bästa tjejkompis
4. Bästa killkompis
5. En som får mig att le
6. Barndomsvän
7. Finaste personen
8. Den som smsade mig senast
9. Någon/Något jag vill ha tillbaka i mitt liv
10. Någon som vet hur man gör mig glad
11. Någon/Något jag verkligen älskar
12. Något som gör mig avundsjuk
13. Snyggaste tjejen jag vet
14. Snyggaste killen jag vet
15. Någon som har förändrat mitt liv
16. En kille jag skulle vilja känna bättre
17. En tjej jag skulle vilja känna bättre
18. Något jag önskar som skulle förändra mitt liv
19. Någon som jag gillar
20. Någon jag skulle dö för

Who would you pick?