JasmineMede

Until I Die

Kategori: Allmänt

- September

Dag 26 – Mina rädslor.


För inte allt för längesen hade min vän en fest där man skulle gå utklädd till den man var rädd för. Jag funderade länge och väl och kom på att jag inte har så många rädslor eller fobier och gick till slut som en fästing (äckligaäckligaäckliga).

Det enda jag kom på var en grej som var lite svår att klä ut sig till och det var att dö ensam. Att vara singel i hela livet. Att inte få barn. Hemskt! Efter ytterligare en diss, idag faktiskt, så är jag ju bara ett steg närmare. Jäkla skit. Varför kan jag inte få gå runt och vara kär bara?

Nej tack.                   Ja tack!

Early Morning Wake Up Call

Kategori: Älska?

- The Hives

Jag blir så arg ibland! Jag var arg nyss, men jag vet inte riktigt varför jag var arg. Jag blir bara så sur när saker tar tid. När jag måste förlita mig på andra eller när jag har glömt viktiga papper på jobbet eller viktiga dokument i nån annan dator. Idag när jag var arg så åt jag en macka. Det hjälpte. Jag var tydligen hungrig också, men jag hade glömt bort det.

Sen när man väl är sur eller småarg över något så hittar man såklart sjutusen andra saker som irriterar en också. Ofilade naglar, jamande katter och en varm filt har irriterat mig nyligen. Så himla töntiga saker som tillsammans blir perfekta ingredienser till en atombomb i storlek small.

Nu har jag kommit till det stadiet att jag inser att jag är arg och istället bara släpper allt för dagen. Nu ska jag gå upp och lägga mig med Tilda, min iPhone och min bakgrundsbild på Pelle. Allt man behöver för att må lite bättre.

Festdagboken 5

Kategori: Festdagboken

Ja vi klämmer väl i med nummer fem också! I helgen blev det en tvådagars nämligen. Inte alltför taggad och pigg så återvänder jag hem efter lite mys med Tess i hennes soffa. Hemma dimper snart Sara och hennes två vänner ner och förandet kan börja. Efter två treos var huvudvärken bortblåst och jag vart faktiskt lite taggad.

Linnea och kompani samt lite annat löst folk kommer och vi kör lite bussdriver och andra suparspel som vi lär varandra. Jag blir kalas och ska prompt försöka kontakta den där killen från the other day. Tack och LOV smsar jag inte utan skickar bara ett töntigt och halvskämmigt FB-mail. Men nu slipper jag i alla fall sitta med bollen på min planhalva. Nu är det hans tur. Fan vad jag hatar att bli fyllekåt. Vad ska man göra åt saken liksom? Ofta slutar det bara i ångest. Kul jul.

Nej men kvällen gick vidare och halva gänget drar på gayfest på Babar och jag och Linnea drar till Satin och skakar loss lite. Det var kul, inte så många där man kände för en gångs skull men det var väl så det var "back in the days" innan Schack London och allt. Så vi shottar, ölar och dansar innan vi drar lite innan stängningsdags till BK och njuter (tror jag minns inte så mycket) av ett Crispy chicken meal.

Det var den kvällen. Nu blir det en vit vecka fram till en dimmig nästa helg!

Festdagboken 4

Kategori: Festdagboken

Fredag. Då var det fest. Den nya KAOS-klubben öppnade men jag dissade alla mina vänner som skulle dit och drog till brickebacken istället. Där hade min söta vän Therese inflyttningsfest och vi var ett litet men gött gäng som var där. Till och med Eva var där så det var lite av en ESTA-reunion.

Så vad hände då? Jaa, vi körde lite drickaspel, lekte med den rosa dammvippan som vi gav till henne och kletade lite chokladsås på varandra. Eller jag kletade på Robin och Therese, och sen fick de slicka bäst de ville. På tal om slicka så körde vi lite sanning eller konka och Sebastian tog kaxigt en konka. Slicka Evas fot blev uppdraget men tur för oss, otur för Sebastian, var det en av få grejer som han hade fobi för, så MOAHAHA, nailed it! Utöver det fick Eva iscensätta en orgasm och livliga diskussioner om marxism och liv på andra planeter pågick hela kvällen på balkongen.

Jag hade ett trevligt samtal angående lammkött i köket men det irriterande var att jag inte riktigt minns vad jag sa, jag kan bara anta och hoppas att jag inte skämde ut mig allt för mycket. Ja, det var det. Jag ser fram emot att Evas bilder kommer upp på nyllet.

Diabolic Scheme

Kategori: Allmänt

- The Hives

Dag 25 – En första.

Jag minns den första gången jag tankade. Jag hade haft körkortet flera månader men bara inte behövt tanka än. Den första gången var jag och min lillebror i en stad långt bort. En stad jag besökte once again för några dagar sedan, därav alla förträngda minnen som kom tillbaka. Vi hade blivit ditkörda av två tanter vi inte direkt kände och avsläppta vid bilen. Sen skulle vi klara oss själva. Bilen behövde tankas så vi åkte till en liten sketen mack. Sen kom jag på, just det, jag kan ju inte tanka och jag har ingen att ringa och fråga. Men det var bara att chansa och det gick finfint.

Och det var början på sommaren 2006, den kanske värsta i hela mitt liv, den sommaren som jag inte pratar om. Den sommaren ingen i min familj nämner. Nu kanske ni tycker jag överdriver. Men det är det jag inte gör. Jag ville bara öppna mig lite mer än tidigare. Inte mycket, men lite.

Cryin'

Kategori: Allmänt

- Aerosmith

Dag 24 – Det här får mig att gråta.

Nu för tiden - det mesta. Jag gråter nästan till varenda film, varje avsnitt av desperate housewives och ibland till och med till extreme home makeover. Jag blir bara så himla berörd av människors öden och kan känna mig in i deras situation allt för väl. Här om dagen satt jag och Zanna och grät till The Last Song trots världens mest inkompetenta skådespelerska Miley Cyrus. Moa tyckte vi var dumma i huvudet, men kom igen, när du har varit jättearg på din pappa i flera år och sen träffar du honom över en sommar och börjar återigen bli daddys little girl som du en gång var och sen får du reda på att han är dödssjuk och bara har några veckor kvar att leva - HUR kan man inte gråta då?!

Home

Kategori: Älska

- J & A Narvaez (världens finaste video btw)

Dag 23 – Det här får mig att må bättre.

Vad kan man kräva mer än sitt djurs villkorslösa kärlek?

Trust

Kategori: Allmänt

- Megadeth

Dag 22 – Det här upprör mig.

Disk. Högar av disk och intorkade matrester. Jag blir allvarligt talat arg och lite upprörd när jag ser sånt. Brusten tillit. Att lova, att påstå att man ska göra något och sedan inte göra detta. Ord som "oj jag glömde" eller "jaha, skulle jag göra det" gör det hela ännu värre. Då tillit för mig är något utav det största och viktigaste man kan ge en annan människa så är jag försiktig när det gäller att lita på andra. Så när folk glömmer eller skiter i sina uppgifter blir ju inte mina tillits issues bättre direkt.

Den sista och kanske största grejen jag kommer på just nu som upprör mig det är min brist på självdisciplin. Jag fattar bara inte hur folk gör när de lever på minidieter eller står och lagar LCHF-mat varje dag. Låter bli att äta godis, socker, dricka cola... JAG. ORKAR. INTE. Jag orkar inte tygla mig själv så mycket som behövs. Damn you kropp.

Love In Plaster

Kategori: Älska

- The Hives

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Jag vet inte vad det är, om det är någon speciell tid i månaden eller om månen har en speciell inverkan på mitt stjärntecken men i dagarna känner jag en enorm lust till att kidnappa och kedja fast någon utav följande svenska rockers:

Hett hett hett hett!

Därför handlar mitt nästa ögonblick om det ögonblicket i somras när jag bevittnade en utav världens bästa liveakter, The Hives. Det var Putte i Parkens grand finale, lördag natt. Jag hade under fyra dagar fotat massa stora artister och inte brytt mig så mycket om det, som sagt är jag inte mycket av en autografs-tiggande groupie, det är inte min grej helt enkelt. Men där. När Howlin' Pelle stod cirka en meter ovanför mig i pressdiket var det väldigt nära att jag glömde bort det och sträckte upp handen bara för att få nudda denna gudomlighet.

Det ögonblick jag vill komma till var några låtar senare, när jag stod ute i publikhavet och bevittnade detta mästerverk och faktiskt insåg vad jag bevittnade. Jag har inte varit ett Hives fan länge och jag gillar fortfarande inte de tidiga albumen, men just då när megahitten Two-timing Touch and Broken Bones drog igång var det som att jag var en kristen som bevittnade Gud himself. Det var livemusik, min favoritföda, i dess renaste och finaste form. Musiken, ljusshowen, bandet, den karismatiske sångaren, den galna publiken...  Det var värt en liten tår, det kan jag erkänna. Fy fan vad jag älskart.

Ack ja. Så nära, men ändå så långt bort.

I've Gotta Feeling

Kategori: Allmänt

- BEP

Ack ja. En till nykter helg kan bli svårare än vad jag trodde. I torsdags när jag och George snackade om det verkade det som en jättebra idé. Krogen känns inte lika lockande som vanligt och en pizza och lite godis är ju lika billigt som själva inträdet. Hemmahelg FTW.

Men nu? Nu kliar det ordentlig i partylevern. Har inte gjort något speciellt på ganska länge känns det som och det skulle vara stört kul att dra ut, träffa lite folk och glömma bort resten. Där börjar dock problemen. Vem ska med ut, till att börja med. De flesta jobbar eller är panka. Eller så är de någon helt annanstans. Med andra. Jag kan ju i och för sig kolla runt lite bland pojkarna, någon av dem ska säkert ut, men nja. Vettefan om jag vill hänka med vemsomhelst ut.

Visst skulle det vara skönt att sitta hemma, slippa hälla i sig massa onyttigheter och slippa bli bakis men å andra sidan så har jag inget att göra här hemma. Skriva en kulturprojektsansökan som tar 30 minuter att göra och sen klappa katterna?

Damn you lördag.

Non Je Ne Regrette Rien

Kategori: Allmänt

- Edith Piaf

Dag 19 – Detta ångrar jag.

Jag tycker inte man ska slösa bort livet med att tänka på alla saker man ångrar. Så det gör inte jag. Gjort är gjort. Jag ångrar vanligtvis inget men visst kan man tänka "tänk om" och så vidare. Men vad ska man göra åt saken? Man lär av sina misstag och kan inte göra saker ogjorda. Jag kan inte ta tillbaka en krossad skål, en bränd bro eller en borttappad vän. Det blir som det blir och ibland måste vissa saker hända för att man ska kunna uppnå sin fulla potential. Så lev livet goddammit.

Like It's Her Birthday

Kategori: Allmänt

- Good Charlotte

Dag 18 – Min favoritfödelsedag.

Ja, som Dag 17 så tror jag inte att jag har någon favoritfödelsedag. Den enda jag kommer ihåg något sånär var min sjuttonde födelsedag. Jag vaknade upp i en Stockholms förort med min bästa kompis. Vi begav oss till Fryshuset ganska snabbt och stod i kö halva dagen. Träffade en del trevligt folk, däribland Zarah som jag har kontakt med än idag. På kvällen var det allas vårat favoritband Good Charlotte som spelade. Lite töntigt kanske ni tycker nu, men då var det min första riktiga konsert och det största jag varit med om och självklart hade jag en crush i halva bandet. Det var en bra födelsedag helt enkelt, stod nästan längst fram och fick ju till och med röra Joels hand! Ja, det var stort då...

På tal om födelsedag så blev jag igår tillfrågad om att fira min tjugotredje på Satin under klubb Kaos. Min kära vän fyller år precis två veckor efter mig och har planer på att fira den där eftersom det är ytterligare en kär vän som arrangerar klubb Kaos. Igår när de fick reda på när jag fyllde år så tyckte dem att jag också skulle  vara med. Jag blir lite rörd av sånt. Att folk vill ha med mig, dela viktiga händelser med mig. Får mig att nästan känna mig lite omtyckt *töntig smileyfejs*.

Längesen

Kategori: Älska

- Petter

Det är så skönt att ha tekniknördar till vänner. Jag kan lämna iväg datorn till en av dem och så installeras min nerladdade Photoshop CS5 och docken får sig ett upplyft. Sen lämnar jag iväg iPhonen till en annan och mailen konfigureras och telefonen går mycket snabbare på grund av små missar som jag inte har tänkt på. Sen att man blir facerapead får man väl bjuda på... Lite kul ska de väl ha för arbetet.

Ja, nu är jag trött. Efter en hel arbetsdag, två timmars möte med Millencolin med flera angående galan så gick jag hem med pojkarna. Jag följde med in till Niklas en sväng och helt plötsligt var vi hemma hos mig och lagade carbonara och George svängde ihop en kladdkaka. Bara sådär! Jaja, jag blev lämnad med disken. Men det var en trevlig kväll. Det var längesen sist.


Lite härligt gitarrjam innan filmen.

Memory

Kategori: Älska

- Cats

Dag 17 – Mitt favoritminne

Hmm... Ja, nu är jag lite efter igen. Men det är bara för att jag försöker fundera ut mitt favoritminne. Jag vettefan om jag har något. Jag har lyckliga moments, men jag vet inte om jag har ett specifikt minne som urskiljer sig så mycket från de andra... Ett bra minne som jag kom på nu det var ju under Yeah!festivalen förra året. Då hade vi jobbat med festivalen i flera månader och de senaste dagarna hade vi alla jobbat 24/7 för att få upp allt. Det var lördag och jag sprang runt till framsidan för en gångs skull, efter allt backstagespring. Där ser jag tusentals besökare som står och rockar till bandet på scen eller som sitter och njuter av solen i gräset. Då blev jag lite lycklig. Lite tårögd. Bara tanken på att det är tack vare mig och 15 pers till som alla dessa människor har samlats. Det är coolt. Det är ett bra minne...

My First Kiss

Kategori: Allmänt

- 3OH!3

Dag 16 – Min första kyss

Min första kyss var ganska töntig. Det var med min "pojkvän" i sjuan och i min kompis lekstuga. Vi var två nyblivna par och ägaren till lekstugan därinne så inte så kul för henne kanske, men vi låg där i varsitt hörn om jag inte missminner mig. Helt plötsligt kom det, steget från puss till kyss. Lite halvdannt, halvfailigt men aja. Det gick ju framåt sen. Jag kan berätta om min sista kyss också, men vet inte riktigt om jag minns just den sista. Minns bara den sista personen och den sista natten men det minnet är betydligt bättre. Det är en sån där kyss som man inte skulle tacka nej till att återuppleva. Frågan är bara hur man kan fixa det smidigt...

Bulletproof

Kategori: Älska

- La Roux

Jag har nu kommit på en bulletproof plan för att kunna gifta mig och skaffa barn med gudagåvan Howlin Pelle.


Låt mig upplysa allmänheten: Som tur är har jag ett väldigt bra jobb som ger mig möjligheten att eventuellt och kanske få samarbeta med The Hives i deras hemstad Fagersta kring ett projekt killarna har på gång. Fakta. Låt oss nu säga att det blir som jag vill och detta samarbetet inträffar. Då kommer jag ju vara tvungen att träffa dessa grabbar och vem annars om inte deras karismatiska sångare? Jo precis, Pelle himself. När vi sedan träffas så kommer han bli så fruktansvärt kär i mig vid första ögonkastet och efter det kommer han falla djupare och djupare för min charm och intelligens. Därifrån är ju villa och barn inte ett särskilt stort steg, och på grund av hans snabba förälskelse i mig så vill han gärna spela så gott som gratis med sitt band på årets Yeah!festival. Varsågod Yeah! Tack Jasmine.

Dream On

Kategori: Allmänt

- Aerosmith

Dag 15 – Mina drömmar.

Drömmar alltså. Drömmar som i framtidsdrömmar antar jag och inte nattdrömmar så here we go.
Jag har många drömmar. I många olika nivåer, om man ska säga så. En dröm är att bli en famous sångerska, väga 40 kg mindre och ha en lika världskänd perfekt pojkvän (typ Orlando Bloom). Andra är att få fast jobb och kunna gå en hel månad utan att äta mina jäkla tetralysal.

Saken med mig är att jag brukar få som jag vill. Mina drömmar, eller mål som jag föredrar att kalla dem, har jag alltid nått, om jag verkligen gav mig fan på att nå dit. Som att få bäst betyg i nian, få en stor roll i musikalen och arbeta som projektledare. Men just nu är mina drömmar mindre och mer lättåtkomliga än förut. De har blivit mindre. Kanske för att man växer upp och inser sina begränsningar?

Visst har jag stora drömmar, men i slutändan handlar det ändå om samma saker. Min dröm är att leva lycklig med en man, några barn och en snygg bil i ett fint kärleksfullt hem. Det är min dröm. Sen vad jag jobbar med eller hur jag kom dit spelar inte så stor roll, bara jag hittar en familj att vara lycklig med. Det är min stora dröm just nu. Töntigt men sant.

Only Girl

Kategori: Allmänt

- Rihanna

Dag 14 – Vad hade jag på mig idag

Once again, här kommer dagens outfit bild:

SportBH från Change, Linne från HM och Frank Dandy undies.
Är jag inte ganska så bäst på att ta outfit bilder huh?

Här är en till bara för det:

Prayer For The Weekend

Kategori: Allmänt

- The Ark

Dag 13 – Den här veckan.

Ja veckan är ju inte riktigt slut än, så jag får väl skriva lite om vad som har hänt och sen mina planer för slutet av den. Redo?

Måndag: Jobbade heldag minsann. Sedan direkt på Yeah!möte i tre timmar. Första för i år, shit vad pepp vi är. När jag kom hem och jag och Zanna tänkte sova så började pojkarna skriva en massa "alla barnen" skämt i Yeah!chatten så vi var tvungna att bräcka dem och stannade uppe allt för länge...

Tisdag: ...vilket resulterade i sovmorgon för mig och därefter jobb. Tror till och med att jag jobbade en del hemifrån för jag försökte installera in PS på min nya dator men det där får nog fan Niklas fixa åt mig. Så istället gjorde jag en jobbaffisch från min hemma dator. Tror det var denna dag som jag och Zanna kollade på RED (helt klart sebar film).

Onsdag: Jobbelijobb igen. Fick första säsongen av The Walking Dead från Mariah, en serie som är bättre än vad jag trodde. Efter lunch var det färdigjobbat för mig och min 50% tjänst och jag gick på Kulturhusets styrelsemöte eftersom jag sitter med där. På kvällen blev det första träningspasset på jag vet inte hur länge. Jag, Lisse och Martina gick på thaiboxning och blev helt döda på de 90 minuter som tränare Madrid körde med oss. Men shit vad kul det var!! Efter det var det hem och byta om för jag och Zanna skulle till Virus! Gratis inträde och 29:- ölen hela kvällen - lätt värt! Så vi gick dit och gjorde en hitlåt på dit vägen och lekte lite med Konrad på hemvägen.

Torsdag: Träningsvärk deluxe! Nacken, armarna, lungorna och diverse inälvor samt höft och ben värkte. Därför höll jag mig i pyjamas så länge det gick och bytte bara om för att gå en sväng till Lidl med Zanna och köpa massa snask. Kollade på Chatroom och lite annat skit på tv.

Fredag: Idag alltså. Sov länge och skönt och träffade sedan Hirse för att få nyckeln till. Därefter hem och kolla på Nowhere Boy (bra!!) och äta lite kolhydrater innan träningen. Thaiboxningen som jag tog mig till helt själv, och vet ni vad, det gick bra! Nog för att jag var typ den enda där, förutom tränaren, en kille till och nån brud som Madrid kände. Så det vart ju jämna par i alla fall och vi körde lite megapumpbox eller vad det hette. Övade in fem olika kombosar i alla fall och sen gjorde vi en jäkla massa situps. Så om jag är nöjd att jag gick? Hell yeah! Därefter blev det tacokväll hemma hos mamma och Kim och nu sitter jag här och funderar på sängen eller ett till avsnitt av The Walking Dead.

Lördag: Ingenting planerat! Sköööönt.

Söndag: Flyttdag med Yeah!gänget samt lite vinhäng hemma hos oss. Det blir najs. Skönt att hänga lite med familjen utan att behöva leda något möte.

Lonely Of A Woman

Kategori: Allmänt

- Die Mannequin

Jag har lite av ett problem, som jag tror många delar med mig. Och det är att vara ensam i sociala sammanhang. Som att komma ensam till en fest, gå och träna i grupp ensam eller äta ute helt själv. Varför har vi människor den spärren att inte kunna göra något själva?!

Det har jag gått och undrat hela dagen eftersom jag ikväll ska träna Thaiboxning för andra gången och ingen av de tjejerna jag gick dit med förra gången ska med idag. Om detta scenario hade inträffat om typ tre veckor så hade jag nog inte brytt mig. Då har man kommit in lite i gruppen och lärt känna tränaren lite bättre. Jag tyckte det gick smidigt redan första gången. Men helt själv? Idag? Nja, läskigt är det men jag SKA fan gå. Det är så jäkla töntigt att inte kunna gå själv och jag gillar träningsformen så pass mycket så jag vill då inte missa en enda gång. Men tänk om det inte kommer någon annan? Så sitter jag där själv med de vältränade boxarkillarna som lattjar runt i ringen. Pinsamt. Eller? Nej, skärpning alltså (peppning mottages tacksamt).

Sun In My Pocket

Kategori: Allmänt

- Locnville

Dag 12 – I min handväska

Ja alltså för tillfället använder inte jag någon av mina sjuhundra handväskor. Jag trycker ner allt jag behöver i mina stora vinterfickor. Så här är vad jag har i dem:


Självfallet alla mina nycklar och min "plånbok", alltså min korthållare med körkort, specialdesignat visakort och eventuellt en ihopknycklad femtiolapp i. Sen har vi min älskade iPhone 4, lite Yeah!visitkort, en knapp, Smashboxs underbara läppglans och sist men inte minst - låsspray. Väldigt viktigt att ha om jag inte ska stå och svära på min bil på mornarna när låset är fastfruset. Thank god it's vår snart.

Make Me Wanna Die

Kategori: Allmänt

- The Pretty Reckless

Idag har jag upptäckt en ny snygging på snygging-himlen (kom inte på något bättre). Aaron Johnson. I och för sig så var han med i Kick-Ass men där spelade han geekig looser och alla vet att man inte kommer någonstans genom att bara vara en skicklig skådespelare. Man måste ju vara snygg också. Men min kära vän Moa tipsade mig om att denna Aaron faktiskt var riktigt snygg, egentligen. Så idag har jag kollat på Chatroom där han är med och där var han riktigt pökable - right?


Riktigt tänkvärd film också. Lite "flummig" som vissa skulle säga, men som den teatersjäl som jag är så gillar jag när filmer blandar olika verkligheter och tänjer lite på gränserna till vad som är okej i filmskapande. Så se den, om ni känner för att ifrågasätta internet och ungdomars bruk av antideppresiva medel.

Brother Oh Brother

Kategori: Älska

- Måns Z

Dag 11 – Mina syskon.

Jag har egentligen bara ett syskon, min lillebror Kim. Visst har jag en halvbror och tre äldre styvbröder, men när allt kommer kring så är det bara Kim som är den enda som jag kan kalla bror med hela mitt hjärta. Vi har så mycket gemensamt och delar så många värderingar så jag kan inte ens börja med att förklara vad jag tycker och tänker om honom. Därför tänker jag inte börja skriva något utan jag kommer bara dela med mig av några foton och de får tala för sig.

Kemp

Kategori: Älska

- Millencolin

Okej, jag måste bara få vara lite töntig en stund - Asså, det finns ett band som jag kan lyssna på JÄMT. Oavsett humör eller status i livet så blir jag jämt lite gladare när jag hör detta band, det är mitt "the band" helt enkelt. Och det är Millencolin. Så att nu i dagarna sitta och maila med dessa grabbar, planera en dag då vi ska gå och fika och bli ADDAD PÅ FACEBOOK av självaste trummisen, det får mig att jubla lite inombords.

Jag vill påpeka att jag inte är något töntigt fan som vill ha deras autografer och vill ta på deras händer - det är inte riktigt min stil. Men att komma upp sig så pass så att man faktiskt samarbetar med dessa musikmoguler, det är stort för mig.

Hell yeah vad jag har lyckats.

Would You Hold It Against Me

Kategori: Älska

- Britney

HAHA, vilken underbar dag det är idag, är det inte? Nog för att jag försov mig lite men det gör ju inte så mycket när jag lägger mitt eget schema, plus att jag bara jobbar halvtid. Perfa! Sen har jag FAKTISKT varit lite produktiv på jobbet OCH i planerandet till MMP. Nu börjar det gala upp sig och jag är jättepepp! Mailade Erik i Millen idag (blir fortfarande alldeles till mig när jag mailar honom) om lite smådetaljer så snart kommer första affischen upp!

Sen har ju Zanna fått fast tjänst och vi har ätit en hel massa god mat (sen gick en söt liten pojke förbi som jag känner, ännu ett plus) och nu sitter jag hemma och dricker världens nästan godaste cider, Lidls Karléns. Sååå najs. Och nu är det tvättis dags - tjolahopp!

Jailbreak

Kategori: Allmänt

- Sonic Syndicate

Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

Detta:

Fina mysstrumpor från nånstans och fejk-jeaggins från H&M.

Och en cubus tröja med en text. Ser ni vad det står? Inte?
"Last thing on my mind". Tror jag. Svårt att se när det är svart på svart. Smart liksom.

We Believe

Kategori: Allmänt

- GC

Dag 9 – Min tro.

Ja, eftersom jag är uppväxt på en spiritualistisk kursgård finns det inte så mycket att orda om. Jag har blivit övertygad så många gånger på att det finns ett liv efter döden så jag kan inte ens försöka förneka det. Jag tror på healing och mediumskap och allt däremellan. Om man gör det rätt. Självklart finns det skojare som bara vill tjäna pengar på det. Jag tror därför inte på någon av alla religioner som finns. Jag har till och med gått ur Svenska kyrkan. Jag gillar inte att man skyller ifrån sig på att någon Gud bestämmer allt när du själv kan och bör bestämma vad du ska göra i ditt liv.

Jag tror på energi. Jag tror på att universum kan ge varje person vad den personen önskar. Om man önskar det rätt. Allt är energi, det gäller bara att dra åt sig rätt energi. The law of attraction helt enkelt. Låter flummigt med läs The Secret om ni inte har gjort det så lovar jag att er tro också förändras.

Unintended

Kategori: Allmänt

- Muse

Dag 8 – Ett ögonblick.

Ibland får man vissa Aha-upplevelser, inte sant? Stunder då allt bara verkar falla på plats eller då man inser meningen med livet eller andra liknande småpotäter. Jag ska nu ta mig lite tid och fundera ut ett sådant ögonblick som jag minns...

Och ja, nu har jag ju fastnat på ett specifikt moment som jag kanske inte vill dela med mig av, men jag får väl göra det ändå eftersom det är det enda jag tänker på... Det var nästan ett år sedan. Vi var ute på krogen ett gäng och jag tittade på en av mina vänner som stod längre bak och blickade ut över människohavet och såg lite.. bedrövad ut. Lite nedstämd eller bara insjunken i djupa tankar. Jag tittade på honom ganska länge utan att han tittade tillbaka och insåg då att shit, vad jag gillar den här personen (älskar vet jag inte om jag vill använda mig utav då det är ett väldigt starkt ord, men ja, baserat på vad jag precis skrev om kärlek så ja, typ). Jag kände det nånstans djupt inne, en känsla som är djupare än vanlig vänskap och en ytlig fling. Jag kände att det där var en riktig vän. I alla fall från min sida. Och sen den dagen har han alltid fått min lojalitet, vilket blåsväder han än har utsatt sig själv för.

Wingman

Kategori: Allmänt

- Mange Schmidt

Dag 7 – Min bästa vän.

Som jag skrev för inte allt för längesen så har jag ju kommit underfund med att jag behöver en ny bästis. Jag har ingen självklar men har för tillfället många bra vänner, fler än nånsin tidigare. Tidigare hade jag Linda och därefter Eva som bästa vän, men just nu vet jag inte. Nina och jag var väldigt nära förut men nu har hon liksom Anna så jag känner mig mest i vägen här. Speciellt när vi ska dela rum och så. Zanna är också en nära vän men hon, Sofie och Frida har ett tissel-tassel och hemlighets behov som jag inte direkt har eller blir indragen i heller för den delen. Therese är dock en skön pingla som jag kan ringa i stort sett närsom, och jag vet att hon gärna umgås - men det är ju det där med förhållanden, och hon har ju sin Robin.

Så om någon har en snygging på två ben och med någorlunda intelligens till övers så går jag gärna med på en blind-date!

Grenade

Kategori: Älska

- Bruno Mars

Jag har en vän som jag är så stolt över. Min gamla klasskompis Erica som är född i Tanzania med en afrikansk mamma och en svensk pappa. När hon var tio lämnade pappan mamman pga sina alkoholproblem och tog med sina två flickor hem till Sverige. Min kära vän Erica har nu varit i Norge och jobbat en massa och vad gör hon? Jo hon sparar så mycket hon kan så hon kan åka ner till Afrika och bygga ett hus till sin mamma. Hon har varit där nere i knappt en månad nu och bygget är igång. Jag läser hennes resedagbok och blir så imponerad över vilken stark, givmild och generös liten tjej det där är. Hon skulle ha kunnat resa runt och köpa massa onödiga saker men istället har hon sparat nästan 100 000 kronor som hon skänker till sin mamma som inte har gjort mycket för sin dotter i hennes liv.

Oslagbart. Anser jag.
Finaste Erica som jag fotade för FHM förut.

Festdagboken 3

Kategori: Festdagboken

Ja men vi tar väl nummer tre när vi ändå håller på? För igår var det också fest. Inte så himla mycket men ändock fest. Efter Khoma-spelningen som vi alla jobbade på/besökte så gick vi ett gäng till Virus. Jag var där med brudarna Sofie, Zanna och Frida och kom in vid tolvsnåret, nykter som en skrika.

Efter att ha hinkat några bärs (2, plus en cider) var den värsta tröttheten borta och vi hade äntligen hittat sittplats bland våra pojkar som var där. Kvällen var inte så lång eller händelserik men jag och Johan satt och diskuterade en del och det gjorde även jag och Niklas som senare begav oss till Donken för att äta. Fast jag åt inte. Jag betalade bara Richards toalettbesök. Very värt...

Sen kommer det någon brud som någon känner och ringer sin kompis som står och snackar med IDOL-OLLE vid systemet på Kungsgatan. Ack ja, som jag ville släppa allt och springa dit. Men med tanke på de hala gatorna och mitt sällskap hem som satt vid bordet bredvid så höll jag mina känslor i schack och stannade kvar. Sen gick mitt kära promenadsällskap Niklas åt ett helt annat håll så jag fick ju ändå gå hem ensam vilket kändes ännu surare när Olle stod och väntade på mig där borta på Kungsgatan. Men jaja. Den som väntar på något gott..!

Talking To The Moon

Kategori: Älska

- Bruno Mars

Dag 6 – Min dag.

Idag har vart en redig dag. Den har i stort sett handlat om spelningen på Club 700 som jag arbetade på. Några av mina närmsta vänner spelade och det är en sån härlig känsla att se dem alla där uppe på scenen och alla riktigt strålar av lycka och självsäkerhet. Det där är något de alla älskar att göra. Sedan har dagen handlat mycket om hur jag och Sofie ska fånga vår käre Idol Olle som är typ den snyggaste personen som vandrar i detta Sverige just nu. Han är ju här i vårt kära Örebro och det är så nääääära. Men ändå så långt bort. Men jaja, there's still Yeah...

Just nu ligger jag och efterfestar i min säng. Lyssnar och ser på underbara Bruno Mars och har nu fått bort alla bittra känslor. Nu ska jag nog ta och somna sött.

vs.

Duckpond

Kategori: Älska

- Millencolin

Dag 5 – Vad är kärlek.

Okej. Det här är en väldigt intressant fråga som jag ställer mig själv nästan varje dag. För jag vet inte svaret, men skulle väldigt gärna vilja veta det. Om jag sen ska försöka definera ordet kärlek så skulle jag vilja säga att det är den känslan som uppstår när man skulle kunna göra vad som helst för en person. Eller så är det den känslan man känner när man bara vill vara med en annan person. Det spelar ingen roll vad man gör bara man är tillsammans. Eller så är det den känslan man känner när man tittar in i någons ögon och känner att man vill skydda den och ta hand om denna någon för resten av livet. Eller så är det en låt som man aldrig vill sluta lyssna på, som är så nära perfektion som det går.

That's love - for me.

Festdagboken 2

Kategori: Festdagboken

Igår var det party. Rymdparty för att vara exakt. Vi trillade in hos Filippa vid åtta, jag och min bror, utklädda till ett svart hål och presidenten på Apornas planet. Hon hade fixat så fint med folie överallt och små snittar och slugshotar gömda. Det var alldeles lagom med folk där. Zanna, Frida och Sofie kom dit också men sen var det en del folk som jag inte direkt kände.

Kvällen avlöpte precis som en vanlig fest bör avlöpa. Jag drack inte supermycket och blev inte megafull för jag är fortfarande sjuk från förra festen. Det var en chillad fest helt enkelt. Någon slags video om att pissa i kors spelades in på toaletten och experimentet "kan man hångla fyra stycken samtidigt" inleddes. Det gick inte så bra. Zanna och Frida däckade i en soffa och då kände jag och Kim att roligare blir det väl inte - och gick hem. That's that!


Basic Space

Kategori: Allmänt

- The XX

Idag är det party med rymdtema hemma hos Filippa! Najs! Men jag vet inte om jag ser så rymdig ut? Min outfit är i alla fall väl genomtänkt!

Hear You Me

Kategori: Allmänt

- Jimmy Eat World
Dag 4 – Det här åt jag idag.

Idag har jag ätit en knäckemacka med ost, samt en portion med kladdkaka och ynkepynkelite grädde! Japp. Funderar på att äta något mer innan drickandet börjar. Men är liksom inte hungrig...

Perfect World

Kategori: Allmänt

- Laura Izibor

Dag 3 – Mina föräldrar

Mina och min lillebrors föräldrar är så enormt olika. Det är Yin och Yang, dag och natt, i en helt ny tappning. Pappa planerar mamma är spontan. Mamma är hafsig och snabb pappa är noggrann och långsam. Mamma är känslosam pappa är känslokall. Mamma gillar sociala tillställningar, pappa är lite av en enstöring. Och så vidare... Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst. Så hur dessa två motpoler gifte sig och skaffade två barn ihop är något jag inte kan förstå, jag kan bara tacka gudarna för att talesättet Opposites attract har verkat stämma för dessa två. För jag och min lillebror är nämligen väldigt nöjda med den blandningen som blev. Vi är båda lagom sociala, har kontroll på känslorna (believe it or not), vi har båda toppbetyg och är både artistiska och har fötterna på jorden.

Mitt hem i 15 år.

Min mamma åkte till Ramsbergsgården på en kurs i april 1987 om jag minns det rätt. Där träffade hon pappa för första gången. Ni som vet har koll på att jag är född elva månader senare, så ja, det gick fort. I oktober gifte dem sig och i mars kom jag. De var gifta till sommaren 97, tror jag. Det var väl lika bra det. Som barn bevittnar och hör man saker som föräldrarna tror att de pratar tyst om. Men vi ungar förstår allt. Min pappa var otrogen med en på jobbet (och med jobbet menar jag den kursgård som mina föräldrar ägde, 10 meter ifrån huset vi bodde i). Men lika bra var väl det för mamma är lyckligare och friare nu och pappa är lyckligt gift med Ann. Det är mina föräldrar det.

Army Of One

Kategori: Allmänt

- Khoma

Dag 2 – Min första kärlek

Okej. Min första kärlek. Jag vet inte riktigt vad man ska räkna till kärlek men jag antar att vi alla har haft små förälskelser i småskolan oavsett om den var besvarad eller inte. Min första var nog i Jimmy. En kille i min klass. Den där coola busiga killen som alla ville åt. Men om jag minns det rätt så var han förälskad i mig i förskolan. Just då tillhörde mitt hjärta Simon så tyvärr blev ingen lycklig av den historien.

Senare när man började det "seriösa" högstadiet så var nog min stora kärlek Kenny i klassen över mig. Det blev såklart inget mellan oss heller, nu när jag tänker tillbaka på det så vet jag faktiskt inte varför jag föll för honom. Men just då var man ju hopplöst förälskad och blev övertygad om att han var lite småkär tillbaka när han råkade kolla på en i skolkorridoren. Sen föll man såklart för hälften av sina klasskompisar i tid och otid, jag har som sagt alltid varit bra på att vara kär.

Det enda som faktiskt blev något var med en kille som hette Chris. När jag gick i sjuan så var han kär i en av mina bästa vänner Elin och jag var inte alls intresserad av honom egentligen. Vi gick i samma klass allihopa så jag och Chris började av någon anledning smsa med varandra på våra stenåldersmobiler. Jag kommer ihåg kvällen då vi blev tillsammans genom att han smsade "Men du verkar vara ganska trevlig ju, vi kanske borde bli ihop?" Typ. Ja okej då sa jag och så vart det. I en månad var vi tillsammans innan jag dumpade honom och han gick tillbaka till att vara kär i Elin. That was that.

First Day Of The Rest Of Our Lives

Kategori: Allmänt

- MxPx

Dag 1 – Presentera mig själv.

Hej jag heter Jasmine. Mitt andranamn är Maria och jag är 22 år, inte 23, fastän jag tror det ibland. Jag bor officiellt hos mamma eftersom jag är skriven där, men annars bor jag med två systrar och tre katter. Det kan bli full rulle vissa dagar men väldigt ensamt andra. Jag är lite av en prylbög med väldigt dålig självdisciplin och lite för full cupsize.

Jag jobbar just nu halvtid med ett ungdomsprojekt. På fritiden är jag projektledare för Yeah!festivalen. Det är ett skapligt krävande jobb som tar mycket tid och ansvar. Annars så föredrar jag att umgås mycket med mina vänner, några äldre från gamla skolklasser och andra från Schack London som under det senaste året har blivit lite av min familj.

På tal om familj så är min ganska splittrad. Jag har en mamma och bror som bor i Örebro med mina tre favoritkissar. I Eskilstuna har jag min pappa och hans fru. Där bor också hennes tre söner med familjer, alltså mina styvbröder. I Norrköping bor min storebror med sina två ursöta döttrar, alltså mina brorsdöttrar som jag skulle vilja umgås med så mycket mer om dem bara bodde lite närmre.

Celine och Nora

Men jaha, mig skulle det handla om. Jaha, jag vet inte vad mer jag ska berätta för att det inte ska låta som en kontaktannons. Jag gillar att kolla på filmer, gärna nya och braiga som jag inte har sett tidigare. Jag gillar att läsa andras bloggar eller på annat sätt hålla koll på andras privatliv och jag skulle gärna vilja visa vilken bra flickvän jag skulle kunna vara. För det har jag fan aldrig fått göra.

Japp. Det var jag i ett nötskal. Något som ni inte visste?

It's A Hard Life

Kategori: Allmänt

- Queen

Ja men jäklar! Jag hade ju värsta listan som jag tänkte börja med nu den 1:a januari. Jaja, får väl börja nu och ta några punkter per dag så här i början. Here we go - här har ni listan:

♥ Dag 1 – Presentera mig själv. 
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Omen

Kategori: Allmänt

- Prodigy

Alltså bajs. Varför är man så himla trött för? Igår var jag uppe 12 timmar, sov 12 timmar inatt och nu är jag redan trött. Jaja, antar att det är kroppen som rehabiliterar sig så det är bara att chilla och låta den bli frisk. Känner mig faktiskt lite piggare idag och har till och med gått till Lidl och diskat lite. Nu gäller det bara att få Zanna att diska resten. Det är hårt det där. Jag gillar inte att be andra om saker, tro det eller ej, trots att det gäller såna husliga saker som man borde göra automatiskt. Och sen ska väl den där jäkla granen ner också, innan katten river ner den igen. Men aja, det väntar jag med tills jag blir frisk damnit.

And now? Nu blir det Shrek och tvättvikning. Och sen lite snorande till det. Yeey.

Hang With Me

Kategori: Älska?

- Robyn

Ett stort problem med mig är mina extrema humorsvängningar. När jag väl är arg så är jag fly förbannad. Är jag besviken så är jag sviken av allt och alla, är jag glad så är allting glatt och är jag sjuk så är jag döende. Aldrig kan vågskålen vara någorlunda jämn utan det är allt eller inget. Detta bidrar ofta till jobbiga situationer i vardagen. Personer som inte förtjänar det kan råka ut för min vrede, jag kan lätt känna mig hatad av alla i min omgivning om någon kommer med minsta spydiga kommentaren och jag kan få det att låta som att det är jättesynd om mig när det egentligen inte är någon större fara. Och allt detta är bara lite av det som har inträffat under de senaste två dygnen. Kul va?

Ibland vill jag hindra den känslomässiga delen att ens börja snurra igång. Speciellt med tanke på vilka "psyksjukdomar" som ligger i släkten... Ja ni ser, nu börjar jag igen. Försöker få alla som läser att undra vilka hemskheter som ligger i min släkt, få er att oroa er om min egentliga hälsa... Men nej. Så farligt är det inte. Min farbror, faster och kusin är mer eller mindre diagnostiserade med olika former av bipolära tillstånd. Så egentligen har det väl inte riktigt nått mina gener. Men ändå. Man kan ju bli lite orolig.

Fast idag är jag bara lite snorig. Och trött. Och ensam.

Happy New Year

Kategori: Allmänt

* Skaffa heltidsjobb
* Åka utomlands, helst till USA
* Officiellt flytta hemifrån
* Börja samarbeta med The Hives
* Uppgradera min bil
* Dra igång ett stadigt förhållande
* Börja träna regelbundet
* Börja DJ:a, eventuellt börja sjunga i band
* Arrangera bästa Yeah! hittills
* Älska livet. Varje jäkla dag.

Så där ja. Ser ut som att det kommer bli ett bra år!

Festdagboken 1

Kategori: Festdagboken

Nu så här lagom till det nya året har jag och Sara kommit på den underbara idén att skriva dagbok om alla våra fester - så here we go.

20101231-20110101:

Hej hej hallå dagboken. Igår var det megafest, det var ju nyårsafton. Vi började med att äta lite fin mat, ett gäng hemma hos oss (jag, Moa, Sara, Sofie och Zanna). Sen började folk att droppa in, Nina, Anna och Jimmy såklart. Therese med pojkvän plus vänner och så vidare. Vi blev väl en 20 pers kanske. Ljudvolymen blev nog lite över 120 decibel ett tag när Jimmy och Zanna drog igång. Sara satt inne i hennes rum och spelade låtar på gitarren och jag blev sur när Moa sprutade ett sugrör fullt med alkohol rakt på mitt ansikte. Men så kan det gå!

Sen tyckte Niklas att vi skulle komma till han vid tolvslaget. Okej då tänkte vi som gärna ville hänga lite med våra vänner där och vi utrymmer hela lägenheten. Nu råkade det bara vara så att alla vi som bor där drog innan de sista så vår lägenhet förblev olåst under resten av kvällen, men aja!

Det sägs att så man spenderar sin tid på tolvslaget, det är så ens år kommer se ut - i så fall kommer jag få ett av de bästa åren nånsin! Tolvslaget spenderades ute på Niklas gata. Ett himla kramkalas uppstod - först och främst när vi kom dit kvart i tolv och sen när själva tolvslaget var och alla kramade alla. Lite hångel vart det visst också för några. Alla mina närmsta vänner var där och lite snygga pojkar till och med - vad mer kan man begära av ett år?

Sen, lagom till att allas fingrar höll på att förfrysa, så gick vi in till Niklas och festade vidare. Han får ju skylla sig själv om han drar dit oss, moahaha. Där var det full rulle. Zanna och Ea stängde in sig i tvättstugan. En av Niklas långa hyllor med cdskivor braka i golvet och pappaGert kom hem och var fullast av alla. Han dansade med Frida och sa "om jag bara var 30 år yngre". "Om jag bara var 30 år äldre" kontrade Frida och gick därifrån.

Jaha vad hände mer då, hur detaljerad ska man vara? "Ja det väljer man själv" säger Sara här bredvid så det hjälpte ju mig! Nej men ja, det var väl en helt vanlig ganska skön fest hos Niklas. Jag blev raggad på av två olika killar och försökte balansera det lite fint men det slutade med att jag gick hem med den ena. Sånt tackar man ju inte nej till. När jag vaknade i morse och kom ner så var det flaskor och glas överallt och fyra brudar halvsovandes i sofforna. Alltid trevligt med lite sällskap på årets första dag. Och med det avslutar jag årets första festdagbok!

Fästbarhet
Bakis: 1 av 5 toasters (mest jäkligt hostig av nån anledning).
Bråk: 2 av 5 (allt tack vare Nina :)
Feststämning: 6 av 5 toasters.