JasmineMede

Kärlek Vid Sista Ögonkastet

Kategori: Älska

Jag glömmer ofta bort vilket bra jobb jag har. Därför älskar jag att åka på träffar där organisationens alla led träffas och där gemenskapen genomsyrar allt. Så ibland, som denna helg, påminns man och jag förvånas varje gång över den kärlek som finns och vilka underbara ungdomar vi har här i vårt långa land.


Igår valdes den nya styrelsen. En styrelse som leder en organisation med 7000 medlemmar. Den äldsta i styrelsen är 24. Den nya förbundsordföranden är 22. Det tycker jag säger endel om förbundet. Unga kan. Bannemig. Under avtackningen av den avgånde förbundsordföranden var det många och rörande ord och Anna som avgick grät och det lyste av den stolthet hon har för organisationen. Att gråta av glädje och eufori över ett väl utfört arbete önskar jag alla. Engagemangsnivån blir liksom inte mycket högre än det.

 

Jag älskar också att ungdomar från hela landet kom upp på scen igår under förbundsfesten. Att de kan framföra en dåligt repeterad låt, en fin ballad eller en halvdann klappramsa men ändå mottas med god stämning och fullt stöd från publiken. Tack vare vår öppenhet i organisationen ställde sig en ung kille upp idag under frukosten och bad att få säga några ord. Han förklarade att på grund av sitt smärre handikapp (han är förlamad i höger arm och ben, men kan gå helt okej ändå) inte har blivit så väl mottagen i andra föreningar, men att i min organisation, på mitt jobb, där har han alltid känt sig välkommen och är väldigt glad för det.


Att höra en kille på typ 17 vårar erkänna en sådan sak med gråten i halsen och inför så många folk gör mig väldigt berörd, och får mig bara att älska organisationen ännu mer.

 

Den sista grejen som hände idag, den sista biten i dagens kärlekspussel var när jag skulle säga hej då till vår nya ordförande (alltså min högsta chef). Jag har träffat honom flera gånger, men jag har faktiskt inte pratat med honom direkt, så jag grattade honom och fick en kram. En lång, härlig, menande kram (hatar såna där mjäkiga halvhjärtade kramar som man klarar sig bättre utan). Jag sa ”Jag kommer höra av mig ofta till dig” (på grund av jobbet, you know). ”Det ser jag fram emot” säger han. Helt rätt inställning och ett sista bevis på varför just mitt ungdomsförbund kanske och troligtvis är Sveriges bästa. I alla fall enligt mig.


9 Crimes

Kategori: Allmänt

Andra dagen med typ 12 timmars arbetstid. Klockan är knappt tio och jag är überslut allaredan. Så här sitter jag. I ett vandrarhem i Växjö, med ömma luktande fötter och en mage som är lite lagom i olag. Ni förstår att i dagarna är det stämma. Förbundsstämma. Mitt jobbs högsta beslutande organ. The big deal liksom. Väldigt trevligt, intressant och informativrikt.

Först idag insåg jag också hur hemskt den här hela Norge händelsen är. Här sitter jag, på en stämma med 60 andra ungdomar som brinner för sitt fritidsintresse och som lägger ner otroligt mycket ideell tid på en ungdomsorganisation och som alla sitter igenom långa och många timmar av tragglande och motioner bara för att make a difference. Glädjen, gemenskapen och energin hänger i luften. Tänk om en galen man skulle komma in och skjuta runt omkring sig? Döda allt han ser. Fruktansvärt. Demokrati och föreningsliv är värt så sjukt mycket. Tack vare den är vi i Sverige en av världens mest fredfulla länder och jag hoppas inte någon kommer att ändra på det. Nånsin.

Kids

Kategori: Älska

Take It Or Leave It

Kategori: Allmänt

Vad svaret var? Ja, det vet jag inte, jag vet bara att dessa nummer är de sidor som skrivaren på jobbet väljer att inte printa ut av en anledning. Här sitter jag och ska ha 87 sidor stämmomaterial, och vad får jag? Jo en jäkla massa pill.

Efter jobbet blev det trevligt däremot. Min lilla Tessis hörde av sig och undrade om vi skulle hänga. Jag ÄLSKAR sånt. Att folk faktiskt hör av sig till mig, frågar lilla mig om lite umgänge. Här skulle jag vilja sätta in en söt liten gubbe för att visa hur glad jag blir av sånt, men orka. Det är ingen fjortis blogg inte.

Så jag drog iväg till Tess. Vi åt massa gott, spelade super mario party och kollade sen på District 9. Bara jag och Tess. Inga pojkvänner, inget skitsnack och friheten att bara vara sig själv. Gotta löve datt!

Crazy

Kategori: Allmänt

Dagens tankenöt, knäck följande talföljd:

2, 6, 15, 18, 22, 25, 28, 31, 34, 37, 41, 48, 50, 54, 56, 59, 62, 67, 69, 71, 76, 85.

Snälla hjälp mig hitta mönstret i denna monsterkombination. Det kommer hjälpa mig i mitt arbete många gånger framöver.

Life On A Plate

Kategori: Allmänt


Jasmine har LAGAT MAT idag! Åh hallelelulia, believe it or not. Men jo, det har jag. Improviserat var det också. Visste ingenting om grader eller antal minutrar i ugnen utan körde lite på en höft. Och det vart heeeelt okej. Och matlåda också. För imorgon börjar Jasmine jobba minsann. Great!

Festdagboken 34

Kategori: Festdagboken

Igår var det fredag. Jag tänkte som vanligt inte festa till det men när alternativet var en hemmakväll med mamma och min bror (som jag hade spenderat hela dagen med) så verkade utgång lockande (man kan ju inte tillbringa allt för mycket tid med familjen...). Därför hörde jag av mig till Zanna och självklart så var hon och Kim på. Jag drog hem till dem efter lite fix och avnjöt i deras goda sällskap några cider och två olika frågespel. Himla trevligt och tro det eller ej, men jag vann det sista - över Zanna!

Därefter var frågan Satins dansgolv eller någon uteservering. Med tanke på de 100:- i inträde som Satin tar, blandat med mitt icke existerande dansmood så blev det att höra av sig till Kristi. De satt ett gäng på Rockbar så jag drog dit. Efter en stund kom också Anna ochh Nina med entourage så vi blev ett gäng som satt och snacka en massa och drack lite bärs och halväcklig sommarcider (men det kostar ju bara 25 spänn så what to do?). Bland annat så fick jag ett trevligt bemötande av precis rätt person, jag hörde fina ord andra hade sagt om mig och jag gjorde inte några dumma ångest-dagen-efter grejer. Så skön chill kväll helt enkelt. Vid ett när stället stängde drog vi hemåt, jag cyklandes, efter att ha snackat lite skit med Kristi och vårt nya snackobjekt.

And that's that.

Festdagboken 33

Kategori: Festdagboken

I onsdags var det Jonas Gardell som ståuppade lite på Strömpis. Great tänkte vi, dit skulle vi såklart. Vi hade en liten förfest hos Zanna, sen, när klockan närmade sig en timma innnan showtime tyckte jag och Moa att det var dags att dra sig. Man vet ju aldrig hur mycket folk det är i kö. Zanna och Kim föredrog att supa till det så de fick stanna och vi drog. Väl där (utan kö) hittade vi Moas syrra och sambo. Moa var då väldigt påverkade och snusade två på en gång, pratade lite väl förtroligt med sin mamma på telefon och beställde "en öl till Linn, en strawberry daiquiri till mig och en singel till Jasmine". Himla kul tyckte jag.

Gardell var bra i alla fall, trots att man inte såg så bra. Efter det drack vi lite till, satt och snackade förtroligt och väntade på Zanna och de andra trögona (riktigt ord, jag lovar). Till slut kom de och det vart lite dans, lite ölande och lite hångel på uteplatsen. Zanna berättade hemligheter, jag hade två gamla ragg i samma byggnad (lite jobbigt måste jag erkänna) och sen kramade jag en kille jag knappt känner. Kul!

Aja, helt okej kväll i alla fall. Sen drog vi hem runt ett, folk skulle upp och jobba och jag kände att kvällen var gjord. Så ajjö fest nummero 33.

The Edge Of Glory

Kategori: Allmänt

Jaja, jag har två festdagböcker att skriva, I know. Just nu orkar jag med:.. inga! Så det så! Jag har nyss haft en skittrevlig kväll och imorn blir det nog lika trevligt...

Så... latero, ma fellows.

It's All I Have

Kategori: Allmänt

Mirror

Kategori: Älska


En awesome spegel senare... Ja, shoppingturen är avslutad och jag som tänkte köpa en mycket mindre och mycket fulare spegel för samma pris, på IKEA, tog som tur var en liten sväng till Jysk, och tadaa! Där står exakt en sån spegel jag vill ha (stor, vändbar och krusidullig men vit) och är nedsänkt 50% till ynka 400 kronor. Ursäkta, men det är taget. Snygg va? Kommer passa som Jasmine på rockkonsert i nya lägenheten.

This Is The New Shit

Kategori: Allmänt

Wihoo, jag har uppgraderat min dator! Har en helt ny HP som jag införskaffade mig igår på SIBA för bara 390 kronor. Hur? Ja, det får ni fråga, man vet aldrig hur mycket försäkringsbolagen luskar runt på nätet...

Anyways så ska jag snart åka med mamma till IKEA. Nog för att jag har varit där typ en gång i veckan den senaste månaden eller nått, men jag har ju faktiskt saker att köpa till min nya lägenhet. Lite lagom drygt bara att jag inte kan köpa något än. Delvis så är det en matchningsfråga (man kan ju inte köpa toalett skräphink innan jag vet exakt vad det är för nyans på kaklet) och delvis så är det en förvaringsfråga (jobbigt att bygga ihop en byrå här hemma, ha en extra bredvid, för att sen forsla vidare dessa när det väl är flyttdags).

Oh well, fyra dagar kvar sen innan jobbet börjar, och då blir det en jäkla massa farande till Fagersta och ringande till alla länets bygdegårdar... Yeey (bara halvironisk, ska faktiskt bli ganska kul).

Insight

Kategori: Älska

Miss Nothing

Kategori: Allmänt

Ibland undrar jag om jag kan låta en hel dag gå utan att jag gör något vettigt, sen tänker jag, "heck yeah, jag har semester". Vissa andra vill säkert göra en massa saker på semestern, hinna med en massa, åka runt i land och rike. Jag vill chilla. Mitt liv är så kaotiskt och fyllt med måsten vanligtvis så att ta tre veckors helg är precis det jag behöver... även fast jag måste kolla jobbmailen varje dag och fortfarande på kvällarna ligger och planerar kommande aktiviteter (hej arbetsskadad).

Att sova länge om dagarna, äta typ vad jag vill och kolla på massa film och serier är precis vad jag behöver nu. I höst kommer mitt liv bli så sjukt uppstyrt och professionellt att jag inte kommer att ha tid med dessa saker. Så med dessa ord ska jag försöka njuta av min sista veckan av ingenting och allt möjligt. 

Hittills under semestern så har jag ju faktiskt, bland mycket annat, varit och badat en massa, hängt med mina älskade katter hos mamma samt hälsat på lillbrorsans i hans radhus.

Born This Way

Kategori: Älska?

Ibland... då är jag så jävla snygg. Det är synd att det mestadels bara fastnar på bild. Att vara photogenique (som jag har fått höra att jag är sedan barnsben) har ju sina bad sides. Typ att folk dissar en när de inser hur man ser ut på riktigt. Man kanske inte ska lägga ut de bästa bilderna på en själv utan bara de sämsta? Då lär ju folk i alla fall bli positivt överraskade...

Så himla smart jag är en söndagkväll som denna! Nu måste jag stänga av datorn för jag har bara 7% batteri kvar. Le drygt.

Festdagboken 32

Kategori: Festdagboken

Igår var det Degerfors som det skulle partas i. Elin och Henke hade inflyttningsfest och jag och lillbrorsan drog dit. Kände typ ingen annan förutom Elin, men why not liksom? Hur ska man annars träffa nytt folk?

Kim, som är en social kung, började snabbt tjattra med Henke och dennas brorsa. Vi satt länge ute på den fina inglasade balkongen och ju mer sprit man fick i sig, desto bättre kände man alla andra folk på festen. Det vart snabbt allsång ute på balkongen (konstigt när typ alla från Thyreos var där) och jag fick tipset om att boka Manowar till nästa Yeah. Yeah... right.

Elin och Henke lät oss inte gå hungriga utan bjöd oss på chips, godis, ost och kexbricka utan dess like (tips: brie + digestive + hallon & granatäpple sylt = så. sjukt. gott.) och senare blev det korv x 3. Man lärde känna lite nya folk och Kim bakade en jordgubbspaj (igen) liggandes. Kolla själva på fejjan.

Ööh, annars då? Nån däckade i sängen, en annan kastade korv och några duellerade med digestivekex innan dem gick ut och lekte i lekparken (och det är vuxna män vi pratar om). Jag blev inte jättefull men lika bra är väl kanske det. Så all in all - en härlig hemmafest!

Festdagboken 31

Kategori: Festdagboken

Okej, 31 var det. And I will do my best to tell it...

Hej fredag. Det började med att Linnea övertalade mig att gå ut. Okej, det kan bli kul tänkte jag, Linnea och jag brukar vara bra på att festa liksom. Jag handlade sprit åt brorsan (som jag drog med) och mig och sen kom jag hem, insåg att Linnea inte skulle med (himla synd asså) och festade istället till det med Kim, Anna och Nina. Vi blev lite inbjudna på en förfest på Olaigatan (hej centralt) så vi drog dit, insåg vilken underbar lägenhet vi var i, och förfestade järnet. Kim smakade stark krydda med hela kroppen och bakade jordgubbspaj. Själv blev jag lite småkär och försökte dölja detta.

Efter den obligatoriska förfesten så drog vi till frimis (hej komma in gratis, tack Silvester), där var vi en sväng innan Nina och Anna ville äta på Donken och Kim hade hittat någon form av ragg. Då drog jag hem, eftersom förfesten också hade lagt av, och sen så skrev jag en festdagbok. Hoppas den blev bra!

Summa summarum: Jag erkänner att jag once again har crushat på helt fel person. Samt att man ska gå ut med singlar. Det funkar bäst. Samt att min lillebror är väldigt social av sig och funkar bland alla folk.

We R Who We R

Kategori: Allmänt

Jahapp, så här ser tydligen jag ut nuförtiden. Always ready to party... I ett försök att hitta den ultimata festkvällen. Ikväll blir det Frimis, imorgon blir det Degerfors. Får se om någon av dessa ställen håller måttet...

Reckless - I Don't Wanna

Kategori: Allmänt

Nobody Without You

Kategori: Älska?

Och DÄR kommer bitterheten över mig. Denna bittra avundsjuka som ibland inte kan hålla sig instängd utan kastar sig ut i verkligheten...

Alltså jag HATAR att alla verkar ha det jag vill ha. Jag hatar att jag som 23-åring inte kan få åtminstone en enda person av det motsatta könet intresserad av mig. Jag fattar verkligen inte vad som kan vara så svårt att älska och jag fattar inte varför jag inte kan släppa min enda önskan och bara låtsas som att jag är nöjd med livet ändå.

Ni må påstå att jag har höga krav, men det är inte riktigt sant. Mina krav har dalat på sista tiden. Jag kan bli kär i i stort sett vem som helst som visar mig lite kärlek. Men ska det verkligen vara så?

Jag är också så otroligt bitter och arg över att jag har förstört min kropp så pass mycket som jag har gjort under de senaste åren. Bra där Jasmine, nu kommer du aldrig få någon intresserad.

Waow, det där gjorde ont. Nu får jag hålla käften och gå och lägga mig istället.

One Love

Kategori: Älska

Det känns som att jag har ett långdistansförhållande. Med min nya lägenhet. Vi längtar så efter varandra och jag räknar ner dagarna tills vi ses igen. Jag planerar vår framtid tillsammans och drömmer om hur det kommer kunna se ut. Jag oroar mig för vår ekonomi, trots att den har allt en flicka vill ha så är den inte särskilt inkomstbringande, men jag älskar varje del av den, trots att den är lite för liten. Den är ett kap med sitt helkaklade badrum, fina lila fondvägg och kök med svarta luckor och spishäll. Och jag är dess första, den första den kommer älska att inhysa. Jag känner att vi har en bra framtid på G.

Well All Right

Kategori: Allmänt

Att vara ledig har sina goda stunder minsann. Nu har jag haft semester i en vecka och jag har hunnit med att segla, läsa ut en bok, vart på fest, umgåtts med släkt och familj åt alla håll och kanter och jag har också hunnit bada en massa, kollat på flera filmer och sovit länge och mycket. Helt okej start I say.

De följande två veckorna skulle jag vilja hinna med följande: Åka till Söderköping med mamma och Kim för att träffa storebror med barn, åka till Ullared för att shoppa loss lite, men då behöver jag nog vänta på lönen först, jag vill åka på WOW med Zanna (The Hives FFS!), jag vill åka till kollo och hälsa på alla där och jag vill fortsätta med att slappa och inte behöva tänka så mycket på jobb, mail, yeah osv. Tror nog att jag kommer klara av de flesta av de där grejerna... Semester rockar!

Love Drunk

Kategori: Allmänt

Det skrämmer mig ibland att alkohol är en sån stor del av människors liv. Ofta på facebook ser man statusuppdateringar som "vart är partyt ikväll?", "åh fan vad jag är bakis" och "vilken epic kväll det kommer bli, värsta festen".

Det stör mig lite. Det stör mig att man inte kan leva livet utan att vara full. Unga som gamla verkar tro att man måste dricka för att livet ska få en slags innebörd. Väljer man, jag, att inte dricka så får man helt plötsligt ett dussin frågor, "Vadå, ska du köra bil?, "Ska du upp jättetidigt?". Stämmer inte något av dessa så är man ju helt dum i huvudet. Man kan ju inte sitta och vara nykter när möjligheten att vara full finns!

Det mest tragiska i det hela är ju att jag är precis likadan. Jag super typ varje helg och har en härlig bakfylla dagen efter. Jag längtar efter dessa fest kvällar, någon av dessa måste ju vara den ultimata partykvällen... Och sitter man hemma när vännerna är ute på fest, ja då är det ju något fel nånstans...

Festdagboken 29 och 30...

Kategori: Festdagboken

Jaha då var det nästa då. Jag drack i och för sig lite i tisdags också. Det kanske man ska nämna nått om... Jag cyklade till Zanna. Där var Kim och Natha. Jag skulle inte dricka... Jag drack. Lite. Vi sjöng singstar som fan, vi gick till Satins uteservering. Vi tog en öl. That's that.

Till gårdagen! Zanna fyllde år och såklart skulle hon firas. Tess och Robin kom hit först, vi körde singstar (löve it) och körde lite dryckesbuzz. Sen gick vi till Zanna och det började såklart regna... Lite smått först och sen mer och mer. Vi gömde oss lite under bron men då var vi liksom redan ganska blöta så det var bara att vandra vidare.

Innan jag blev blöt...

Väl där var lite folk där och vi drack, körde bussdriver (very bad för mig som var bussdrivern) och vi samtalade i alldeles god ro. Det var trevligt helt enkelt. Sen fick vi finbesök från Eskilstuna och sen kom Kim med en singstar skiva som vi tänkte att vi måste testa. And so we did... När det började bli dags att dra ut så hörde Natha lite med Sillen om man kanske möjligen kunde få komma in på Frimis gästlista. Åjo det kunde vi, 10 platser fick vi så vi försökte få ihop ett gäng. Åtta stycken hängde lätt på, sen blev det svårare eftersom vissa är väldigt inrutade i sitt Satinmönster. Själv har jag alltid älskat Frimis, i alla fall när jag var yngre. Då hade Satin inte en chans. Och nu när vår goda vän har blivit nattklubbschef så kunde man ju ge det en chans.

Så vi drog dit, gled in med ett kryss på handen från Sillen, betalade inte ett skit - inte ens garderob, det kallar jag gästlista! Men ja, är det nattklubbschefen så vet han ju hur han tar hand om sina vänner. Inne på Frimpan fick jag en komplimang typ direkt, sen hittade jag snabbt en gammal klasskompis som jag hälsade på och sedan slog vi (vi vanliga gänget, inte min nyfunna gamla klasskompis) oss ned på den fina uteserveringen (som tydligen hade kostat åtskilliga hundra tusenlappar att fixa upp) bredvid en amerikan och en kanedick. Jag och Natha började direkt limma på den snygga kanadensaren och fick reda på att han var designern till FIFA spelen, lite coolt minsann. Vi satt där och diskuterade om ditten och datten. När amerikanaren skulle gå så gav han mig nån form av kyss som inte ens är värd att värderas. När stället stängde igen så drog vi ut, såklart, what else to do... Natha var snäll och överlät flörtningen med kanedicken till mig men tyvärr så tror jag han föredrog en flört med Natha. Ja så kan det gå! Jag drog hem och sov så gott så, och nu är det dags för släktträff i Ramsberg!

Tonight

Kategori: Allmänt

Jag drömde om Danny Saucedo inatt. Finns ju värre saker att drömma om känner jag lite spontant...

Hey Boy

Kategori: Allmänt

Hej.

Tänk vad mycket ett litet ord kan betyda och tänk vad många olika saker man kan vilja med tre små bokstäver. Hej.

Ibland blir man så himla glad när man möter en förebild på en spelning och får ett "Hej".
Ibland betyder det ingenting när man hälsar på en bekant på stan.
Ibland undrar man sig sjuk varför en person sa det. Just på det sättet. För glatt? Med underton? Utan inlevelse?
Ibland råkar man göra en främling glad med ett "Hej" och ett leende.

Intressant sånt där. För övrigt kan jag säga att det är sjukt jobbigt att vara musikalisk och ha gehör. Så fort någon sjunger ordentligt bra eller en skön melodi spelas så ryser hela min kropp. Mina armar och hela benen upp till ljumskarna knottrar sig nått så fördärvat. Sjukt jobbigt faktiskt. Spelar ingen roll om jag gillar låten i fråga. Är det en bra komposition så säger kroppen till mig.

Stronger

Kategori: Allmänt

Att jobba med festival har sina fördelar. Jag fick precis nys om att ett ganska bra band ska till Way Out West.
Shittans, dit vill jag, tänkte lilla jag då. Men inte fan tänker jag betala 1300 för att kolla på ett bra band och några halvbra. Ja då söker man ackreditering förstår ni. Branschackreditering. Ska man lika gärna dit så kan man ju headhunta lite till ett eventuellt Yeah!12, samt försöka gulla lite med Luger killarna angående ett samarbete. Enligt George så är dem där killarna ganska schyssta, så vi får väl se om man snart sitter på ett vip-pass till Wat Out West eller inte... Och så får vi se om det blir ett fri- eller inbytespass.

Annars så åker jag nog inte. Så värt är det inte att se ett ganska väldans bra band...

Monday Morning

Kategori: Allmänt

Tillbaka efter första helgen semester. Så skönt. Mer info och bilder kommer inom kort. Och vad jag ska göra idag? Denna första härliga semesterdag? Jag ska njuta av mitt nya surroundsystem som jag fick av pappa och Ann. Jag ska boka rum för övernattning nästa helg då det är släktträff, jag ska ringa farmor angående denna släktträff, jag ska tvätta och jag ska handla. Ganska skön start på en semester måste jag säga.