JasmineMede

Tick Tick Boom

Kategori: Allmänt

Vi har länge länge haft ett sånt jäkla problem med filmredigeringen till Yeah!s dokumentär som min lillebror håller på och spelar in. Videoformatet blir i HDkvalité i så kallat mts.format som i stort sett bara de allra nyaste filmredigeringsprogrammen stödjer. Min lillebror har redan ett riktigt bra redigeringsprogram på sin dator så ett annat alternativ är att converta, alltså byta format på alla filmsnuttar som han har spelat in - men då förloras också HDkvalitén och det blir mest kaffakaffa.

Så då var det lika bra att fusk köpa ett nytt program (rättare sagt programmens program - Premiere Pro cs5) alltså ladda ner och låta Niklas sitta och försöka cracka serial key:n. Detta tar evigheter tills vi helt plötsligt upptäcker cs5 inte kan installeras på Kims PC. Suck! Vadan nu? Programmet gick jättebra att installera på min Mac.

Då kommer George den ängeln, på mötet igår och säger "Jag har en mac som bara står i repan, du kan ju få låna den". *Jubel* Vi åker och hämtar den och både jag och Kim förväntar oss en liten halvgammal Mac med några år på nacken - och hittar denna:


Eufori. Vi åker hem, för över programmet, installerar och min andra ängel Niklas kommer och krackar järnet medans George kör några The Hives låtar på min gitarr. Så nu finns ett fullt installerat Premiere Pro på denna dator och min lillebror kommer sitta fastklistrad vid denna fram till maj ungefär och Yeah! kommer få världens bästa dokumentär.

Tack <3

Kommentarer


Kommentera inlägget här: