JasmineMede

Festdagboken 3940

Kategori: Festdagboken

Yäää, tänkte äntligen ta mig an den här rediga festhelgen. Årets värsta fylleslag som gav mig en sjuhelvetes baksmälla och buksmärtor i flera dagar. Oxhälja.

Det hela började med att jag skulle besöka min goda vän Therese och hennes pojkvän Robin. De har precis flyttat ihop i en lägenhet i Filipstad eftersom Robin pluggar där. Alla studenters, och ungdomars, favorithelg i Filipstad är Oxhälja, denna Sveriges typ största marknad då man får supa hela långa helgen. Det är fester i alla hus och lägenheter och öppnar man inte en öl till lördagsfrukosten så anses man som passé.

Med dessa förutsättningar anländer jag glad i hågen i Filipstad på fredag eftermiddag. Handlar lite dricka och massa billys pizza med Tess och Robin för att vara på den säkra sidan. Sen går vi hem och börjar supa! Vi kör lite supermario party and such innan vi drar iväg på den första festen i "kråkslottet". Full rulle var det där och Tess försöker prata med en värmläning med den värsta sortens dialekt. Det gick inte så bra.

Han: Aah den drinkere hennere henbrää?
T: Ehh ja....   Eller va?

Därefter klagar grannen och alla fick utrymma lokalen. Efter lite övertalning av Tess så drar vi hem till dem med ett gäng och fortsätter kvällen där. Det slutar med att jag lyckas hitta nån halvdan efterhängsen kille som verkar tycka jag är ohyggligt bra på alla sätt och vis. Jag råkar ge honom mitt nummer och tillslut så lyckas Robin mota ut honom ur lägenheten. Det värsta av allt? Han är från Örebro. Yeey...

Lördag morgon

Och så var det lördag. Robin är pigg som få och knäcker en öl långt innan jag och Tess och kommit upp ur sängen. Men det är bara att sätta sig upp och börja dricka. Lite supermario party där med (väldigt bra drickaspel har vi kommit på) och efter ett tag (det tog ett bra tag innan alkoholen kicka igång igen) så gick vi ut på marken. Nu är det så att denna marknad är väldigt lång och har man kommit till slutet av den så finns det inget annat att göra än att traska tillbaka hela långa vägen. Så väldigt nyktra och fyra ostar senare (för Robins del i alla fall) så kom vi tillbaka till lägenheten och började satsa på kvällens galenskap.

Vi får besök av två som Robin känner, efter lite spill i soffan och balkonghäng så går vi till en fest nånstans. Är väl där i en timme eller nått innan alla ska dra till öltältet. Eller han som bor där i alla fall. Så alla måste ut. Robin råkar gå in i lägenheten under som också hade fest och blir inbjuden där, men vi bestämmer oss för att först ta en sväng till tivolit. En åktur senare (inte för mig, fy fan för att blanda snurra runt grejer med fylla) så drar vi till Adrian Brody look-a-like:en och sitter i hans lilla etta ett tag. Sen går vi vidare till Tess och Robin och för att vara helt ärlig så kommer jag inte ihåg så mycket av det. Inte mycket alls faktiskt.

Söndag morgon och bakfyllan from hell blandat med någons spyor i en påse på vardagsrumsgolvet. Let's not get into that.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: