JasmineMede

Panic Extravaganza

Kategori: Älska?

Det känns inte så himla gött idag. För ett år sedan var det fullt upp. Det var en månad kvar till Yeah! Man umgicks med hela ens surrogatfamilj i Schack London, blåste ballonger, grillade, affischerade, arrangerade. För ett år sedan var man eld och lågor. Man kämpade för något och man hade massa vänner. Jobbet flöt på, det var säkrat i ytterligare ett år. Jag bodde med goda vänner i en stor lägenhet. Tidningen ringde och intervjuade en var och varannan vecka och jag kände att jag på min fritid gjorde sådant som jag älskade.

Idag? Idag har jag inga planer. Jag har just i detta nu kanske tre vänner jag kan ringa i denna stad och jag har jobb i en månad till. Jag gör ingenting på min fritid och min så kallade surrogatfamilj hör bara av sig om dom vill nånting. Jag bor i en lägenhet på helt fel sida av stan med mina katthår. Så just nu... Just idag, så rockar inte livet.

Valborg 2011

Poker Face

Kategori: Allmänt

Jag och Natha körde en runda klädpoker häromdan...

Headache

Kategori: Allmänt

Saker att göra när man tror att huvudvärken äntligen är över: Ställa sig upp. Jag lovar att den kommer tillbaka direkt. Kul!

Jag har haft huvudvärk i tre dagar. Jag överväger nu att börja med painkillers. Allt blir liksom lite jobbigare med huvudvärk, det är svårt att ignorera. Hoppas på att det går över snart och att det inte är en ständig biverkning på mina nya pills.

Jag ska i alla fall ta med mig lite jobb hem, åka förbi tattoostudion på hemvägen (okej, omvägen) och hoppas att eftermiddagen i soffan kan vara lite snällare mot mig.

Headache - Promoe

Baby Doll

Kategori: Älska

Jag köpte mig en katt häromdan. Jag har länge velat haft sällskap till Tilda eftersom jag märker på henne att hon inte gillar att vara ensamkatt. När jag kommer hem efter att ha varit på jobbet så springer hon ut i hallen och jamar och jamar tills jag tar upp henne eller sätter mig i soffan så hon kan hoppa upp och lägga sig i famnen. Det gör ont i mitt mammahjärta att se min lilla tissa vara så sällskapssjuk och jag kan bara ana hur långtråkiga dagarna måste vara utan sällskap.

Jag köpte mig en Norton förut. Det var fräs och bråk (inte så konstigt när man tar in en ny katt i en annan katts revir) men efter en månad ungefär kunde Tilda godta sin nya kompis. Men då började Norton vantrivas i min lilla lägenhet och jag var tvungen att sälja honom.

I torsdags åkte jag till Åsbro för att titta på en liten norsk skogskatt. Hon är uppfödd i ett avleri (or whatever), van vid många katter och är väldigt framåt. Jag fastnade för lilla S* Eye Rock's Lucky Me och hon fick följa med hem. Jag förberedde mig inför flera veckor av fräsande och bråkande. Men nu?

Tilda och Rocksy

Tilda var såklart lite fräsig, vem blir inte det när man släpper in en främling i ens hem? Men nu, efter bara tre dagar så ligger dom bredvid varandra i sängen utan problem. När jag kommer hem efter att ha varit borta i några timmar ligger Tilda nöjt i sin kattkorg och tittar lojt på mig. Denna matchningen har gått över förväntan och jag hoppas verkligen att den håller sig för nu vill jag inte ge bort mer av mitt hjärta.

Do It Or Die

Kategori: Allmänt

På torsdag är det dags för mig och Natha att bege oss till Degerfors för ett photoshoot med den duktiga Elin som fotograf. Jag tror vi är lika übertaggade alla tre och det ska bli himla roligt att få någon annan att ta coola bilder på en......så jag slipper ta på mig själv liksom. Blir lite trist i längden.Det mesta talar nog för att vi kommer skiljas

Kategori: musik

Mitt hjärta blöder lite (som Veronica Maggio så fint fraserade) när jag nu går in på Yeah!s hemsida. Inte en superbra start på fredagen även fast det var väntat och planerat. Och klickar jag igång filmen som nu går att se på hemsidan eller youtube så orkar jag bara inte. Vår bebis är borta. Vårt livsverk och hela stadens gratiskonsert är begravd och jag tror inte den kommer återuppstå någon gång. Sad but true.
Fin bild av duktiga Elin.

Mitt Örebro

Kategori: Älska

Bloodyful, wonderful Örebruu - I ain't leavin' yuu.


Jag har insett att det ska mycket till innan jag flyttar från Örebro. Här har jag vänner, släkt och familj. Staden innehåller de flesta affärer man kan önska och en hel del goa restauranger. Det finns badställen och det finns promenadstråk. Det är inte för stort och inte för litet. Helt och hållet lagom - and I like it.

By The Way

Kategori: Allmänt

Jag har en ny uppgift här i livet. Att sluta stressa! Jag blev lite orolig för några dagar sedan då jag kände ett starkt tryck mot bröstet, vilket jag hade gjort i några dagar. Jag googlade symptomen (det värsta man kan göra, ja) och hittade bland annat kärlkramp. Ofta orsakat av dåliga matvanor och stress. Check. Jag är lite av en hypokondriker, det kan jag erkänna. Men att jag stressar är ett faktum. Jag kissar fort. Jag planerar min dag in i minsta detalj så den ska bli så effektiv som möjligt, jag plockar och springer och sätter allt på sin rätta plats samtidigt som jag gör något annat. Typ laga mat. Eller kissar. Det är svårt att förklara men när jag tänker efter så gör jag allting så snabbt och effektivt som möjligt. Min hjärna är hetsig. Jag KAN INTE slappna av.

Därför började jag jobba med det. Alldeles nyligen. Att andas långsamt. Att göra saker sakta. Och trycket är borta. Jag vet inte om det är en tillfällighet, men jag vet att jag måste fortsätta jobba på det. Att stressa ihjäl sig känns inte så himla hett.

APE

Kategori: Allmänt

Tänk vad en liten promenad kan göra susen med en. För visso så sket jag i träningen idag, känns väldigt dåligt av mig, men hade verkligen noll ork och så kände jag att en förkylning är på G, så jag tänker att jag tar det lugnt nu så den kanske försvinner innan den bryter ut helt. För jag hade då INTE tänkt att vara sjuk.

Men efter en liten promenad så har det där trycket över bröstet försvunnit, min vecka har börjat klarna och jag inser att det snart är 7 maj. Tiden går fort.

En annan tid som har gått så fort så den är ute är mina vänners i Ape Rape Escape. Efter en lång countdown har dem äntligen outat sitt namnbyte. Simpla "APE" blir det nu och dem har en helt ny låt inspelad och en musikvideo på den som de snart kommer släppa. Den låten är lika klockren som alla andra de har gjort så jag hoppas deras namnbyte ger dem den knuffen som behövs. Checka in teasern på länge.

One Of Those Days

Kategori: Allmänt

Idag har jag försökt hitta motivation till att jobba hela dan. Ja, jag sitter på jobbet. Ja, jag gör vad jag ska göra, men fy farao vad trööökigt det är. Jag behöver min motivation. Mitt pepp! Tror det är one of those days idag. En sån dag när allt är som vädret - grått och trist. Tvätthögen växer därhemma, pengarna tryter och inga spännande saker händer i veckan. 

Shit jag måste skaffa mig en hobby. Och en hemhjälp.

Leona

Kategori: Älska

Inatt födde jag barn. Jag vet inte om det beror på mitt blogginlägg igår eller annat valfritt men inatt drömde jag att jag födde barn. Det har jag då aldrig drömt förut. Jag har inte heller drömt att jag har egna barn eller liknande så det här var en lite speciell dröm, inte minst eftersom den kändes väldigt verklig. Jag pressade verkligen ut ett barn. Gick väldigt bra. Hoppas det var en sanndröm. Sen fick jag det lilla välskapta flickebarnet på bröstet (inte alls kladdig, geggig och blodig) och sa "Ja, hon ser precis ut som en liten Leona". För det, ska ni veta, ska min första dotter heta. Leona. SÅ VÅGA INTE sno det, alla ni som ploppar ut barn innan mig. Det är så pass viktigt för mig att jag skulle kunna välja bort min drömman om han inte godtar det namnet. True story. Barn har man ju för alltid, äktenskap kan gå över. Och att min son ska heta Romeo ska vi inte ens börja prata om. Remember that ma friends. Mina namn. Dibbs. Pax. Stjärnstopp.


Baby

Kategori: Älska

Barn i all ära, men jag ser himla mycket fram emot den dagen jag är gravid. Jag vet inte vad det är, om det är någon slags förhistorisk modersinstinkt, men jag ser fram emot att ha en stor, rund mage och ett litet liv som rör sig därinne. Och så har man nån att dela allt det där med. Någon som masserar ens fötter tills man säger stopp. Nej, jag ser fram emot den dagen, kan inte göra mycket annat.

Money, Money, Money

Kategori: Allmänt

Vissa tycker att det är så tabu att prata om pengar. Det tycker inte jag! Att säga hur mycket man tjänar är väl inte konstigare än att säga vad man jobbar med? Själv så har jag lite av en prekär situation gällande pengar just nu. Jag kommer nämligen snart få in väldigt mycket pengar, men jag har just nu väldigt lite pengar... Jag har tidigare haft problemet att få lägga ut själv för alla mina bilresor och kostnader inom jobbet och i och med en hel del resande och många arrangemang förra månaden ligger mina utlägg på cirka 6000 kronor. Det är alltså 6000 som jag egentligen borde ha på kontot nu men som jag kommer få tillbaka i efterhand den 25:e. Jag kommer också få lite extrapengar i form av arvode på cirka 10 000 denna månad, så det är ju gött. Pengar rullar in.

MEN, just nu har jag 1500, då är alla mina konton inkluderade och det är mer än två veckor kvar tills lönen kommer. Under den tiden kommer jag åka en del bil inom tjänsten och kommer alltså därför behöva ligga ute med ännu mer pengar, till bensin. 

Så ja. Lite bittert är det ju. Lite arg är jag på min chef som inte har kunnat ge mig ett förskott på mina utlägg för jag tycker det är fel att man ska gå och ha ångest över sina inköp när man egentligen har pengar. Men ja. Jag får hoppas på det bästa. Och inte äta så himla mycket.

About Prince Charming

Kategori: Allmänt

Ibland blir jag så oerhört rädd för att "nöja mig". För att jag, när jag hittar någon att dela mitt liv med, kommer nöja mig med att han faktiskt tycker om mig. Jag är rädd att jag kommer klänga mig fast vid första bästa som gillar mig bara för att jag vill vara säker på att dela mitt liv, med någon.

Egentligen vill jag bara bli kär. Så där oerhört löjligt kär så att det inte spelar någon roll att personen i fråga inte är världens snyggaste, har världens hetaste armmuskler, har ögon man drunknar i eller en ständigt fräsch doft. Men vad händer sen då? När den första förälskelsen lägger sig och man sedan måste leva i resten av sina dagar tillsammans med den här personen. Ångrar man då att man inte valde någon som var snyggare? Och får man vara så kräsen eller är det kört för en? Varför måste hollywoodidealet projiceras framför en gång på gång när verkligheten sällan ser sån ut? Screw you media.

Seven Days A Week

Kategori: Allmänt

LEEEDIGHEET. Denna ljuva efterlängtade ledighet och jag har redan hunnit med en massa, och ändå ingenting. Igår var jag i Stockholm för det sista jobbet innan påsken. Och med jobb menar jag tre timmars möte om stämman med ett stort påskägg i mitten och fem stycken entusiastiska något jobbtrötta unga människor runt om. Så det vart många skratt. Men vi var också effektiva, så jag kunde lämna jobbet i den stora staden med gott samvete.

När man kom hem vid sju var det bara att kasta i sig lite mat och hämta upp brudarna för att börja lite förfestande. Hade en trevlig kväll med två nära vänner. Drog sedan bort till Alnängsgatan för lite hemmafest. Inte så mycket att hänga i den dära granen men det var en trevlig kväll i alla fall.

Så idag har jag legat i sängen största delen av tiden, väntat ut huvudvärken, spelat en massa Mario (svurit högt över de där jävla bläckfiskarna), kollat ikapp lite serier och väntar nu på lillbrorsan som ska komma med pizza och så ska vi kolla lite film. Najs I say! Bra start på fyra lediga dagar.

Promises

Kategori: Älska

Ny vecka och ny chans till att försöka strukturera upp sig. Hittills går det himla bra faktiskt. Måndagens jobb-mål är bara ett litet dokument bort och det tänkte jag hinna med innan det är dags att gå hem. Sedan är det 2,5 dagar kvar på denna korta vecka och veckans mål ligger utspridda i en välgjord veckoplanering så mitt planeringssinne mår väldigt bra för stunden.

Fyra dagars ledighet hägrar och jag ser fram emot det något enormt. Att kunna stänga av jobbtelefonen och låta bli att kolla mailen och bara stänga av allt som har med jobbet att göra. Vissa helger kan jag inte göra detta eftersom det alltid är folk som försöker nå en på helger och sena kväller eftersom det är då deras ideella engagemang kickar igång, men nu är det påsk och då förväntas man sitta hemma och käka ägg och måla färgglada kaniner så jag kan nog fan låta bli mailen, med gott samvete. Naaaaaajs!

Hey Baby

Kategori: Älska

Denna helg har gått i småbarnens tecken. I går så var det dop för brorsbarnet Collin och vi åkte till Söderköping för att vara med och för att träffa alla tre brorsbarn. Det blev lek och bärande och gos och dreggel. Precis som det ska vara när man hälsar på sina släktingar som är under tre.

En dregglande Collin och farfar (aka pappa)

Efter fika och tårta och pussande på gullungar så blev det tre timmars bilåkande direkt till Storå där jag hade en filmkvällsdejt med mina tre bästisar sedan högstadiet. Tre av oss singlar och med någon form av jobb som vi inte hade tänkt oss för några år sedan och en med hus, två barn, man och kombi. Ibland kan man undra vart livet har tagit en. Och trots att vi vaknade vid sju av två små pojkar som ville komma och leka och kasta saker på en så kan jag inte låta bli att längta ihjäl mig till den dagen då det är dags för mig att starta en familj.

En Elias med finpyjamasen på och med popcorn i hand.