JasmineMede

Black and Yellow

Kategori: Allmänt

Jag var på semester nyligen. Jag och två av mina närmsta vänner var i Thailand. Vi bodde på ett trevligt multinationellt vandrarhem och hade 10 meter till poolen och 20 meter till havet. Helt underbart. Sedan vaknade jag upp 30 minuter innan väckarklockan skulle ringa och var redo för denna måndag.

Förstår inte hur en dag som börjar så bra sakta men säkert kan vända om totalt. Det började med lite illamående efter frullen, följdes av ett expressbesök hos doktorn där jag bara fick ny medicin utskriven och sedan hamnade jag på jobbet och blev med ens väldigt, väldigt trött..

Jag försöker vända tillbaka denna sega måndag genom att se fram emot träningen ikväll, ge mig själv tillåtelse att gå och handla lite nödvändiga saker efter jobbet, samt dricka den där colan som står hemma och väntar. Najs.

One down, two down, three down, a million to go

Kategori: The Big Thing

Det finns saker jag behöver jobba på. Områden jag behöver djupdyka i för att på något sätt komma upp och ut som en ny och "förbättrad" människa. Det är dags att ta tag i saker och ting. På riktigt denna gång.

Så nu är frågan. Om jag ska göra det för mig själv, instängd i min heliga kammare, eller om jag ska outa och blotta mig fullständigt i cyberspace. Jag gillar inte att be om hjälp. Jag gillar inte att visa mig svag. Männsklig. Jag gillar inte att jag inte vet vilka det är som läser denna bloggen. Men ibland kanske man våga vara öppen? Våga be om hjälp i form av stöd?

Vad sägs?

Four Seasons

Kategori: Älska

Åh, jag känner våren komma krypande. Häromdagen så REGNADE det. Mutter mutter och fyfan, var mina tankegångar tills jag insåg vad regnet innebar - nämligen, Hey, nu är det för varmt för snö. Då blev regnet helt plötsligt väldigt välkommet.

Jag brukar kunna uppskatta alla årstider, jag kan tycka om vintern och snön och det kalla, men denna vinter har varit otroligt lång, mörk och tröttsam. Min vinterjacka har gått sönder, min cykel får punka av alla småstenarna och mornarna har varit mörkare än på länge.

MEN NU! Nu kommer våren! Tulpaner och påsk, ljusare dagar och en värmande sol, ljusa färger och gröna små skott. HOW LÖVLII!!

Relax (Don't Do It)

Kategori: Allmänt


Ibland måste man ju chilla också. Förstår inte varför det ska vara så svårt att komma ihåg.

I need you to need me

Kategori: Älska?

Det är så himla jobbigt ibland att låtsas vara chill och inte bry sig... FÖR MAN BRYR JU SIG! Man vill nått så himla starkt och då ska man låtsas som att man inte vill det och vara redo att ge upp det till vilken liten slinka somhelst?!

FU double standard.

"Sikta på ansiktet!"

Kategori: Älska?

Jag börjar bli en riktig gangsta. Får blåmärken, käftsmällar och lindar händerna för att kunna slåss bättre.

Okej, änsålänge så testlindar jag bara händerna. Det är en saga i sig hur man får tre meter linda att sitta fint och lagom hårt runt handen, det ska jag säga er. Så det är lika bra att börja träna så man slipper gå upp i ringen och se ut som en halvdann mumie med tygbitar hängande kring sig.

I onsdags på träningen kände både jag och min träningspartner att det snart var dags för tandskydd. När man ska slå till sin partner som "ska" hålla för armen för ansiktet så känns det som att risken att något går fel är ganska stor. Sen skulle vi i alla fall blocka den andres slag. Liksom putta bort slaget med sin egna hand. Blev lite som en töntig catfight till slut. Där står jag och slår på min partner i godan ro, när vår tränare kommer förbi oss och säger. "Sikta på ansiktet! Du måste ju sikta på hennes ansikte." Jahaaa, är det så man gör? Ska man verkligen slå på folk?

Ja, det blev lite av en turning point för mig. Nu är det ju liksom på riktigt. Nog att jag har boxats förut, men det känns ändå som att man borde vara lite snäll mot den här människan man har framför sig. Man kan väl inte stå och smälla på rakt i ansiktet heller? Hur schysst är det?

Fast ja. Det handlar kanske inte om det just här. Det handlar väl just om att smälla på. Och smälla först. And I love it!

Fat Lip

Kategori: Allmänt

Jag har lyckats med konststycket att riva bort en bit av min läpp. MED EN TEJPBIT! Hur stark var den där tejpen egentligen? Kan man undra. Det undrar jag.

Jo förstår ni, jag och Moa skulle vara hurtiga och åka runt till massa skolor och sätta upp affischer till ett kommande arrangemang. Vi står i en korridor och snackar med en lärare om vart vi kan hänga affarna när jag biter tag i den helt nya tejpen, ska dra loss den där lilla pappersbiten som sitter längst ut i änden, och drar helt sonika bort en del av läppen. Smärtan väller in men inte kan man göra något åt det. Det är bara att stå kvar och snacka klart med läraren innan man går vidare och försöker få lite sympati från Moa. Lönlöst. Först tänkte jag att det mest gjorde ont, kanske blödde lite eftersom huden på läpparna är så tunn och känslig. Men när jag kollar ner på tejpbiten som jag dragit bort, sitter det då inte fullt synliga hudflagor på den?! Kära hjärtanes, tänker jag. Nu får jag leva livet som halvläppad. Men efter en koll i spegeln inser jag att det inte var så farligt. Beundrandsvärt, ja. Coolt, nja.


She Loves You

Kategori: Älska

Jag är inte så himla bitter idag. Tro det eller ej. Jag har länge tyckt att denna kommersiella pardag är förjävlig endast eftersom jag jämt har spenderat den ensam. Eller blivit dumpad på den. Därför förvånar jag mig själv med att inte vara bitter idag. Inte arg, irriterad eller kärlekskrank heller. Lite störande att alla ska massproducera hjärtan i statusen men men, they are but men.

Jag lovade mig själv förra sommaren att det var slut med fylleragg och ons på krogen, och det har jag hållit. Jag letar inte längre efter den perfekta partnern utan jag försöker att bara chilla och gilla läget. Och det gör jag. Jag gillar läget. Jag har små hemlighetsfulla planer som jag smider sent om nätterna när ingen annan hör, och jag har fjärilar som ibland vaknar till liv och fladdrar runt lite i magen, men först och främst så ska jag ta hand om mig själv. Hitta det lugn och den kärlek jag vet finns där någonstans. Och sen. Sen jävlar.

Back To Ireland

Kategori: Allmänt

Jag har varit i Irland ja. Jag orkar inte skriva om allt jag gjort och jag orkar inte lägga upp bilder på allt. Men här kommer en liten kort sammanfattning av de båda.


Vi åkte till en hamnort. Vi shoppade oss trötta. Vi spelade roliga spel. Vi hoppade framför museum. Vi sov på vandrarhem. Vi var inne på mysiga irländska pubar och vi träffade leprauchans.

Fullt upp asså!


What The Fuck

Kategori: Allmänt

Det är inte det att jag är ovanligt sur eller bitter eller irriterad idag. Inte från början. Men visst får man bli lite arg på sina kollegor ibland? På chefer som inte ger sina medarbetare ett val utan direkt snackar skit om ena sidan så att man inte har något val. På samma chef som man har lust att smälla till med en jämställdhetsbibel. På kollegor som förstör ens arbetsro med massa konstiga väldigt höga musikval? På en chef som röker 30 centimeter utanför en halvstängd dörr som sedan resulterar i att det stinker rök i ens kontor?

Visst får man bli lite arg då? Visst kan man se fram emot några dagars ledighet och utlandsvistelse då? Ja, tro det eller ej, men det gör jag!

Hush

Kategori: Allmänt

Det finns vissa saker jag inte pratar om. Vissa ämnen och händelser som på ett eller annat sätt har blivit jobbiga att prata om. Vissa människor är bra att prata om saker. Jag är det inte. Till och med min kusin säger att jag är en ”sån som inte pratar om saker”... Så det är sant. Inget jag bara hittar på. Först tänkte jag lista vissa saker jag inte vill prata om… Inte ens det kan jag göra!


Men egentligen så vill jag ju prata! Man behöver prata. Man vill prata av sig, berätta om saker och få feedback på vad man har gjort. Problemet är väl att jag känner att jag inte har någon som jag kan prata med. Inte så. Jag vill inte vara till besvär. Jag vill inte dra upp mina gamla problem som hänger där långt inne i garderoben. Jag vill inte visa mig sårbar samtidigt som jag vill känna tryggheten att luta mig mot någons axel och berätta allt. Så att inte ha det. Det suger.


Hush - Deep Purple

 

Kemp

Kategori: Allmänt

Känns ju inte sådär jättegött när man försöker få ut sin frustration över något på nätet och sedan blir citerad av en allt för inflytelserik person som man inte ens känner. Känns inte sådär jättebra att hela föreningen man sliter för hamnar i skiten bara för att man själv är frustrerad. Men what to do? Ska man hålla käften och gå runt och vara bitter istället för att få utlopp för sin ilska? Ska man låta bli att tycka till om något bara för att någon högre uppsatt tycker annorlunda?

Nej, jag tar det som en vinst. Jag känner mig hedrad av att någon så mycket viktigare än mig har brytt sig, har försökt hävda sig och försökt svara på mitt lilla försök till upplopp.

Jag försöker ta det som en vinst. Just nu mår jag mest dåligt och vill byta stad.

Good Girls Go Bad

Kategori: Allmänt

Oh Sara, kom ut ikväll...

Kategori: Allmänt

På lördag ska det visst vara någon form av fest här. Och inte vilken fest somhelst utan den där Sara går och fyller år, så fan vad det ska supas under bord. Jag har hört saker om tequilarace, jellyshots och konstiga utmaningar, samt att toppa den där kvällen när det dracks absinthe och badades i barnpoolen med kläderna på. Så det känns som att det kommer bli en toppkväll. Sen ska man ju egentligen inte hoppas för mycket, för livet har en vana att jävlas med en. Men att döma av tidigare partyn med den där Sara så kan det nog bli en jävligt kul kväll.Mitt bästa bortglömda minne med partySara var när vi en kväll hade varit på Satin, helt plötsligt drar jag iväg till grillcorner med boysen och rätt som det är kommer Sara in och säger, "Nej men vafan, är du här? Du har ju min jacka!". Jahaja, där hade man glömt en Sara och tagit hennes jacka. Goa minnen. Som jag inte minns.

Eye Of The Tiger

Kategori: Allmänt

Jag tränar ju thaiboxning nuförtiden.. Var ju lite nervös inför första gången som jag skrev om tidigare. Och hur det har gått? Tjaa, visst var det lite läskigt första gångerna. Hitta rätt, inte slå nån med hopprepet, para ihop sig med en vilt främmande karl, inte försöka stirra på tränarens muskler för mycket, och så vidare...

Men nu, efter fjärde gången, så har jag hittat mig en kompis. Hon är också där själv och tränar, vi är i samma ålder och samma längd (vilket är väldigt bra när man tränar sparkar). Så nu känns det lite tryggare. Tränaren är så ruskigt bra och skön på samma gång, men hey, han är världsmästare, okej? VÄRLDSMÄSTARE 2011. Det är coolt. Och så är det hett med muskler. Jag kommer fortsätta gå dit.


Oh No, Elin

Kategori: Allmänt