JasmineMede

"Sikta på ansiktet!"

Kategori: Älska?

Jag börjar bli en riktig gangsta. Får blåmärken, käftsmällar och lindar händerna för att kunna slåss bättre.

Okej, änsålänge så testlindar jag bara händerna. Det är en saga i sig hur man får tre meter linda att sitta fint och lagom hårt runt handen, det ska jag säga er. Så det är lika bra att börja träna så man slipper gå upp i ringen och se ut som en halvdann mumie med tygbitar hängande kring sig.

I onsdags på träningen kände både jag och min träningspartner att det snart var dags för tandskydd. När man ska slå till sin partner som "ska" hålla för armen för ansiktet så känns det som att risken att något går fel är ganska stor. Sen skulle vi i alla fall blocka den andres slag. Liksom putta bort slaget med sin egna hand. Blev lite som en töntig catfight till slut. Där står jag och slår på min partner i godan ro, när vår tränare kommer förbi oss och säger. "Sikta på ansiktet! Du måste ju sikta på hennes ansikte." Jahaaa, är det så man gör? Ska man verkligen slå på folk?

Ja, det blev lite av en turning point för mig. Nu är det ju liksom på riktigt. Nog att jag har boxats förut, men det känns ändå som att man borde vara lite snäll mot den här människan man har framför sig. Man kan väl inte stå och smälla på rakt i ansiktet heller? Hur schysst är det?

Fast ja. Det handlar kanske inte om det just här. Det handlar väl just om att smälla på. Och smälla först. And I love it!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: