JasmineMede

Secret

Kategori: Älska

Jag ska dela med mig av en hemlighet. En hemlighet som jag tidigare har delat med mig av men som jag finner det värt att påminna om lite då och då, jag menar Hey, jag behöver påminna mig själv om den!

Jag läste ett kapitel i min favorit självhjälpsbok häromdagen och sen dess har jag varit på ett underbart bra humör. Inga orosmoln, inte överdrivet mycket overthinking och jag har bara allmänt sett fram emot framtiden.

Vad hemligheten är? Jo det är en bok, en livsstil egentligen, men framförallt en bok, "The Secret". Den delar med sig av hemligheten till hur man ska förhålla sig till livet för att få ut det mesta av det. Må låta flummigt deluxe - men det funkar ju! Tror du på det så funkar det. Det är ett tankesätt som har funnits i flera hundra år, ett tankesätt som kända, framgångsrika historiska personer visste om men som de inte ville dela med sig utav. Hur skulle det se ut om alla hittade hemligheten till ett framgångsrikt liv?

Mitt tips är att läsa boken. Eller ladda ner filmen om man vill ha lite snabbinfo. Den gav mig den insikten jag behöver just nu. Den kan nog ge dig något du behöver. Enjoy!


Saturday

Kategori: Allmänt

Jag försökte kolla på en film idag. Men jag lyckades somna två gånger. Tråkig film eller är det jag som är trött? Får ge den ett till försök senare. Tror nämligen den kan vara bra.. Eller?

Denna lördag har jag ju jobbat hela dagen, har hållt i en sex timmars utbildning så jag känner mig lite lagom sliten. Försöker nu, efter att ha sovit 1,5 timme, krypa ihop i soffan och njuta av en lugn och skön hemmakväll men jag känner hur tristessen och ensamångesten börjar smyga sig på. Hur ska man göra för att få bort den?

Imorgon är det söndag och jag hade tänkt vara så ledig som möjligt. Kanske gå och simma lite, laga god mat och hinna med sånt här hemma som jag inte har gjort i veckan. Intressant? Kanske ni tänker. Nödvändigt! Tänker jag.

Boop oop i doo

Kategori: Allmänt

Ja, det blev väl lite kalasande igår. För att fira in den lediga helgen, eller just det, jag jobbar visst hela lördagen. MEN I ALLA FALL... så tyckte Maria att jag skulle med till Virus igår. Hon fyllde år på tolvslaget och vi samlade ett litet gäng för att fira henne. Ganska så skönt att sitta på en pub med endast 10 pers och med två vänner som bartenders. Sen hade vi ju fint sällskap också, som synes..


(I Can't Get No) Satisfaction

Kategori: Älska?

Det är ju underligt att man aldrig kan vara nöjd över nuet. Över sin verklighet. Jag känner ofta en sån enorm tyngd över att jag inte har lyckats här i livet. Jag har inget fast jobb. Jag har inget förhållande. Jag har inga barn eller planer på att skaffa sådana. Jag är snart 24 år och känner att jag borde ha någon form av trygghet i mitt liv. But no. Jag måste hela tiden övertyga mig själv om att det är lugnt. Jämföra med personer som är äldre eller lika gamla som mig och inte heller "lyckats". Hur hälsosamt är det?

Jag tar varje möte med en ny kille som ett hopp om att äntligen få hitta kärleken. Försöker direkt se en framtid tillsammans och försöka övertala mig själv om att jag nog kan tänka mig en framtid med denna. Varje dag måste jag omforma min plan om min framtid tillsammans med någon. Hur hälsosamt är det!? Varför kan jag aldrig bara ta ett djup andetag och chilla. Enjoya the moment? Vänta tills det faktiskt händer något och inte pressa fram något?

Gash kvinna. Relax!

Bite The Bullet

Kategori: Allmänt

Idag kompar jag järnet. Efter en helgs arbete som har gett mig 31 komptimmar tänker jag att det är lika bra att ta ut några direkt. Så idag ska jag chilla, kolla serier, städa, laga mat, gosa med katten, och.. OCH.. BÖRJA TRÄNA!

Egentligen är det jätteläskigt för jag ska gå på gruppträning helt själv. Jag brukar inte göra sådana saker för jag anser att det är mycket tryggare att ha med sig någon man känner så man inte ser fånig ut. Men efter lite omedvetet pepp från en vän så tog jag tag i min krage och sa åt mig att jag klarar det här. Helt själv. Så ikväll drar det igång en nybörjar/förtsättningsgrupp i Thaiboxning och jag ska vara där. Jag kommer vara osäker, fånig, försiktig och blyg men jag kommer vara där. Och kom igen, när man möts av den här bilden på deras hemsida så är det egentligen all motivation man behöver - right?


A List

Kategori: Allmänt

Jag tänkte vara lite sådär underhållande privat och personlig (samma sak?) nu när jag ändå sitter på en ö i Stockholm och inte har sådär jättemycket att göra...

1. Vad gjorde du för tio år sedan?
Ehm. 2002. Vad gick jag för skola då? Högtadiet? Ja. I den lilla bygden Storå. Hängde med mina tre bästisar och drömde om killar i nian.

2. Vad gjorde du för ett år sedan?
För ett år sedan bodde jag med Nina och Anna. Var ruskigt förälskad i Howlin' Pelle och var inte lika lugn och rofylld som nu.

3. Fem snacks du gillar?
Typ what do I not like? Ehm, chips, smågodis, cheezeballs, såna där stjärnor, ostbågar and such...

4. Fem sånger du kan hela texten till?
Jag kan texten till alla låtar. Sen om det är rätt text eller inte, det är en helt annan sak...

5. Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär?
Betala av bil och csn-lån. Köpa very ny och fräsch bil. Investera på nått sätt. Resa deluxe. Samt köpa mig en PT och personlig kock.

6. Fem dåliga vanor?
Vissa kan påstå att jag är manipulativ. Jag skulle vilja säga en bra talare.. Men jaja. Jag också ses som känslokall och elak, jag spottar väldigt ofta och jag har hemsk hållning (väldigt dålig vana).

7. Fem saker du gillar att göra?
Sova. Umgås. Kramas. Pussas. Samt skapa lyckade arrangemang.

8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa?
En trikåbody. Orangea manchesterbyxor. Knallrosa magtröja. Helvit pälsjacka. Samt en sån där ful moskvahatt också i päls fast helt rund. Helst inte tillsammans heller.

9. Fem favoritleksaker?
Min iPhone. Min dator. Ehm.. Min katt? Sällskapsspel? Vadå leksak liksom?

Kul va? Mm, jättekul. Säkert.

Where Is My Mind?

Kategori: Allmänt

Nu. Nu har jag mig tid för att läsa det där om "overthinking" och jösses, det passade bättre in på mig än vad jag trodde. Och JÖSSES vilka negativa sideffekter man får av det hela. Jag är ju lite av en psyknörd, alltså jag går igång på allt som har med hjärnan, psyket och sinnet att göra. Jag fascineras av den mänskliga hjärnan och allt man tänker och gör utan att faktiskt veta om det. Hur man beter sig beror ju enbart på hur hjärnan bestämmer att man ska bete dig. Har vi varit med om ett upprepande av failande inom något område i livet så kommer hjärnan automatiskt att gå igång nästa gång du ger dig in i något liknande. Sätta upp varningsskyltar som får dig att börja tveka.

Jag gillar att diagnostisera mig själv. Hitta pusselbitarna som saknas och till slut förstå varför mitt liv ser ut som det gör. Jag tror att jag nu har hittat en väldigt viktig bit. Nu gäller det bara att jag ska hitta stället i mitt labyrint till psyke där den saknas så att jag kan utnyttja biten till fullo. Poetiskt skrivet va? Jag kanske ska bli författare eller nått...

Where Is My Mind? - Pixies (sjukt bra låt för övrigt)

She's Lost Control

Kategori: Allmänt

Jasmine har kontrollbehov. Ett sånt enormt starkt kontrollbehov att det nästan kan räknas som ett beroende, ett allvarligt beroende som jag borde gå på rehab för att bli av med. Ett sånt starkt kontrollbehov som gör att jag inte kan låta min lillebror läsa kartan i min iPhone när jag kör, utan jag måste dubbelchecka hela tiden så vi är på rätt väg.

Jag vet! Det är jättejobbigt. Det är ansträngande, jag blir slutkörd bara jag tänker på det. Därför har jag börjat försöka ta tag i det här problemet och släppa lite på kontrollen. Häromdagen när jag och min bror skulle plocka smågodis så lät jag till och med HAN hålla skeden och plocka i godisarna i påsen som jag höll. Självklart så sa jag vad det skulle vara i, men han plockade i antalet godisar. "Det här är bra för dig, du ska träna på det här" sa han förståndigt när han såg min panikartade blick och mina fantomgrävningar utan sked.

Nu till helgen ska jag iväg på en stor träff med jobbet. Massa saker ska hända samtidigt, parallella program och fullt med ungomdar. Så vad gör jag? Jo jag skriver INTE ut schemat som jag nyss fick mailat till mig. För det första så behöver inte jag ha koll på schemat, jag behöver bara veta vad jag ska göra, för det andra så kommer vi få kontinuerlig uppdatering om vad som ska hända. Men ändå! CRÄZY!

Girl In A Cage

Kategori: Allmänt

Ibland blir man sådär ruskigt hemmafruig, inte sant? Huslig liksom. Man vill baka småkakor, plantera om blommorna och rensa alla lådor - gärna allt på samma gång. Jag tror det är mitt, i dagsläget, stillasittande jobb som gör mig så stissig här hemma. Efter timmars stirrande på siffror och verifikat så vill man göra något annat än att kolla facebook på kvällen.

Så vad jag gjorde? Jag plockade fram bakgrejerna. Värmde upp ugnen. Sen kom jag på att det inte är bra att sitta och knapra små sockerindränkta kakor sent på kvällen så jag åt flingor och yoghurt istället. Bakandet får vänta. Men pillviljan består. Jag har ordning i mina lådor och jag har ingen jord till mina blommor. Jag dammsög igår och har redan gått en promenad på 50 minuter idag (och min rygg ber mig att inte göra om det). Ska man jobba lite? Läsa en bok? Sova? Ja jösses, jag behöver hitta en hobby.

"What would you attempt to do if you knew you couldn’t fail?"

Kategori: Älska?

Jag har erkänt för mig själv att jag är en "overthinker". Det var inte så svårt att erkänna i och för sig, men första steget är ju acceptans. DONE. Därför googlade jag såklart begreppet – vad ska man annars göra när man har ett problem? Och hittade en sida som gav nio steg till hur man låter bli att ”övertänka” allt. Jag skummade igenom det lite lätt och bestämde mig för att det kan vara bra skit och att jag ska läsa den lite mer ingående senare. Vad jag fastnade för (förutom texten ovan) var dock dessa ord;

Stop projecting the worst of what could happen.

Nån annan som känner igen sig? Visst fan ska man alltid gå runt och tro det värsta jämt? Jag till exempel, tror jämt att det kommer komma lite folk på våra arrangemang (oftast har jag ju rätt iofs, det är ju Örebro-folk vi snackar om) och sen tror jag att jag kommer leva livet helt ensam och dö tillsammans med mina katter. Ruttna bort i en liten etta i Örebro. Typ så. Varför ska man gå runt och tro det? Kan man inte bara börja hoppas? Låtsas som ingenting förrens verkligheten kommer och faktiskt biter en i arslet? Skärpning mig själv. Skärpning.

 

Arg Jasmine som tänker skärpa sig 


New Noise

Kategori: Älska

Att försöka få mig att jobba/intressera mig för något som jag inte känner för är lönlöst. Jag måste känna att det jag jobbar med är kul och jag måste ha ett klart slutmål att sikta mot. Därför har jag trappat ner på mitt ideella engagemang. Det är inte lika kul längre, vi har inget att sikta mot och allt känns lite jobbigt.

MEN NU... så har det klickat igång igen, engagemanget har kommit tillbaka och inspirationen börjar flöda. Nu har jag fått nya krafter att jobba med ett projekt jag har haft på gång sedan 2009 faktiskt. Nu har jag de rätta människorna att jobba med och än mer erfarenhet så nu tror jag det kan bli av på riktigt. Vi har alltså en ny grej på G, en jävligt kul och innovativ grej som jag ännu inte vill avslöja, men det kommer i sinom tid.

Wiiiiiiii

Kategori: Allmänt

Om ni känner Jasmine så vet ni att hon inte är mycket av en dålig förlorare, hon är ingen hetsig spelmänniska som måste vinna... MEN, när det gäller Wii, SÅ MÅSTE JAG FAN DET!!

När jag spelar Wii (sports, mario kart, mario party osv.) så blir jag så otroligt hetsig. För en gångs skull så spelar jag ett spel som inte handlar så mycket om fysisk överlägsenhet eller ett jätteintellekt utan det handlar mest om att snärta till med handlederna på rätt sätt. Och likförbannat så förlorar jag oftast! Så frustrerande så jag vet inte vad. Till slut står jag och hoppar i soffan och skriker åt de andra medspelarna att lägga av med att lägga bananer i mitt körfält.

Bara jag tänker på det, och skriver om det, så känner jag hur pulsen ökar och adrenalinet börjar kicka igång. Det är alltså nånting med det där fördömda spelet som gör Jasmine till en maniac, en spelgalen idiot som rätt var det är kommer gå fram till teven och försöka strypa tennisspelarna som hela tiden missar bollen...

Ungefär så, såg det ut för mig igår, näst sist, all the way to mål.

You put balm into my wounds

Kategori: Älska

Jag har hängt idag. Hängt med massa bra människor. Först på jobbet Stockholm, för en gångs skull fick jag hänga med mina riktiga kollegor och det var najs. Det diskuterades Irland aka Harry Potter-land, hundar som vin samt ett och annat jobbrelaterat ämne. Sen skyndade tåget hem mig till Niklas där vi samlades ett gediget litet gäng och kollade på dokumentären. Vi skrattade, vi mindes och vi hängde. Det var längesen för mig men det var lika härligt som förra gången. Sen hem till Anna och Nina aka mitt förra hem för att äta och spela Wii tills vi dog lite på den sköna soffan.

All in all har jag haft en väldigt bra fredagen den trettonde. Jag har insett att inget egentligen har förändrats, trots att jag har flyttat ifrån alla på Väster. Mina allra bästa vänner är trots allt bara ett telefonsamtal bort.

Ring ring, tystnaden är så total

Kategori: Allmänt

Jag undrar vem det var som uppfann snoozen. Måste ju ha varit en människa som älskade att se andra lida och försova sig. Nu har ju jag förmånen att jag sällan kan försova mig då jag själv sätter mina arbetstider, men alternativet att ligga och snooza i två timmar känns jämt mycket mer attraktivt än att gå upp i tid och jobba lite extra. Why, oh you terrible person?!

När jag gick professionella upplevelsearrangörs-programmet så fick vi i uppgift att skapa en onödig uppfinning, fråga mig inte varför, men den kan ha varit den roligaste redovisningen jag har varit med om. Själv uppfann jag alarmklockan som är ljudlös. Ett utmärkt alternativ för dig som störs av det skräniga ljudet på morgonen.

Gå och dö, du glada väckarklocka.

Välkommen In

Kategori: Allmänt

Jag tror jag har kommit på det. Jag kan ha knäckt nöten på den obesvarade frågan som ibland tynger mig.

För ibland, ni vet vissa kvällar, då känner man sig så oerhört ensam, så fruktansvärt tom och ihålig men samtidigt med en trängande, pressande känsla som bara vill bort från ens kropp. Man tänker i negativa spiraler och fuckar upp sig själv genom att dra sig själv ännu längre ner. Man känner att man inte riktigt kan ta ett djupt andetag och man känner att illamåendet kryper på en och inget är riktigt bra. Ni vet den känslan?

Jag tror den kan ha ett ganska enkelt svar som jag borde ha kommit på för längesen. Nu är det bara att uthärda några dar och försöka intala sig själv att det är lugnt.

The Rocky Road to Dublin

Kategori: Allmänt

Jag har en utlandsresa att planera. Sjukt pepp blir man ju av sånt. Jag och Moa skapade snabbt en lång lista på saker vi ville se och göra, sedan kom vi på att vi bara ska vara där i 2,5 dag. Hur går det ihop sig undrar jag då? Några måsten är ju i alla fall att gå runt i Dublin, sitta på en irländsk pub och dricka Guinness samt lyssna på ett litet inhemskt band som låter som Dropkick, besöka en cool katolsk kyrka och bikta alla våra synder, äta något konstigt och inhemskt samt åka till den riktigt Irländska landsbygden och titta på får eller nått. Yeey, all planned, right Metin?


Sleepwalking

Kategori: Allmänt

Nästa vecka börjar jag jobba. Heltid och full rulle. Jag kan inte säga att jag är jättepepp men jag kan inte heller säga att jag har söndagsångest. Ledigt i all ära, det har varit riktigt skönt. Kunna ligga hemma hela dagarna, läsa bra böcker, kolla på film och inte ha så mycket andra planer, men jag känner nu att gränsen börjar bli nådd. Jag måste få rutin, jag måste få en anledning att gå upp i tid. Jag sover alldeles för mycket nu för tiden vilket gör att jag inte kan njuta av mitt sovande, brukar vakna upp mitt i natten i något slags konstigt ångestfyllt tillstånd och sängen är helt plötsligt inte varm och gosig utan mest obekväm och svettig. Hemskt.

Så nej, tillbaka till jobb, träning, event och 6-7 timmars sömn. Då kommer man nog igång om dagarna och slipper gå runt och vara så fruktansvärt trött.

Won't Be Long

Kategori: Älska

Snart så! Snart får jag träffa bästa Eva igen! Min alldeles egna favorit Eva, en av få människor som jag litar helt och fullt på. Snart besöker vi hennes nuvarandre hem i Irland - jag och Moa har nämligen bokat flygbiljetter till Dublin idag! Och vi tre har varit på äventyr utomlands förut, så den här lilla minisemestern kommer jag nog minnas väl, och länge.

Sweeet!


Love 2012

Kategori: Allmänt

Nej men jag fortsätter väl på hela det här byta år temat. Vanligtvis brukar jag köra "checklists" - det här vill jag göra under året, för att sedan kunna checka av det. Jag hittade precis en gammal 2011 lista som jag har lyckats att pricka av riktigt hyffsat, så jag tänkte göra en till lagom lång lista på mina mål 2012. Here we go.

2012 kommer jag... (viktigt med affirmation, att tro på det man vill)
...känna mig lycklig, större delar av året (gaah, shit vad töntigt.. but still. vem vill inte det?).
...besöka en till kontinent, Nordamerika denna gången.
...inleda ett förhållande som jag tror kan leda till något, med en person jag tycker mycket om.
...arbeta, höja min lön någon gång under året och känna att jag utvecklas på jobbfronten.
...komma på vem min bästa vän är. 
...få en hälsosammare och sundare kropp.
...bevara mina goda vänner och fokusera på folk som ger mig glädje.
...jobba mer med musiken och kanske till och med komma på vad jag vill göra med mitt liv.

Låter bra va? Själv då?

Festdagboken 48

Kategori: Festdagboken

Nyårsafton, alltså sista möjliga kvällen att festa under 2011, mitt festdagboksår. Om jag kommer fortsätta festdagboka eller ej det vet jag inte, känner att det har varit en ganska bra grej för att hålla koll på hur mycket man egentligen super...

Men nyårsafton ja. Till skillnad från tidigare år gick jag inte in med förhoppningarna om att få en "otroligt minnesvärd kväll med mina närmsta vänner, massa spejsad mat och en perfekt fylla" utan ville helt enkelt ha kul, och vara på en hemmafest. Och så blev det! Partyt var hos Zanna, det blev drickaspel och annat spel och lite singstar däremellan (aka slaktande av vissa låtar). Jag drack bubbelvin och fick min hangover headache redan då. Mums. Helt plötsligt dimper det in 20 pers från Henkes fest. Adam hade sin vattenpistol med tequila som han tyckte alla skulle smaka på. Nja. Inte helt övertygad om det.

Vid tolvslaget tog vi oss ut, försökte hitta raketer men det gick väl inte sådär jättebra, firade in nyåret i korsningen rudbecksgatan/trädgårdsgatan med goa, glada vänner i alla fall. Till slut fick jag mig lite fyrverkerier i alla fall så 2011 slutade jävligt bra. Det sägs att ens kommande år blir som man firar nyår och i så fall så är jag nöjd. Punkt.

A Year In The Past, Forever In The Future

Kategori: Älska

Let's remember the past year, one last time...

Januari: En trevlig sen kväll satt vi hemma hos Niklas och jag spelade Settlers för första gången.
Jag blev fast - OCH VANN!

Februari: Schack London fick äran att arrangera galan där Örebros musikpris delas ut. 
Vilket tog oss till systemet där det skulle inhandlas lite att dricka till banden.

Mars: Jag fyllde 23 och fick till en riktigt snygg frilla.
Det måste man ha när man ska till NA och fotograferas minsann.

April: Jag åkte med mina fiiina vänner och hälsade på fina Amanda i Danmark. 
Good times. Bad bakfylla.

Maj: Yeah! Behöver jag säga mer? Den mest ansträngande men också den roligaste veckan på året.

Juni: Mysigaste midsommarfesten på länge. Också den mest minnesvärda.
Allt tack vare lite jäger...

Juli: Semester som inleddes med en seglingstur med pappas båt och en Moa.

Augusti: Bästa Eva hjälpte mig att flytta. Ett stort steg för lilla mig.

September: Hälsade på Tess och Robin i Filipstad och drack alldeles för mycket, alldeles för länge...

Oktober: En liten Collin föddes alldeles för tidigt och jag och lillebror kollade in
skatten och fick samtidigt lite quality time med storebrorsan.

November: Reunionmiddag med bästisarna från högstadiet. 
Karin hade fixat ihop en påse nostalgi.

December: Julen mös in sig och likaså jag hos Amanda. Det blev tjejsnack deluxe och ett inväntande.