JasmineMede

Tribute

Kategori: Älska

Jag vet inte riktigt vad det är med mina besök i den kungliga hufvudstaden som gör mitt jobb så värt den resan. Kan det vara att vi på huvudkontoret har två najsiga massagestolar som man kan använda sig av under eftermiddagspauserna, lunchrestaurangen nere på bottenvåningen med minst fyra olika maträtter varje dag eller det faktum att...

...det i köket bredvid kranen finns en kran med mineralvatten. BUBBELVATTEN I KRAN!

...utsikten över staden är ganska så awesome.

...jag får sova på bästa vandrarhemmet med bästa frukostbuffén när jag är här två dagar i rad.

Ibland är det svåra val här i livet.

Tröjan Du Hatar

Kategori: Allmänt

Och sen blir det bättre.. Det blir ju det. Med lite terapimusik, ignoration och nya människor så blir det bättre. Man glömmer saker man borde glömma och inser att andra saker inte var så bra som man kanske ville att de skulle vara.

Vad man måste komma ihåg är att man ska göra saker för att man själv tycker det. Tvivlar man på något i livet så ska man stanna upp och tänka "vill JAG verkligen detta", "varför känner JAG så här?". Det har jag börjat lära mig nu. Jag har hoppat över flera hinder med vetskapen om att jag kan säga nej och jag kan ignorera möjligheter. Jag behöver inte ställa upp på allt. Jag kan stäla krav! Känns något inte helt rätt - ja då är det säkert inte det heller. Våga säga nej och våga stå för dina känslor (även fast jag inte kan stå för den biten riktigt än).

Du Är På Repeat

Kategori: Älska?

Alltså ja. Jag har det ganska bra just nu. Men en viss sak stör mig, och det är att jag inte kan låta bli att tänka på en viss person. En person jag en gång hoppades på. Ganska så hårt faktiskt. Fast sen sket det sig. Som vanligt liksom. Jag har en massa andra flörtar efter mig just nu, men jag kan ju inte släppa denna. Och det stör mig nått så infernaliskt. Tänk vad lycklig jag skulle ha varit om inte denna person var fast på repeat i mitt huvud. Vad gör man liksom? Reboundar? Säger till denna person hur man tänker? Bryter all kontakt? Låtsas som ingenting?


Enter help below:

"One must work and dare if one really wants to live."

Kategori: Älska

Idag är jag jävligt nöjd med mitt jobb alltså. Jag får gå runt och fixa och dona, koka kaffe och bestämma matställe medans ett gäng väldigt trevliga och taggade ungdomar får utbilda sig. Mitt jobb går ut på att andra ska ha det bra idag. Och ikväll får jag leka, på arbetstid. Awesomeness.

Och så får man en ganska najs view utöver staden man jobbar i från sitt hotellfönster


Somebody That I Used To Know

Kategori: Älska?

Jag har börjat förstå att det är okej att inte vara perfekt. Förut har jag jämt tänkt att jag måste prestera på topp. Högsta betyg i skolan, vara närvarande på de roligaste festerna, lyckas med alla mål i ett projekt, vara bäst bäst bäst. Om det beror på att äntligen få något slags approval av min far eller en medalj av något slag vet jag inte. Men jag har blivit förbannad om jag inte lyckats. Ett VG har för mig varit i samma nivå som ett IG. Det enda G:et jag har på mitt slutbetyg ska vi inte ens prata om. Det är inte hälsosamt! Så klart ska man ha höga mål och satsa på att uppnå dem, men man måste ju vara nöjd med vart man än hamnar.

Idag slog det mig att jag kanske har haft lite för höga ambitioner. Att den nivån jag sätter på mig själv inte är en nivå som jag skulle vilja se mina medmänniskor sätta på sig själv. Jag har insett att topp-resultat inte är detsamma som "alla människor hamnar här"nivån. Att all min ångest över att inte ha lyckats i tidigare projekt, övningar eller livssituationer har varit jävligt onödig.

Men att ha insett det. Det känns ganska gött.

Inte perfekt - och det är helt okej!

Bad Medicine

Kategori: Allmänt

Jag är av den tron att personer som är "extremer" av något slag - alltså lägger ner all sin tid och energi på en sak, till exempel matlagning, träning, pysslande, jobb, städande, är i behov av hjälp. Detta är personer som inte vågar stanna upp, titta på sig själva och fråga "vill jag verkligen det här?". Detta är personer som behöver jobba med sig själva, som inte vill se att de behöver hjälp. Som saknar något i sitt liv och tror att det kan ersättas bara man tränar lite extra. Till exempel.

Det är skillnad på att ha ett intresse för något och att låta det ta över ens liv. Detta gäller också folk som varje helg MÅSTE ut på krogen eller bara dricka alkohol. Det har blivit ett beroende och man gömmer sig bakom det istället för att ta tag i orsakerna. Mina beroenden är jobb och mat. Men jag har identifierat dom och börjat jobba på dom. Gör det du med.

Made Of

Kategori: Älska

Igår var det trevligt. Då umgicks jag i goda vänners lag med Amanda och Therese. Såna där människor man kan vara ärlig mot och som vågar släppa lös och ha lite kul. Såna där teaterapor som gillar att göra såna där töntiga saker som jag tycker är jättekul.

Så vi hade det trevligt. Såklart. Spelade, drack vin, åt glass, erkände saker och körde lite powerpoint roulett (världens kanske roligaste fyllelek). Sen tog vi bilder också...

Lex Hives

Kategori: Älska

Tänk er att ert gamla hederliga favoritband ska spela. Ett sånt där band du har tyckt om i flera år, kan alla texter till men som du inte riktigt lyssnar på längre, utan det finns bara där när du behöver det. Och sen blandar du det med ditt andra favoritband. Ett av världens bästa liveband. Vars musik är helt underbar och vars liveshower får en att kissa på sig litegrann samtidigt som man orgasmerar om och om igen. Alltså den där ultimata konserten med dina två största giganter. Det skulle räcka med en av dom, men du får liksom två. Den där drömkonserten som troligtvis aldrig kommer ske...

DEN SKA JAG GÅ PÅ!!!!!!!

*Andas, andas*

Mina kära Millencolins ska ha ett 20års jubileum. En två dagars festival med en massa bra band. Men främst Millen såklart. Och gullgossarna i Ape Rape. I dag skulle de släppa ett annat stort band. Namn som Pennywise och Rise Against diskuterades. Stora namn såklart men inget för mig. Min dröm var att de skulle släppa guldgullgossarna The Hives som precis ska släppa sin skiva i samma veva. Sen kom den realistiska delen av mig ifatt och sa "Pff, skulle Millen bjuda in ett STÖRRE band än sig själva till sin egna festival? No way. Skulle Hivesarna ha tid med ett Örebrogigg några dagar efter att deras efterlängtade skiva släppts worldwide? Not gonna happen in a dream"

OCH SEN GÖR DOM DET!!!

Min lycka är just nu för stor för att kunna hanteras.

Go Right Ahead

Kategori: musik


ÅH FIFAN VAD GÖTT!! Nu är den äntligen här! The Hives nya singel Go Right Ahead är släppt för förhandslyssning och den är så guld så jag kissar på mig lite. Aldrig har jag längtat så mycket som jag gör efter Hivsans nya album Lex Hives som släpps i juni. Kittlar dödsskönt i kistan.

Love 2012

Kategori: Älska


...och så var man tjugofyra då. Hittills har jag kännt mig himla nöjd med åldern och också väldigt tacksam över alla som har grattat mig, festat med mig och gett mig så välgenomtänkta gåvor. Mitt grinchenhjärta växer några storlekar.

Helgen har spenderats i firandets tecken. Det hela började med fredagen då det var partey. Kära vänner kom och firade in mig och efter en helkväll på Virus och därefter en efterlängtad burgare på BK så åkte jag och lillebror taxi hem. Han sov över och kunde därför sjunga för mig på lördagsmorgonen, aka 10 mars, aka min födelsedag. Han kanske inte hade världens entusiasm, men det var alltid något... Sen var det finlunch med mamma och Kim, tårtbak och fika med moster och kusin och sen mellon hemma hos mamma. En väldigt skön och trevlig tjugofyraårsdag helt enkelt.

Så just nu känner jag mig himla nöjd med livet. Låt oss hoppas att den känslan håller i sig. Jag jobbar trots allt på det.

Good Riddance

Kategori: Älska?

Ibland får man vara lite nere. Det var jag för några dagar sedan men nu är jag pepp igen. Inte har problemet försvunnit, men oavsett varför så känner jag mig lite lycklig idag. Ni vet så där lycklig som när man sitter och fånler för no reason at all. Den lyckan har jag idag. Kan bero på alla goa människor som kommer hem till mig idag för att fira min stundande tjugofyra årsdag och det kan bero på att jag idag har haft ett dagsarvode på 3000 spänn. Känns gött, oavsett.

Bad Karma

Kategori: Älska?

Ibland kommer den där frågan. Den efterhängsna, jobbiga, skitfrågan som jag inte verkar kunna bli av med. Och ikväll kom den igen. Med kraft.

Vad är det för fel på mig?

Varför, alltså VARFÖR är jag fortfarande, vid snart tjugofyra års ålder, singel och ensam? Allt jag någonsin har önskat har innefattat man, barn och hus. En kärleksfull famn. Någon att berätta mina bra och dåliga dagar för och någon att mysa med i soffan som inte drar sig undan eller kommer med undanflykter som "vad trångt det vart".

Jag FÖRSTÅR INTE hur en sån kärleksfull människa kan få gå så kärlekslös.

Screw you karma. Bara screw. you.

Bad Romance

Kategori: Älska?

Ahaa, that's the secret. Ja då har jag ju en del att jobba. Att vara säker och att lita på folk är ju inte min grej direkt. Att anta saker.. Pff, vad ska man annars göra!?

Så man kanske har sig själv att skylla, trots allt. Acceptance, bra där Jasse. Vi är på rätt väg. Here we go!

Not a festdagbok

Kategori: Festdagboken

Nej, det blir då inget dela med sig och öppnande här på bloggen. Så kul ska vi inte ha det. Inte med den minimala feedbacken som kom på det inlägget. Så nu skiter vi i det och berättar om något roligt istället - fredagen.

I fredags så körde jag och Natha en spontan. Egentligen skulle vi gå och lyssna på grabbsen som körde akustiskt på en musikaffär, men sen kom vi på att vi hade sett dom en hel del, och att dom antagligen aldrig skulle komma om vi hade nån uppvisning av något slag. Och sen var relaxen bara ledig under samma tid. Så vi sket i det helt enkelt. Vi bokade relaxen hemms hos Natha vilken egentligen bara är en bastu. Så där satt vi, i 60 graders hetta men dörren lite på glänt och en öl i handen. Vi kom snabbt fram till att vi inte var några finnar.


Så vi övergav bastun efter ett tag och kom fram till att vi ville ut och dansa. Lite fixande och vinande och vi var ready to go, Natha fixade en fräsig frilla på mig (om det är något som är otroligt tråkigt så är det väl ändå att fixa håret på sig själv?!). Vi vart 2 hot 4 U och ready 2 go så att säga.


Vi drog bort till Ivy och tog en öl innan vi efter en del research (vi gick förbi Strömpis och såg den löjligt långa kön och de alldeles för unga människorna i den) gick till Satin. Där hittade vi våra polers och vi hade en ypperligt trevlig kväll med öl, dans och avslöjanden.

Thänk you Natha, för en awesome kväll.