JasmineMede

Double Vision

Kategori: Älska

Det här med att vara dubbelkusin är ju lite som att ha två extra syskon.. I alla fall för mig. Jo förstår ni, för min mammas syster gifte sig en gång med min pappas bror. Två systrar förälskade sig alltså i två bröder. Det är inte incest på något sätt (förstår inte varför folk hela tiden drar sådana kopplingar), det är bara väldigt underlättande under släktmiddagar och liknande.

Jag är uppvuxen i en liten by. Där bodde också mina kusiner, dubbelkusiner, Eskil och Lisette. Våra föräldrar jobbade ihop ibland, familjerna hade samma umgängeskrets, vi hade samma farföräldrar, samma morbror och umgicks ofta. Vi är samma dna uppelat på två olika par men vi härstammar från exakt samma far och morföräldrar. Något som såklart gör att jag ser många fler likheter mellan dessa två kusiner än några andra. Oavsett om vi har setts nyss eller inte på flera månader så är allt som vanligt. Jag kan skrika på dem och skratta åt dem och tillsammans känner vi varandra och våra föräldrar bäst. Det är helt enkelt som att ha två extra syskon och det är få personer som jag kan skratta med lika mycket och hysteriskt som med dessa tre...


Circle Of Life

Kategori: Älska

Jag har haft ett otroligt påfrestande dygn. Igår när jag kom hem, mitt i en telefonkonferens upptäcker jag att min fina katt är mitt uppe i födseln. En kisse är redan ute och ligger död på en filt. De närmsta två timmarna ploppar fem till bebisar ut, jag får agera barnmorska deluxe eftersom Rocksy inte verkade ha jättebra koll på vad man skulle göra... Två till dör i stort sett direkt, för mycket fostervatten i lungorna, men efter ett samtal med veterinären så slungas de tre andra till liv, efter mycket om och men.

Så tre små små vita bebisar överlevde, den första, lilla Champ, verkade väldigt svag och ingen av dem visade någon direkt lust att börja dia - oroväckande deluxe. Jag har tidigare ringt hit min bror i panik som svänge förbi apoteket för att köpa mjölkersättning, så hela natten går jag upp varannan timme för att mata de små liven. Rocksy hänger med ganska bra i modersrollen men eftersom ungarna inte fått igång diandet så har inte hormonerna som utlöses i modersmjölken kickat igång och hon ser på dem ganska handfallen.

En Champ full av liv

Efter cirka fyra timmars sömn är det dags för frukostmöte. När jag kommer tillbaka ligger lille Champ livlös. Vi har förlorat ännu en. De andra två matas under dagen och jag klämmer, masserar och trugar, allt för att få igång mjölken men den verkar inte rinna till, trots stora fyllda tuttar. Som tur är så har en vän en skogis som bara hade fått en liten bebis dagen innan så vi åker dit med de två kvarvarande, i hopp om att mamman ska ta sig an de stackars små liven. Det verkar hon ha gjort och nu kan vi bara hoppas att de två små liven överlever. Rocksy verkar ha hanterat förlusten ganska bra också, nu gäller det bara att försöka få mjölken att sina...

Men jag kan nog inte förklara den oron, stressen och pressen jag har känt det senaste dygnet. Vetskapen om att saker som borde fungera inte gör det och vetskapen om att små små oskyldiga liv kan misstas... Åh mitt hjärta. Nu håller vi tummarna.

Det är över nu

Kategori: Älska

Ja, nu är det över. Egentligen skulle jag ha bott i stadsparken nu. Sovit på en sketen tältsäng i ett trångt rum med några av mina bästa vänner. Runt omkring oss skulle en festival vara på väg att skapas. Yeah!12 skulle stå runt hörnet och det skulle vara så jävla fint väder.

Men istället så är det över. Jag tittar på bilder från förra årets nedrigg och minns. Först log jag mest men när min vän och medförälder till Yeah skrev "nu grinar jag" till just denna bild så brast det för mig också. Tårarna börjar rinna när man tänker efter hur jävla underbart det var, just den där kvällen...


Vi hade tillsammans klarat av en festival. Vi hade planerat den i nio månader och äntligen genomfört den. Vädret under första nedriggningsdagen hade varit underbart och på kvällen drog vi ihop allt mys och bara slappade. Skrattade. Åt. Värmde varandra.

Saknar den gemenskapen så mycket så det gör lite ont. Någonstans i mitt bröst, mellan mina lungor, är det något som gör ganska ont.

Had Enough

Kategori: Älska?

Saker som irriterar mig 1

Folk som inte engagerar sig. Framförallt i sådant som jag vill att de ska engagera sig i. Ska det vara så svårt va?!

Jag har länge varit ideellt aktiv. På min fritid slitit och släpat och planerat för att olika projekt ska gå så bra som möjligt. Allt från födelsedagskalas till festivaler. Från en kväll med kompisarna till teateruppsättningar. Vill man att någonting ska hända så får man se till så att det görs, vill man ha lite extra spänning i vardagen så får man bjuda på sig själv, vill man ha vänner så får man offra sig lite ibland.

Därför blir jag så. trött. På att alltid vara den som planerar. Som alltid drar ihop folk och som alltid föreslår roliga saker. Jag är alltid den som initierar möten, tjatar och gnatar på folk som inte gör sitt och står där som någon slags ansvarig för alltihopa. Jag förstår att jag har visat den rollen tidigare och att folk har blivit bekväma i det, men VAD FAN. Kan inte jag någon gång bara bli inbjuden. Kan inte någon annan dra ihop en dagsresa, utflykt eller vad fan som helst och så kan jag bara hänga på lite utan krav eller måsten? Skulle vara så himla gött att känna hur det är på andra sidan...

Summertime - happened so fast

Kategori: Älska

Jag insåg precis (när jag tog en oerhört ljummen promenad in till stan) att jag har jobb (inte helt klart än, men så gott som) i ett halvår till, att jag får in 16 lax lagom till midsommar och att jag kommer ha betald semester största delen av juli. A-fucking-mazing! Come on sommar'n - jag är redo!

Elegi

Kategori: Älska

Jag bor i en idyll. Ett så kallat villaområde. Ett äkta Svensson-område. På gatorna kring mitt intryckta skamfilade lägenhetshus ligger fristående villor, några radhus och söta små lekparker. Det doftar nyklippt gräs och trimmade häckar. Alla unika på utsidan med olika sorters fasad, staket och stenbeläggning på uppfarten men egentligen ganska lika inomhus. Stora ytor, plattskärmar och nyrenoverade kök.

Jag har aldrig känt mig så trygg när jag är ute och promenerar i mitt grannskap som nu. Vägarna är kantade av stora buskar och vissa passager är snålt upplysta. Idealt för skumma typer men de ända man kan stöta in i är par ute på en kvällspromenad eller en avlägsen granne ute med hunden. Jag kan promenera mitt på vägen utan att det kommer en bil, jag kan stanna upp och försiktigt kolla in i vardagsrummet hos främlingar och fundera på om det är så mysigt där inne som det ser ut och jag kan andas ut och vandra runt i idyllen hur länge som helst. Eller åtminstone tills ryggen säger ifrån. Vilket är typ tjugo minuter.  

The Lazy Song

Kategori: Älska

Att ligga i soffan i sin fina lägenhet, läsa en god bok, ha en helt oplanerad kväll framför sig och en sparsamt planerad långhelg runt hörnet, det är fan livet. Idag är jag lugn som en filbunke, trots lite disk i köket och en torsdagskväll utan planer, men det är okej, det är najs. Jag har choklad och jag har film. Jag har två katter och jag har ett fint villaområde att ta en liten prommis i om jag skulle bli för rastlös.

Sommaren är på ingång och det märks verkligen. Inget gör mig så lycklig som vackert väder och all grönska som finns ute nu. Imorse gjorde jag den underbara upptäckten att vi har syréner i trädgården. Bästa buskarna for sure. Nu ska jag fortsätta njutandet. Adjö.

Fighter

Kategori: Älska

Jag har under detta året jobbat ganska mycket med mig själv. Innifrån och ut, allt det där töntiga med självkänsla, älska dig själv osv. Väldigt inne nu för tiden. Men saken är den, tro det eller ej, att det funkar. Vill man så funkar det och på senaste tiden så har jag insett att det verkligen funkar.

För det första så hade jag inga problem alls att skriva ihop ett personligt brev häromdagen. Det brukar ju annars vara en pärs att skriva om sina bästa sidor utan att det låter glättigt eller överdrivet, men nu kändes det naturligt att skriva om mig själv och vad jag är bra på. SKÖNT!

För det andra så kom jag på mig själv att tänka på hur mycket jag älskar mig själv. Och? Kan man tänka, men jag har haft väldiga problem med det där ordet. Måste man älska sina föräldrar, hur vet man om man älskar sina vänner, en själv kan man ju inte älska för då är man ju självgod... osv. Men häromdagen insåg jag att jag på riktigt tycker att jag är ganska så awesome, och älskvärd. Såklart att man har brister och saker man är mindre nöjd över, men jag är fan ganska nöjd med mitt eget sällskap.

Ganska så awesome faktiskt.Beautiful Day

Kategori: Älska

Jag känner ett enormt lugn idag. Efter flera dagars hårt (12 hours a day-hårt) arbete är jag äntligen hemma igen och ledig hela dagen. Jag kämpar hårt med att inte stressa, inte göra flera saker samtidigt och att bara njuta av just detta ögonblick. Mina katter ligger och chillar, lägenheten är någorlunda städad och ute skiner solen. Kan inte bli mycket bättre. Idag har jag redan hunnit med sovmorgon, edgångssammanträdande i tingsrätten, en fika med mamma och lite allmänt pyssel här hemma. Snart ska jag iväg och träffa två av mina favoritpojkar som jag inte har träffat på allt för länge och senare ska jag skriva ett CV och personligt brev till ett nytt väldigt spännande jobb jag ska söka. Bra dag helt enkelt.