JasmineMede

Circle Of Life

Kategori: Älska

Jag har haft ett otroligt påfrestande dygn. Igår när jag kom hem, mitt i en telefonkonferens upptäcker jag att min fina katt är mitt uppe i födseln. En kisse är redan ute och ligger död på en filt. De närmsta två timmarna ploppar fem till bebisar ut, jag får agera barnmorska deluxe eftersom Rocksy inte verkade ha jättebra koll på vad man skulle göra... Två till dör i stort sett direkt, för mycket fostervatten i lungorna, men efter ett samtal med veterinären så slungas de tre andra till liv, efter mycket om och men.

Så tre små små vita bebisar överlevde, den första, lilla Champ, verkade väldigt svag och ingen av dem visade någon direkt lust att börja dia - oroväckande deluxe. Jag har tidigare ringt hit min bror i panik som svänge förbi apoteket för att köpa mjölkersättning, så hela natten går jag upp varannan timme för att mata de små liven. Rocksy hänger med ganska bra i modersrollen men eftersom ungarna inte fått igång diandet så har inte hormonerna som utlöses i modersmjölken kickat igång och hon ser på dem ganska handfallen.

En Champ full av liv

Efter cirka fyra timmars sömn är det dags för frukostmöte. När jag kommer tillbaka ligger lille Champ livlös. Vi har förlorat ännu en. De andra två matas under dagen och jag klämmer, masserar och trugar, allt för att få igång mjölken men den verkar inte rinna till, trots stora fyllda tuttar. Som tur är så har en vän en skogis som bara hade fått en liten bebis dagen innan så vi åker dit med de två kvarvarande, i hopp om att mamman ska ta sig an de stackars små liven. Det verkar hon ha gjort och nu kan vi bara hoppas att de två små liven överlever. Rocksy verkar ha hanterat förlusten ganska bra också, nu gäller det bara att försöka få mjölken att sina...

Men jag kan nog inte förklara den oron, stressen och pressen jag har känt det senaste dygnet. Vetskapen om att saker som borde fungera inte gör det och vetskapen om att små små oskyldiga liv kan misstas... Åh mitt hjärta. Nu håller vi tummarna.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: