JasmineMede

Don't You Worry Child

Kategori: Allmänt

Här är tio fakta om Jasmine. Något som förvånar dig? 

- Jag älskar karaoke men har aldrig sjungit det. 
- Jag är otroligt fördomsfull (men jobbar på det) 
- Jag ser i smyg ner på folk som är arbetslösa.
- Jag är rädd för att bli diagnostiserad med manodepression eller borderline (eftersom det ligger i släkten). 
- Jag tror att jag har cancer (lite överallt, ligger också i släkten). 
- Jag är mer släkt med min kusin än min halvbror.
- Jag gråter till allt ifrån krigsfilmer till idol när jag är själv hemma.
- Jag avundas personer som har bra förhållande till far/morföräldrar.
- Jag funderar på att besöka en terapeut, mest för att jag vill prata en massa om mig själv. 
- Jag hatar och älskar min kropp, på samma gång.
 
 

My Reality

Kategori: musik

I can see clearly now
 
Jag har äntligen insett vad det är jag har saknat och vad det är som har gjort att mitt liv har känts lite tomt på sistonde - det är ju LIVEMUSIKEN! Denna underbara genuina källa till eufori som gör mig till den lyckligaste i världen. Riktig jävla egenspelad rock 'n' roll med ljusspel, scenspel och gitarrspel. 
 
Häromdagen lyssnade jag på riktig rock och insåg att det inte var musiken jag höll på att tröttna på, det var inte en hobby jag behövde - det är mainstreamen som har förstört för mig den senaste tiden! Icona Pop och Swedish House Mafia i all ära men inget går upp emot att stå och titta på The Hives en regnig sommardag. 
 
Varje dag jag inte arbetar med livemusik dör jag lite
 
Jag som arbetar med något så trevligt som arrangemang trodde att jag hade drömjobbet - och det har jag ju, nästan. Det är bara en liten liten sak som saknas, och det är musiken. Att boka backline, snacka med managers och handla riders är något som jag inte trodde att jag skulle sakna, men fy fan vad jag skulle göra vad som helst för att arrangera en liten skit spelning med ett riktigt bra liveband. 
 
Royal, The Sounds och Hivean, all by yours truly
 

Breathe

Kategori: Älska

Ni som känner Jasmine vet att Jasmine ofta är stressad och kan bli ganska arg ibland, men inget gör henne (a.k.a. mig) så lugn som en timme i ringen. Boxning kräver ens fullaste koncentration, varenda sekund, annars blir det fläskläpp eller knockout. Än värre i thaiboxning när ben och knän är inblandade. Så efter dagens träning känner jag mig otroligt tömd på spänningar och ilska. Jag är from som en liten Lambi och skulle inte bli uppstressad över nånting - precis vad jag behövde. 


Slutkörd, stressfri, tömd och tom.
 

Little Talks

Kategori: Allmänt

Idag hade vi ett litet snack. Vi snackade om hur förbundsstämman hade gått i augusti och gav nästa års grupp några viktiga "att-tänka-på". Under detta år då denna grupp har varit ett faktum så har jag kommit de här brudarna väldigt nära. Vår framgång tror jag mycket handlar om att vi faktiskt är vänner på riktigt och vågar komma med kritik och påpekanden. Jag har ingen aning om hur arbetet i nästa års grupp kommer bli men jag kan bara hoppas att medlemmarna inte byts ut allt för mycket. 
 
Så nu har jag jobbat klart för denna veckan, på´t igen på måndag då det blir Stockholm och heldag med personalen. Lövli
 
På väg hem från sista mötet
 

Glad You Came

Kategori: Allmänt

 
Now it is helg. Det firar vi med spel och myskväll med några härliga brudar. Samma härliga brudar som imorgon ska åka ut till en konferensanläggning och utvärdera skiten ur organisationens årsmöte som gick så där himla vidunderligt bra i år. Men allt kan bli bättre! Det är sånt vi ska fokusera på imorn. Så nu säger vi ajökens dator och hello frökens! (alltså jag är så himla kul ibland)
 

Tattoo

Kategori: Allmänt

Det är intressant hur jag totalt glömmer bort hur jävla ont det gör att tatuera sig. Ni som sitter där med era små kinatecken på armen och säger "Vadå, det kändes ju knappt?" - HÅLL KÄFT! Att tatuera sig gör ont. Mer ont ju längre man håller på och ju mer tatueraren gnuggar in nålen i den redan upprispade huden. Så efter fyra timmars skrapande är man ganska mör. Och har lite lätt feber.  
 
Sen spelar det ingen roll att jag har gaddat mig sammanlagt typ arton gånger, jag blir fortfarande chockad över hur ont det gör när jag lägger mig där på britsen och hur mycket jag egentligen vill ge upp och aldrig gå tillbaka dit igen. Men så gör man det. Igen och igen. Det är då man får till ett mästerverk på benet och kan gå från det här: 
 

 
 
Till det här: 
 

Hard Work Work

Kategori: Allmänt

Åh. Det är så himla jobbigt att sitta och titta på matlagningsprogram (typ klockan halv åtta) och bli hungrig av allt de ska äta, men samtidigt vara så himla slut efter träningen så att man egentligen inte orkar laga nått. Eller ja, värma upp pajen som jag lagade till lunch kanske jag kan orka med. Men nu vart jag ju sugen på kött och potatismos eftersom det lagas på tvn. Jobbigt värre alltså. 
 
En annan jobbig sak är när man sitter och sjunger med så fint till låten på radion med äkta inlevelse eftersom man tror att man är helt själv - tills man inser att man sitter i en bil. Vid ett rödljus. Med en annan bil bredvid sig. Jaja! I bjud on that one! 
 

A House

Kategori: Älska

Alltså jag har ju då Örebros kanske finaste lägenhet... Därför gör det mig lite ont att erkänna att jag troligtvis kommer flytta. Till en tradig öbo-lägenhet i slummiga Markbacken, med ett skithål till kök och i stort sett inget förråd... 
 
MEN... Jag sparar 1700 i månaden. Jag har världens största uteplats och jag flyttar till väster, hjärtat av Örebro. Det gör lite ont, men man får tänka på min lägenhet som en väldigt snygg, vältränad kille som egentligen inte har så många bra kvalitéer där innanför pannloben. Så kan vi tänka. Visst kommer man under nätterna aldrig vilja släppa taget, men under dagarna när man är ifrån varandra så ser man saken i ett annat ljus. Ett klarare ljus. Wish me luck. 


j

 
 

Tired Climb

Kategori: Allmänt

Alltså tröttheten. Typ 10 timmars jobb idag och imorgon blir det väl 11 timmar till om man räknar in restiden (vilken jag utnyttjar i form av jobb). Sen tar vi lite jobb på lördag. Och hela nästa helg.. Och några helger i oktober. Why get a fritid? 
 
Nej, jag är faktiskt inte bitter. Jag älskar mitt jobb och är lyckligt lottad, men jag saknar en fritid och en riktig hobby, jag har liksom inget att göra när jag väl är ledig, så då slutar det med att man kollar jobbmailen eller något sånt. Två dagar i Stockholm resulterar i alla fall i en övernattning hos min far. Vilket betyder mat på bordet när man kommer innanför dörrn och inga måsten förrens det är dags att sova - gött! 
 
Sen så längtar jag ju så infernaliskt löjligt mycket efter vissa helger och tillställningar i höst, men det är en helt annan grej. 
 
Gammal bild, but you get the point
 
 

Madness

Kategori: Allmänt

Intressant att min besöksstatistik helt plötsligt har börjat fungera, samma dag som jag bytte till en av bloggplattformens egna designer.. Jaja, jag som älskar statistik får väl nöja mig med en något tråkigare design (men med nu fungerande kommentators funktion, jag lovar, testa!). 
 
Annars då? Annars sitter jag nytränad (tränade självmant helt ensam här hemma, yep), lagom slutkörd och lagom mätt efter en lagomt ansträngande helg. Jag har upptäckt att mina "väldigt lyckliga må-bra-dagar" ofta följs åt av en "fy fan vad allt är dåligt och jag hatar alla-dagar". Jäkla skitum, varför kan man inte bara få vara glad? Måste allt vägas upp med motsatsen? 
 
Good vs. Bad 
 

I Love It

Kategori: Love 2012

Ni vet när man ibland är så jävla lycklig så det bubblar över och man inte kan låta bli att fnittra för sig själv? När man går runt med ett fånigt leende på läpparna som inte går att sudda bort trots att man har varit två dagar på lång och ansträngande konferens och man står på en tom perrong i Uppsala och inte kommer hem förrens midnatt.

Trots det så mår jag så jävla gött i magen. Jag har typ världens bästa jobb. Världens bästa kollegor och är själv så jävla bra så att departementstjänstemän klappar mig på axeln. Det är coolt. Jag är cool. Punkt.

I Love It - Icona Pop

Dear Diary

Kategori: Älska

Kort update: Jag känner ingen lust till att blogga. Jag mår för övrigt väldigt bra i livet. Jag börjar tröttna på mina släktingar som är ganska så fyllda med skit. Jag ser fram emot onsdag. Jag ser fram emot måndag då jag börjar träna thaiboxning igen. Jag har avslutat vissa relationer. Jag vet vad jag vill ha men jag är nöjd med nuet. Jag behöver hitta driv och energi att ta tag i vissa saker. Jag tvivlar på att jag kommer hitta det drivet. Jag älskar mitt jobb och mina kollegor. Jag funderar på att flytta till Stockholm men jag älskar mina katter. 

Frågor på det?